Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 flyttade jag till Stockholm. Jag träffade Gert Fylking innan flyttlasset ens hade nått stan och 2001 skred jag altargången fram. I 15 år levde vi som herr & Fru. Jag är en stolt mamma till Kevin 21 år och Figaro 9 år samt är familjen utökad med Ragdollkillarna Rufus & Messi. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Idag jobbar jag som event & projektledare hos Ulrika Davidsson/Kostrådgivare och författaren. Jag är även säljare i Sverige på det världskända modemärket Betty Barclay. Jag bor och trivs i Enskede strax utanför City, Älskar Träning och njuter helst min lediga tid med familj och vänner. På min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer, både vardagar och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.se. Vi hörs!

Annons

Tjejhelg med Körberg

Åh vilken fantastisk helg jag har haft med dessa godingar:) Längtan är ALLTID så stor inför våra årliga träffar och hux flux så är helgen slut….Men jag är såå TACKSAM för min älskade väninnor. Fredagen tillbringade  vi i hemmetsvrå med god middag, flera sköna vänner och MASSOR av härliga skratt och dans. En sak som är säkert är att !Det vilar verkligen inga ledsamheter bland min vänner :)
På Lördagen hade vi bokat in nya showen med Tommy Körberg & Peter Dalle som du bara måste gå och se. Förutom Tommy´s grymma pipa så bjuds det på riktigt härlig humor. Helt klart värt ett besök, HÄR hittar du biljetter och showen pågår på ” Intiman ” här i Stockholm fram till den 4 Dec.
Lotta (längst till höger i bild) är gift med Tommy sedan 14 år och tillika hans manager så vi firade lite extra denna kväll :)
14721590_10207675756360549_7345079461259834228_n-1 IMG_4928
14639866_10207675756400550_5093930385830298652_n

IMG_4929

Nu är det bara att börja planera för nästa års datum med dessa goa girls. Självklart ses vi innan dess men kanske inte allihop på samma gång. Nästa år räknade vi ut att vi dessutom firar 10 år med våra tjejhelger så det får nog firas med något extra ordinärt….:)
För visst skall man väl fira lång trogen vänskap ?

KRAM:)

Annons

Blogg & Podd premiär….

Ett stort projekt är ÄNTLIGEN klart!!!! Låt mig presentera Ulrika Davidssons nya Blogg & Pod.

I veckans avsnitt samtalar Maria Wigbrant med vår toppbloggare Tanja Fylking och hälsoprofilen och kostrådgivaren Ulrika Davidsson, som numera också är toppbloggare hos oss. De diskuterar hälsotrender, hur man får sunda vanor i familjen, hur vilken blodgrupp man är påverkar vilken kost man bör äta. Visste du till exempel att en person som får älskar lakrits ofta är blodgrupp B? 

Det är ett intressant och lärorikt avsnitt där både Ulrika, Maria och Tanja, som alla är mammor, delar med sig av sina erfarenheter om mat i vardagen.

Ulrika Davidsson Allt för föräldrarpodden kostråd Maria Wigbrant Tanja Fylking

Du hittar podden i din podcast-app, har du iTunes app Podcaster kan du klicka HÄR för att komma direkt till vår podd. Annars hittar du oss genom att söka på ”Allt för föräldrar” i din app. Nya avsnitt kommer ut varannan fredag så se till att klicka på ”Prenumerera” för att inte missa nästa avsnitt! Har du ingen app och vill lyssna i din webbläsare kan du göra det HÄRGod lyssning!

Och du, vill du lära känna vår nya profil Ulrika Davidsson lite bättre kan du läsa vår intervju med henne HÄR och hennes blogg hittar du HÄR

Tanjas blogg hittar du HÄR och Marias blogg hittar du HÄR

Annons

Bouillabaisse & sköna väninnor på intågande

Veckan börjar gå mot sitt slut och förberedelserna inför helgen är i full gång. Det nalkas den Årliga Tjejhelgen med mina Västkust vänninor och i år kommer vi att befinna oss i vår vackra huvudstad. Igår påbörjade jag matlagningen och gjorde grunden till Fiskgrytan som jag skall bjuda på ikväll :) Receptet på denna goda Bouillabaisse finns i Kokboken HAV. En riktigt kul bok! som inte bara har supergoda recept utan dom har även lagt in tips på vilken musik Du skall lyssna på när Du lagar din specifika rätt :)

IMG_4907 IMG_4914 IMG_4915

Ser så framemot kvällen när dessa sköningar anländer :)

Bilden är tagen för två år sedan då vi befann oss i Barcelona. Vi brukar resa bort men i år valde vi av olika själ att bli kvar hemma i Sverige.
Från Vänster: Kamila, Katarina, Anneli, Paula och Jag
Vi är alla från V Kusten och har känt varandra i väldigt många år:) Love this Girls…..

IMG_3265 IMG_3433

KRAM & Happy Friday

Annons

Mörker löpning….

Kan väl erkänna att det var något förenat med livsfara att ge sig ut på en kvälls löprunda med min dåliga syn. Men nöden har ingen lag!!! …. Jag måste helt enkelt ta mina möjligheter till träning och idag hade jag ett par timmar på egen hand. Figaro var hos Gert på middag ikväll, då passade jag dels på att jobba över samt ta min löprunda runt Enskede. Jag kom ut vid 18 tiden och då var det ju redan mörkt….Herregud! Vi är verkligen påväg mot mörkare tider nu och fort går det. Insåg att min syn utan glasögon blivit snäppet sämre det sista året och fast jag försökte hålla mig på upplysta vägar så blev sikten dålig och jag fick springa med ordentligt spända ben. Konstant redo för ett eventuellt snedtramp….. Att springa/träna med glasögon är totalt uteslutet för mig, är det någon mer än jag som har dessa problem ? Hur gör ni när ni tränar i mörker ? Pannlampa ?
Att börja använda linser är INTE något för mig, har testat flera gånger och tycker bara att det är bökigt och att dom skaver. Sedan ser jag så dåligt att jag egentligen behöver glasögon för att sätta i linserna, Ja!  Så illa är det faktiskt :)

Nu gick allt tack o lov bra och jag kommer definitivt att ge mig ut fler kvällar då det är enda alternativet för mig att få till mina motionsstunder. Blir helt enkelt kortare rundor på ca 5-6 km (normalt vill jag gärna ha milen i benen) som jag avslutar med styrketräning hemma. Har köpt på mig lite olika hantlar en yogamatta och pilatesboll som jag får köra med de dagar jag inte hinner ut innan mörkret faller på.

IMG_4892 IMG_4895 IMG_4896

Annons

En nominerad VÄN

Har du följt programmet ”Hela Sverige Bakar” ? Ja då vet du säkert vem Niiinis är…. Hon tog hela Sverige med storm när hon medverkade i TV – programmet och då hon också är min vän så vet jag hur hon brinner för att baka och laga mat.
Nu är hon nominerad till årets Matbloggpris och Idag är sista dagen för att kunna rösta. Jag vill så gärna att hon skall vinna detta…..:)
Kika in HÄR och ge denna fantastiska människa din röst

14469693_1162880820455804_8743240703525047653_n
Bilderna nedan är från några roliga dagar på Hotel Skansen  på Öland förra sommaren:) Minns inte när jag skrattade så mycket som jag gjorde i detta sällskap. Mannen med fingret i näsan är Niinis man Tony, en riktigt kul kille :)

IMG_9813 IMG_9821

annons