VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vegansk chokladmousse

IMG_8423

Då var påsken över för denna gång.

Jag tycker alltid det känns som tomt när högtider är slut. Jag älskar att fira traditioner som jul, påsk, halloween, sommaravslutning o midsommar. Nu koncenterar jag mig på skolavslutning/midsommar! Tänk snart r det sommar!

Den här chokladmoussen är helt ljuvlig! Dessutom är den mjölk och äggfri!

CHOKLADMOUSSE

1 burk spad från kikärtor

100 g mörk choklad

2 msk socker eller sötströ

1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker

GÖR SÅHÄR

Vispa kikärtsspadet till ett hårt skum, tills det håller för att vända bunken upp och ner.

Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ned i kikärtsfluffet.

Vänd ner socker/sötströ o vaniljsocker.

Häll upp i portionsglas. Låt stå minst 2 h.

Servera med jordgubbar

Fler veganska recept

Semmelkladdkaka

Oreoglass

Bounty biskvier

Kommentera


Annons

Påsk kladdkaka

IMG_8383

Då kan påskhelgen börja!

Har ni ännu inte bestämt vad ni ska baka så har jag ett förslag!

Dessutom är kakan helt vegansk alltså ingen mjölk eller ägg i.

Visst blev ”morötterna” söta?

KLADDKAKA

 

(24 cm form)

200 g mjölkfritt smör

5 dl socker

2 msk vaniljsocker

1 dl kakao

4 dl vetemjöl

2 dl havregrädde

Krossade oreo

Jordgubbar

vit vegan choklad

orange färg

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 20-30 minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund.

Lägg på krossade oreos som grus

Smält vit choklad och tillsätt orange färg. Doppa jordgubbarna i chokladen. In i frysen en stund.

Stick ner jordgubbarna i kakan.

Fler äggfria kladdkakor

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Citronkladdkaka

Fläderkladdkaka

IMG_8387

Kommentera

Annons

Willam kladdkaka

IMG_8375

Idag var jag, Vincent och Mollie och handlade. Då hade de extrapris på jordgubbar, en hel låda 40 kr! Det tackar man inte nej till! Underbara jordgubbar att ha i sin kvarg i till frukost, doppade i choklad eller bara äta dem som dem är!

Jag har haft i tankarna att göra en william kladdkaka länge o idag blev det äntligen av! Jag älskar ju william tårta så älskar ni den tårtan måste ni prova den. Jag har bakat en williamtårta innan som går supersnabbt, HÄR hittar du receptet.

WILLIAMKLADDKAKA

(24 cm form)

200 g smör

4 ägg

4 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

4 dl socker

PÄRONFYLLNING

2 dl vispgrädde

1,5 dl päronkräm (Jag använde kiviks)

0,5 dl florsocker

1 msk marsanpulver

Ett marsipanlock

150 g mörk choklad

2 dl hackade hasselnötter

GÖR SÅHÄR

Baka din kladdkaka.

Smält smör och rör tillsammans med övriga ingredienser.

baka 175 grader ca. 20-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den

Vispa upp grädden till päronfyllningen.

Blanda i päronkräm, marsanpulver,florsocker. Rör om. Lägg på din kladdkaka.

Lägg på ett marsipanlock.

Smält mörk choklad och häll över. Lägg på hackade nötter och servera gärna med jordgubbar.

Fler recept med jordgubbar

Nyttig jordgubbsglass

Jordgubbswrap

Jordgubbs milkshake

Jordgubbs tiramisu

Kommentera (3)


Annons

Toffifee kladdkaka


Den här kladdkakan är formad som en toffifee så in i bänkens god!!

TOFFIFEE KLADDKAKA

KLADDKAKA

100 g smör

2 ägg

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2 dl socker

KOLAFYLLNING

4 dl strösocker

4 dl vispgrädde

4 dl ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

NOUGATFYLLNING

150 g nougat

50 g mörk choklad

hasselnötter

50 g mörk choklad

GÖR SÅHÄR

Baka din kladdkaka.

Smält smör och rör tillsammans med övriga ingredienser. Lägg i muffinsformar eller i en springform. Grädda tills den är lagom gräddade ca 12 minuter 175 grader.

Koka upp kolan.

Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Koka upp till 120 grader. Låt den svalna helt.

Ta fram en liten vispskål och lägg i bakplåtspapper. Häll i kolan i. Dra upp kolan mot kanterna. Ta in den  frysen en stund och sen dra upp kolan igen på sidorna. Låt vara i frysen minst 3 h. Om man vill den ska stelna snabbare kan man lägga i isbitar.

Lägg i kladdkaka.

Smält nougat och mörk choklad och häll i.

Tillsätt hasselnötter.

In i frysen en stund. Smält mörk choklad och och lägg i choklad i mitten.

Dra sedan av bakplåtspapper. Skär ev. av kanten från kolan så toffifeen blir jämn.

Kommentera


Annons

Påsktårta

IMG_8217

Snart är påsken här!

Påskriset, fjädrarna o fina färger har jag tagit fram i köket.

Den här påsktårtan är en kladdkaka med salta pinnar och mörk choklad, som ett litet fågelbo.

PÅSKTÅRTA

KLADDKAKA

(24 cm form)

200 g smör

4 ägg

3 dl vetemjöl

8 msk kakao

2 msk vaniljsocker

en nypa salt

4 dl strösocker

FÅGELBOET

salta pinnar (ca 100 gram)

80 g mörk choklad

Chokladägg

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält smöret.
Rör ihop alla ingredienser.
 Smöra och bröa en form.
Grädda ca 20 min. Kakan ska vara kladdig.
Smält mörk choklad och blanda med salta pinnar som är ca 3 cm.
Lägg på runt din kladdkaka.
Lägg chokladägg i mitten
Fler recept till påsk
IMG_8236

Kommentera


För att få de senaste uppdateringarna