VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lördagsnöjen

Igår när vi vaknade och hade ätit frukost kunde vi inte riktigt bestämma vad vi ville hitta på. Jag tror att jag har börjat boa redan, för jag började snacka om att åka och köpa vardagsrumsbord (sedan vi flyttade till denna lägenheten har vi haft ett litet utebord i väntan på att hitta ett nytt). Men T protesterade, han ville inte spendera dagen inne i affärer, fair enough.

Frukost och lillskruttan.

Frukost och lillskruttan.

IMG_6175

Det enda jag visste, var att det första jag sa till T när jag vaknade var ”Idag äter vi lunch på Mary’s”. Mary’s är ett hamburgerställe i Newtown som är det godaste i Sydney (må vara subjektivt) och har burgare i stil med In-N-Out Burger i USA. Vi har nog inte ätit där på 1,5 år, men har man (gravid)craving så har man.

Newtown.

Newtown.

IMG_6179

Hur som helst, vi gjorde oss klara och bestämde oss för att åka till Newtown och promenera runt lite medan B sov i vagnen och sedan gå till Mary’s när vi blev hungriga. Newtown är ett väldigt mysigt men ganska nergånget område där det bor många kreativa, det är ”artsy” och finns mycket att titta på. Eftersom att vi är vi blev vi hungriga ganska omgående och gick och åt medan B fortfarande sov. Mary’s är lite rockigt, med hög musik, en bar och grafitti överallt så att B fortsatte sova var rena turen. Men, till maten, herregud vad gott det var!! Både T och jag satt och njöt och gjorde ”mmmm” och ”ahhhh”- ljud innan vi kom på att det lät ju inte helt okej.

Mary's

Mary’s

IMG_6177

Efter den bästa måltiden på månader (inget slår att ha fått tillbaka matlusten) åkte vi vidare till rikemannaområdena i Balmain. Det är på andra sidan bron och man har utsikt mot stan, så det är väldigt vackert och många av husen är helt fantastiska. Det är blandat lyxhus och små cottages med framveranda och lummiga trädgårdar. Så där promenerade vi runt i några timmar och drömde oss bort till i framtiden då vi kanske kan köpa ett av de minsta husen för cirka 15 miljoner SEK (men eller hur…). Jag är i alla fall väldigt glad att jag hittat en man som delar mitt största intresse att bara promenera runt och upptäcka mysiga ställen och titta på fina hus.

Hus i alla möjliga stilar, Balmain.

Hus i alla möjliga stilar, Balmain.

IMG_6183 IMG_6185 IMG_6187

Så, till slut så blev dagen väldigt bra. Dock var min gravidtrötta kropp och hjärna slut när vi hade handlat mat och kom hem, så då låg jag på soffan hela kvällen och slöglodde på nån film medan T lagade god fisk med saffranssås och fänkål och kvällsfixade B. Stackars T för tillfället, han får rodda mycket.

Idag är det söndag och jag måste jobba några timmar (EOFY) senare idag. Men först ska vi åka och se om vi hittar ett par svarta preggojeans till mig och lite annat.

Vill ha helg för alltid. Får man gå i pension snart?

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna