I år ska vi ha Halloween fest här hemma. Vincent som är 7 år är i full fart med förberedelserna. Det kommer 10 barn hit så det från olika uppdrag och lite halloween fika.
Förra året gjorde jag fladdermösskakor, maränger formade som pumpor och fingerkakor.
Igår gjorde vi ett huvud i en glasburk, Creepy va?
Du behöver
En stor glasburk
Kopia på ett ansikte (googla 3d face texture map)
Spindelnät
Låtsas blod
Gör såhär
Skriv ut en bild från google 3d face texture map så kommer det upp olika ansikten.
Lägg i ansiktet i burken. Tryck ut bilden lite burken.
Pynta med spindelnät, spindlar och låtsasblod.
Här är en annan variant.
Fyll burken med vatten och tillsätt röd karamellfärg. Lägg i ett dockhuvud och en arm från en docka. LÄÄÄÄSKIGT!
Eller kanske ett finger?!
Kombinationen mellan oreo och kladdkaka är så himla god. Kakan blir riktigt kladdig och en ljuvlig vaniljsmak träder fram.
Det går utmärkt att byta ut de mjölkfria produkterna till vanlig grädde, smör och choklad. Oreos är mjölkfria så det är verkligen toppen!
OREOKLADDKAKA
100 g mjölkfritt smör
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde
1/2 paket krossade oreos
CHOKLADTOPPING
150 g mjölkfri mörk choklad
1,5 dl mjölkfri matlagningsgrädde
1/2 paket oreos
Jordgubbar
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en 20 cm form.
Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 20-30minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund.
Smält chokladen till chokladtoppingen. Blanda i mjölkfri matlagningsgrädde. Rör om.
Häll över din kladdkaka.
Tryck ner oreos, jordgubbar ev. choklad
Fler äggfria kladdkakor
KommenteraHär har vi en schwarzwald kladdkaka! Enklare att göra tårtan som en kladdkaka och minst lika god 🙂
En kombination av nötter, grädde och choklad. Kladdkakan blir så härligt seg och så gott tillsammans med grädden som bryter av det söta.
Trevlig helg!
SCHWARZWALD KLADDKAKA
(24 cm form)
4 ägg
200 g smält smör
4 dl strösocker
4 dl mjöl
1,5 dl malda hasselnötter
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Kakao
100 g mörk choklad
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en 24 cm form
Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll i formen.
Grädda ca 20-30 minuter eller när den är lagom kladdig.
Vispa upp grädden och spritsa ut på din kladdkaka.
Pudra på kakao.
Smält mörk choklad. Häll ut på ett bakplåtspapper. Skär sedan önskade bitar med en varm kniv.
Kommentera (3)Imorgon är det kanelbullens dag! Varför inte fira med en supersaftig kaka som smakar precis som kanelbullar, fast SAFTIGARE!
KANELBULLE KÄRLEKSMUMS
150 g smör
2 dl mjölk
6 ägg
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
KANELBULLEFROSTING
400 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
Pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och häll i mjölken ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg,socker vaniljsocker pösigt.
Tillsätt mjöl, kanel, och bakpulver.
Häll i smörblandningen. Rör om.
Smöra och bröa en 24 cm form. Häll i smeten. Grädda ca 20-30 minuter.
Låt kakan svalna helt och dela den på mitten.
Gör frostingen
Vispa upp rumstempererat smör med rör i övriga ingredienser med elvisp.
Bre på ett tunt lager emellan kakan. Bre på resten uppe på kakan.
Häll på pärlsocker
Fler kanelbullerecept
I helgen har vi gjort om lekrummet hemma. Vi har gjort en myshörna där vi kan läsa sagor för barnen. Så himla mysigt.
Nu är det ny vecka och nya utmaningar väntar.
Här har vi en raffaello kladdkaka. En vaniljkladdkaka med raffaellofyllning på toppen.
RAFFAELLO KLADDKAKA
(20 cm form)