VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Arraksbollssnittar

IMG_7484

Älskar baka snittar! Snabbt går det och fantastiskt gott!

Jag älskar när kakorna spricker o man får sådär perfekta kakor när de blir både kladdiga o knapriga. Efter gräddning så tog jag på arraksfyllning och strödde över chokladströssel.

Idag har vi varit ute i det fina vädret. Det känns verkligen som vår. Vi hade med oss fika o barnen lekte och åkte pulka, nu är våren välkommen!

CHOKLADSNITTAR

(ca 25 st)

100 g mjukt smör

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

2 msk kakao

2,5 dl vetemjöl

ägg till pensling

ARRAKSFYLLNING

100 g mjukt smör

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

3 dl kaksmulor

Arraksessens efter smak

Chokladströssel

GÖR SÅHÄR

Arraksfyllning

Rör smör, florsocker, vaniljsocker och siktad kakao till en porös smet. Tillsätt kaksmulorna och arbeta samman till en deg. Tillsätt arrak efter smak.

Chokladkakor

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop smör och socker. Blanda ner övriga ingredienser till degen. Rulla ut två längder. Platta till och pensla på uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen ca. 12-13 minuter.

Låt kakorna svalna något. Sen bre på arraksfyllningen och strö över strössel.

Fler kakrecept

IMG_7493

Kommentera


Annons

Snickerglass

IMG_7473

OJ OJ OJ.. Denna glass!

Sött,  salt, knaprigt, lent… ! Herre! Ni måste testa

Jag önskar er en glad alla hjärtans dag!

SNICKERSGLASS

1 st fryst banan

2 tsk jordnötssmör

KOLASÅS

0,5 dl kokosolja

0,5 dl maple sirap

2 tsk jordnötssmör eller mandelsmör

en nypa vaniljpulver

DEKORERING

Jordnötter

Mörk raw choklad

GÖR SÅHÄR

Mixa fryst banan med jordnötssmör till en len konsistens.

Kolasås

Smält kokosolja och maple sirap i micron 30 sekunder.

Tillsätt jordnötssmör/mandelsmör och vaniljpulver och rör om.

Häll på glassen.

Lägg på jordnötter och smält mörk raw choklad

Fler bananglassar

Kiwiglass

Bountyglass

Hallon o citronglass

Äppleglass

Jordgubbsglass

Chokladglass

Hallon och blåbärsglass

IMG_7458

Kommentera

Annons

Nyttig chokladpaj

IMG_7453

 

Så god den här pajen är! Kom ni ihåg när jag gjorde chokladfudgen? Det blev så himla gott så jag har länge gått o tänkt på att göra en paj med denna tillsammans med jordgubbar.

En hasselnötsbotten med en chokladfudge med jordgubbar och chokladsås över. O vet ni, dessutom sockerfri! Det kan man inte tro! Perfekt till alla hjärtans dag imorgon !

Ha en underbar dag

HASSELNÖTSBOTTEN

(18 cm form)

2 dl grovt hackade hasselnötter

0,5 dl kokosolja

CHOKLADFUDGE

1 dl kokosolja

1,1 dl hasselnötssmör eller jordnötssmör

2 dl kakao

2 tsk vaniljpulver

Agavesirap efter smak

Jordgubbar

GÖR SÅHÄR

Botten

Mixa hasselnötterna och blanda tillsammans med smält kokosolja.

Tryck ut en form.

Chokladfudge

Smält kokosolja och jordnötssmör. Tillsätt kakao, agavesirap och vaniljpulver. Häll fudgen i formen. Tryck i några jordgubbar. Låt stå kallt tills den stelnar ca. 1 h

Häll över på din paj

Fler veganska recept

Vegansk citronmarängpaj

Lemoncurd

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Chokladkakor

Kolakräm

IMG_7362

Kommentera

Annons

Drömmar med nougathjärtan

hjärta2

Alla hjärtans dag närmar sig. Ge varandra lite extra kärlek den dagen, fast alla dagar är viktiga.

Drömmar med nougathjärtan på. När du äter en kaka så smälter hjärtat i din mun.

DRÖMMAR

50 g smör

1 1/2 dl ströocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl matolja

1/2 tsk hjorthornssalt

2 dl vetemjöl

+ nougathjärtan

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 150˚C.

Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Arbeta in resten av mjölet.

Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakorna svalna något. Tryck i ett nougathjärta i varje kaka.

IMG_7349IMG_7339

Kommentera

Annons

Kolasås på 2 minuter

kola

Den här kolasåsen går på några minuter sen har du en fantastisk kolasås.

Den ska ätas direkt för den blir hårdare och hårdare. Vill du ha en kolakräm/karameller funkar det här receptet utmärkt, låt den stå i rumstemperatur ett tag så stelnar den!

KOLASÅS

0,5 dl kokosolja

0,5 dl maple sirap

2 tsk jordnötssmör eller mandelsmör

en nypa vaniljpulver

GÖR SÅHÄR

Smält kokosolja och maple sirap i micron 30 sekunder.

Tillsätt jordnötssmör/mandelsmör och vaniljpulver och rör om.

Klart! Ät direkt

Fler veganska recept

Vegansk citronmarängpaj

Lemoncurd

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Chokladkakor

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna