Att ge kroppen en sockerchock denna gråa söndagen slår aldrig fel.
Här har vi en paj med spröda digistivekex med en frisk kokosfyllning och ett sött marängtäcke.
Jag använde inte kokosflingor i smeten för jag tycker om när det är lent i konsistensen men vill man ha mer crunch så kan man tillsätta lite kokosflingor.
Jag har i lite citronsaft i fyllningen därför att jag tycker citronen lyfter upp kokosen så himla bra. Om man tycker det blir för sött med maräng kan man klicka på lite grädde och riva på lite mörkt choklad.
DIGISTIVEBOTTEN
20 digistivekex
100 g smör
KOKOSFYLLNING
4 äggulor
1 dl kondenserad mjölk
1 dl kokosmjölk
1 msk smör
1 tsk pressad citron
ev. 1 dl kokosflingor
MARÄNGTÄCKE
4 äggvitor
2 dl socker
Några droppar ättika
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen i en matberedare med smält smör. Tryck ut blandningen i botten i en bakform.
Ta fram en kastrull och häll i alla ingredinser. Vispa hela tiden i ungefär 1 minut tills den blir en aning tjock.
Häll i formen. Grädda i ca 15 minuter.
Vispa upp äggvitorna pch ättikan tillsätt lite socker i taget tills du har en blank och fin maräng. Placera ut på pajen. Grädda ytterligare 10 minuter tills marängen får en gyllenebrun färg.
Kommentera (1)