Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 flyttade jag till Stockholm. Jag träffade Gert Fylking innan flyttlasset ens hade nått stan och 2001 skred jag altargången fram. I 15 år levde vi som herr & Fru. Jag är en stolt mamma till Kevin 21 år och Figaro 9 år samt är familjen utökad med Ragdollkillarna Rufus & Messi. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Idag jobbar jag som event & projektledare hos Ulrika Davidsson/Kostrådgivare och författaren. Jag är även säljare i Sverige på det världskända modemärket Betty Barclay. Jag bor och trivs i Enskede strax utanför City, Älskar Träning och njuter helst min lediga tid med familj och vänner. På min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer, både vardagar och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.se. Vi hörs!

Annons

När sonen säger att HAN har mamma vecka!?

Jag bara måste berätta om Fredagskvällens händelse hemma i köket. Förmodligen Löper jag  risken att uppfattas som tjatig om pratet kring mina underbara killar. Men jag höll verkligen på att dö av skratt när min äldste son Kevin uttalade sig om hur han såg sin mamma vecka….

För ca 1 månad sedan kom Kevin hem efter 1,5 år  i Australien och han bor numera hos mig i Enskede. Dock är det ju så att dom veckorna som jag inte har Figaro så är jag väldigt lite hemma i lägenheten i Enskede. När jag igår kom hem efter en vecka på vift så säger Kevin spontant” Ja då var det min mamma vecka igen då” Det roliga är att han verkligen går in för att JAG skall ha det bra den veckan jag är hemma. Så på HANS mammavecka tar han alltså hand om mig, katterna, lagar mat, hämtar Figaro på skolan, städar och handlar mat för mamma pengar;)
Jag älskar mamma veckan❤

Påtal på Mammavecka så har jag min mamma på besök denna veckan. Hon bor i Uddevalla på Vkusten och kom med Tåget häromdagen. Så mysigt att ses och få umgås några dagar.
Igår tog vi ett litet äventyr till min lillebror Mikael och hans familj i Norrköping, det var barnkalas på schemat och jag kan erkänna att jag gick all in på alla godsaker som serverades.

IMG_6892 IMG_6894 IMG_6896 IMG_6897 IMG_6898

Hipp hipp hurra på Elsas 4 års dag:)

IMG_6901 IMG_6905

På tågresan hem var jag tvungen att visa mamma lite kul grejer som man kan göra på SNAPCHAT och vi hade så himla roligt åt oss själva :)Ha ha
Skickade även massor av Snapchat bilder till Figaro som befinner sig på sportlovsfirande i Spanien :)

IMG_6907 IMG_6908 IMG_6912 IMG_6913 IMG_6916

Vi laddade för Mello´n med denna snygga outfit och skyndade oss hem för att se vilka bidrag som gick vidare. Min klara favorit var Jon Henriks bidrag, som förövrigt gick raka vägen till finalen,  så sjukt bra låt!!!!

Idag är det Söndag och för min del så har det varit storstädning och plugg på agendan. I slutet på Mars börjar jag min PT utbildning på Sport Club Education och om allt går som det skall så är jag färdig PT i slutet på Juni.
Hur jag kommer att förvalta den utbildningen återkommer jag till längre fram, har lite kul ideér pågång och är  öppen för nya roliga utmaningar.

IMG_6709

Önskar Dig en riktigt go Söndag och en fin kommande vecka :)

Annons

Vi körde den tyska varianten…

Igår för exakt tio år sedan föddes Carl Figaro Cumberland Fylking på Södra BB i Stockholm. En av mina mäktigaste upplevelser någonsin. Att föda barn är mäktigt och att vara två personer eller rättare sagt en familj i väntans tid är fantastiskt.

Jag gick 4 dagar över tiden. Hade denna Fredag precis avslutat dagens arbete, låst kontoret, köpt Fredagsblommor och var påväg hem när värkarna sakta men säkert började. Jag berättade ingenting för Gert förrän jag var riktigt säker och värkarna kom med jämna mellanrum. Jag hade en plan inför min förlossning och jag var fullt fokuserad på att genomföra den. I planen ingick dock inte barnafödande på en Fredag mitt i Lets Dance, men jag återkommer till detta;)

Gert vilade middag när jag berättade att mina värkar satt igång och jag tror nog aldrig att han varit på benen så snabbt som då. Mannen som normalt alltid är lugn och cool visade sig bli aningen stressad när värkarna blev starkare och jag bestämt ville promenera i 7 minusgrader till BB. Vi hade provgått sträckan innan och jag var lugn o trygg och visste vad jag hade framför mig. Gert ansåg dock att vi behövde följebil vilket jag bestämt sade Nej till….

Han konstaterade att det var mitt Tyska blod som tvingade ut oss i kylan denna Fredags kväll. Vi körde den tyska varianten helt enkelt  och stapplade iväg;) Med 100 meter kvar till Södra BB så gick vattnet och allt satte igång. Vi blev väl omhändertagna och fick ett fint rum med badkar och tända ljus . Trots galna värkar så envisades jag med att försöka titta på Lets Dance och istället för att gå fram o tillbaka med gåstolen så klättrade jag på den när värkarna var som värst. Jag ville ju till varje pris se hur det gick för Lasse Brandeby som då var med….Ja det framgår väl ganska tydligt att jag gillar programmet, HaHa!!! Dock klarade jag inte att se hela detta avsnitt, Mitt fokus blev mig själv och efter Lasses uppträdande gick jag in i min egna bubbla. Gert var såklart ett stöd men det var mitt race som skulle köras nu….

05:45 föddes han med stort F, vår Älskade pojke❤ Som vi egentligen trodde var en tjej och som vi ( Gert) redan hade döpt till Märta. Kärleken, lyckan och lättnaden var obeskrivlig. Omtumlande är också känslan av övermäktig kärlek som man känner  för sina barn redan från första sekunden. I min förlossningplan ingick även att jag skulle hem omgående så sagt o gjort. Jag födde barn kl 05:45 på morgonen och checkade ut från BB kl 12 vid lunch samma dag:)

Idag är Figaro 10 år och Kevin 21 år och kärleken är starkare än någonsin. Jag Älskar mina pojkar och är så stolt, glad och tacksam för varje dag som vi får vara tillsammans❤

IMG_6585 IMG_6586 IMG_6878

 

Annons
Annons

Vabb & Otur i spel…..

Imorse vaknade stackars Figaro med halsont och tungt huvud. Blev bara till att gilla läget att stanna hemma…. Vi har båda suttit nerbäddade i soffan och kollat på en rad filmer. Jag minns själv när jag var liten och sjuk, tyckte faktiskt att det kunde vara riktigt mysigt ibland( om man inte var för sjuk vill säga).

Katterna pysslade om sjuklingen 😉

IMG_6863

Framåt kvällen förvandlades  sjukstugan till spelstuga och nyaste monopolet åkte fram. Både jag o Figaro åkte på en rejäl utklassning . ….Ja ja man kan ju inte ha tur i allt;)

IMG_6868 IMG_6870


Nu hoppas jag på en lugn o skön natt och att lilleman vaknar frisk o kry imorgon. Kram T

 

Annons

Ordningen är återställd

Efter en hektisk tid så är nu införsäljningen av Betty Barclay´s Höst 2017 klar för denna gången. Vi är ett kul team som jobbar dessa dagar och här nedan är jag och den sköna bönan ” Kina ” som är BB´s säljare.
IMG_6824 IMG_6831

Från det ena jobbet så kastar jag mig handlöst in i mitt ordinarie arbete som är med ”Ulrika Davidsson” (kostrådgivare & kokboksförfattare) där jag jobbar framförallt med projekt och nya samarbeten. Vi avrundade veckan med en kreativ heldagskonferens där vi avslutade med att köra skiten ur oss själva i spinningsalen på Sats i Sollentuna. Det är kollegan Helena Bejerstål som är instruktör och hon fick oss att köra så att svetten ordagrant lackade, så himla kul!!!
Det var så längesedan jag körde spinning, men jösses vad roligt det var…..

IMG_6839 IMG_6841

Från svettiga träningskläder till partystass :) Kvällens middag var bokad på ”Riche” och vilken fantastiskt kul kväll vi fick. God mat, härliga skratt och party tills timman blev sen:)

IMG_6843

Jag Älskar ju råbiff så beslutet av mat blev enkelt…..MUMS!!!!
IMG_6845

Med något tungt huvud fick jag släpa mig upp och ladda om för Lördagens äventyr. Figaro skulle fira sin födelsedag (lite i förskott då han fyller först 24 Feb) och det var bokat hopp & lek på nya anläggningen BOUNCE vid Heron City. Här fick killarna hoppa trampoliner, studsmattor och köra parkour så att svetten lackade i en timma. Ett jättekul ställe och helt perfekt för kalas :)

IMG_6846 IMG_6848 IMG_6850

Efter en fartfylld timma körde jag dessa svettiga pojkar till Gert, där alla grabbarna skulle övernatta ihop:)

Själv tog jag på mig partystassen igen och begav mig i trevligt sällskap av mot Hovet (vid Globen i Stockholm). Här körde Körberg & Skifs sin sista show ”Revanschen ” och det bjöds på 60 tals musik som hette duga. Det var ett fullsatt Hovet som gungade i takt till nostalgimusiken.
Vilka artister! Dom är verkligen så grymma!!!!

IMG_6852 IMG_6853

Kvällen rundades av med bubbel i goda vänners lag på favorit restaurangen ”Milles” som ligger på Strandvägen.
Sedan blev det en hyfsat tidig kväll i säng, det känns att man inte är 20 år längre och en partykväll får liksom räcka för tant Tanja :)

IMG_6857

I skrivande stund är det strax dax för Söndagsmiddag med mina favorit killar. Tillsammans rundar vi av helgen och laddar för en ny vecka.

Kram o go Söndag

annons