Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på [email protected] Vi hörs!

Sökandet efter min far…..

1975-1976 lämnad jag Tyskland då min mor tog mig och min bror till Sverige. Hon försökte rädda oss från att växa upp i en allt för ostabil miljö då min pappa drack ganska mycket på den tiden. Jag skall vara ärlig och säga att jag inte minns så mycket från denna tiden då jag endast var 3 år gammal, min brors minnen är dock klarare då han var 6 år när vi lämnade” Malente” och Tyskland bakom oss, för att  bosätta oss i Göteborg.

Det blev några besök genom åren och fram till 10 års ålder pratade jag flytande tyska och kunde då prata med min far i telefonen. Sedan kommer den sorgliga biten. Min mamma träffade en Svensk man som inte gillade att vi talade tyska i hemmet( då han själv inte förstod språket)Och I skolan blev jag retad för att jag kom från Tyskland, vilket resulterade i att jag inte ville förknippas med landet som jag kom ifrån. I allt detta så förträngde och glömde jag bort mitt modersmål. Fy och skam!

Hade idag inte velat något hellre än att klanderfritt talat mitt modersmål. Jag kan idag endast kortare meningar  men förstår ganska Ok

Min pappa träffade jag sista gången när jag var 17 år och när jag var 25 år så dog han tragiskt nog. Jag och min bror fick dessvärre informationen för sent och hann därmed inte till begravingen. Jag har många gånger tänkt åka till kyrkogården och nu 20 år senare blev det äntligen av. På min och min kärleks Roadtrip tog vi beslutet att leta upp kyrkogården där min pappa begravdes.

Vi tog oss till Lutjenburg där min far tillbringade sina sista år och där han således också slutade sitt liv. En mycket vacker liten by:) IMG_0166

IMG_0146 IMG_0148 IMG_0149

Denna Kyrkogården var något av det vackraste jag upplevt. Så prunkande med växter och blommor och otroligt välskött. Frågan nu var bara HUR skall vi hitta just hans gravsten ? Min mamma hade försökt få fram en beskrivning på ungefär vart så vi började vårt sökande……IMG_0151

Vi gick vägarna upp och ner och I vårt sökande passerade vi minnesplatsen för några av krigets soldater.

IMG_0153

Efter 1,5 timmes letande kändes det helt hopplöst…..Vi hittade inte!!!! Jag var ju sååå nära men ändå så långt ifrån. Satte mig på en bänk och gick återigen igenom mina anteckningar och den knapphändig a beskrivning som min mamma lyckats få fram. Bestämde oss för att göra ett sista försökt….,IMG_5529

Med hjälp av några herrar som skötte kyrkogården så kom vi tillslut fram …..

Ett rus av lycka och lättnad gick igenom min kropp. Jag var framme! En oerhört starkt känsla. VÅRT letande var värt varenda timma och det kändes extra fint att få dela denna stund med min hjärtevän.

Tack Älskling för att du orkade Leta med mig timma in och timma ut❤️IMG_5532IMG_5531IMG_0163IMG_0165

Vila i Frid Pappa ❤️ Äntligen fick jag ta farväl av Dig , nu fick även jag frid i min själ.

4 reaktioner på ”Sökandet efter min far…..

  1. Det måste kännas väldigt starkt att hitta din pappas grav, underbart!

    Jag tänker på det du skrev om tyska språket – det är ju inte särskilt svårt att lära sig och ett lättilgängligt språk att t ex lära på Komvux etc eller tom via någon podd. Tyska är väl ett av de vanligaste språken att lära sig i sverige så det fixar du säkert om du verkligen vill!

  2. Blir så berörd av din historia. Tack för att du vill dela med dig av den. Den fick ett fint slut ändå, och så skönt att du kunde dela denna viktiga stund i ditt liv med din kärlek. Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.