VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Mazarin rulltårta

IMG_7966

Mazarindagen idag!

Varför inte fira med en snabb rulltårta som smakar som mazariner?

MAZARIN RULLTÅRTA

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

FYLLNING

300 g mandelmassa

eller gör egen mandelmassa

3 dl mandlar

1 dl florsocker

2 äggvitor

GLASYR

2 dl florsocker

lite vatten

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa upp och socker riktigt pösigt.

Vänd i bakpulver, mjöl och mjölk. Rör om.

Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt.

Grädda 5 minuter. Ha koll det går snabbt.

FYLLNING

Köp mandelmassa och skär små tunna skivor och fördela på rulltårtan eller gör du en egen mandelmassa.

Då mixar du mandlar, vänder i florsocker och äggvitor och mixa lite till. Bre på rulltårtan.

Rulla ihop till en rulltårta.

Gör glasyren. Blanda florsocker med lite vatten. Häll över din rulltårta

Fler rulltårtor

Chokladbollsrulltårta

Äpplepaj rulltårta

Dammsugare rulltårta

Biskvi rulltårta

Mums mums rulltårta

Kanelbulle rulltårta

Rulltårta som tårta

IMG_7982

Kommentera


Annons

Ballerina snittar

IMG_7962

Till mellomyset blir det hemmalagade ballerinakakor. Men istället för att krångla till det gör jag snittar istället.

På facebook har jag även filmat när jag bakade ballerinakakorna. Klicka HÄR för att kika.

BALLERINA SNITTAR

100 g smör

1 dl strösocker

1 äggula

2 dl vetemjöl

2 msk kakao

FYLLNING

100 g nougat

50 g mörk choklad

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Knåda ihop smör och socker.

Tillsätt äggula och vetemjöl.

Dela upp degen i två skålar. Knåda in kakao i den ena.

Rulla ut två chokladlängder och två stycken vita längder.

Sätt ihop en kakaodeg och en vit deg.

Tryck ihop dem o platta till något.

Grädda 10 minuter

Skär snitt.

Smält nougat och mörk choklad och häll över dina snittar.

Låt chokladen sätta sig lite.

Fler småkakor

Arraksbollsnittar

Kommentera

Annons

Cookie dough glass

cookie

 

Imorgon är det fredag! Tyvärr är vi sjuka här hemma med förkyldning så det passar då bra med en kall glass för den onda halsen.

Här har vi en cookie dough glass dvs en bananglass med kakdeg och mörk choklad i.

Jag har gjort den lite nyttigare än vanlig cookie dough. Jag gjorde egna små knappar av en mjölkfri choklad fina va? Då smälter man choklad tar en plåt som har varit i frysen och spritsar ut på plåten så har du små gulliga knappar.

Nu ska jag krypa ner i soffan!

Ha en trevlig dag

COOKIE DOUGH GLASS

1 fryst banan

KAKDEG

1 tsk kokosolja

1 tsk maplesirap/lönnsirap

en nypa vaniljpulver

3 tsk vetemjöl

1 tsk mörk choklad/knappar

GÖR SÅHÄR

Mixa bananen till en slät glass.

Gör kakdegsglassen

Smält kokosolja. Rör ner maplesirap och vispa lätt. Rör ner vaniljpulver och mjöl.

Rör sist i choklad.

Blanda med glassen

Fler bananglassar

Kiwiglass

Mintglass

Äpple och kanelglass

Snickersglass

Kommentera

Annons

Kladdkaka med chokladfudge

IMG_7913

OH MY OH MY!

Helt klart den godaste kladdkaka jag har gjort! Så otroligt god! Kladdkakan är seg inuti och knäckig utanpå. Den lena chokladfudgen uppe på gifter sig med de färska jordgubbarna!

.

KLADDKAKA (24 cm form)

200 g mjölkfritt smör

5 dl socker

2 msk vaniljsocker

1 dl kakao

4 dl vetemjöl

2 dl havregrädde

CHOKLADFUDGE

400 g mörk choklad

2 dl mjölkfri matlagningsgrädde

jordgubbar

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 30minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund . (Den är lite dallrig när den kommer ut)

Gör chokladfudgen

smält mörk choklad. Häll i mjölkfri matlagningsgrädde. Rör om. Häll ut på din kladdkaka.

Lägg på färska jordgubbar.

Fler veganska kladdkakor

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Citronkladdkaka

Chokladkladdkaka

Kommentera (2)


Annons

After eight biskvier

IMG_7868

AFTER EIGHT BISKVIER

200 g riven mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

AFTER EIGHT FYLLNING
150 g smör
2 dl florsocker
2 äggulor
50 g mörk  choklad
1 tsk kakao
10 st after eight
1 tsk vaniljsocker
ÖVERDRAG
150 g mörk choklad
10-15 after eight
GÖR SÅHÄR
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret till en slät smet. Spritsa ut eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 175 grader ca. 8-10 minuter.
Låt svalna.
Vispa upp smör och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor, florsocker vaniljsocker och äggulor och vispa lite till. Häll i smält mörk choklad och rör runt. Avsluta hacka after eight och rör runt.
Bre på chokladsmörkrämen på dina bottnar.
In i frysen en stund.
Doppa i mörk choklad. Skär after eighten på mitten och lägg på biskvin.
Fler biskvirecept
Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna