VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stracciatella glass

Vi fortsätter med italiensk tema. Min favorit glass smak i italien är stracciatella. Så jag tänkte att jag skulle prova och göra det hemma. Den är gräddig och frisk i smaken. Den känns nästan som italiensk glass men den italienska är mer krämig på något sätt. Undra hur italienarna gör?
 
 
 
Glassen gjorde jag utan glassmaskin. Du kan även äta glassen utan choklad eller om du vill tillsätta valfri smaksättning. Jag brukar göra denna glassen med krossad daim och det blir verkligen jättegott och servera gärna med varma hallon. Tänk på att glassen smälter väldigt fort när du tar ut den. Låt glassen helst stå över natten innan du serverar den.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (5)

Tiramisu med jordgubbar

Herre min skapare vad denna desserten var god. Jordgubbarna verkligen gifte sig med den syrliga citronen.Det är en lätt dessert att göra och det är svårt och bara ta en sked. Denna desserten var det godaste jag har ätit på länge. Jag kommer åka till italien på lördag och jag kommer vara ifrån bloggen i hela 12 dagar. Det känns lite konstigt faktiskt och sen inte kunna baka hehe.
Men jag kommer hålla utkik efter italienska desserter och smarrigheter.
Nu dessa dagar som är kvar kommer det vara lite italiensk touch. Så idag blev det tiramisu med jordgubbar.
 
 
 
Du behöver
 
2 äggulor
0,5 dl florsocker eller mer om man vill ha sötare. 
2 dl grädde
Savoiardi kex
250 g marsarpone
Limoncello (likör)
1/2 citron
Jordgubbar
 
Gör såhär
 
Fördela kexen i en form. Häll över limoncello efter tyckte. Tvätta jordgubbarna och skär dem tunnt och lägg på kexen.
Vispa upp grädden lätt. 
Vispa upp äggulorna och vänd ner i grädden. Tillsätt sedan marsarpone, florsocker och citronsaft från den halva citronen. Rör runt ordentligt. Häll smeten i formen på kexen. 
 
 
Kommentera (8)

Vaniljbullar med röda vinbär

Dessa bullar blev helt underbara så saftiga och smakade mycket vanilj. Bullar och saft det hör sommaren till. Jag provade även att ha röda vinbär i. Det bröt bra med de söta. Supergott!
 
 
 
 
 
 
Vaniljbullar
 
50 g jäst
5 dl mjölk
200 g smör
4 msk ljus sirap
ca. 13-15 dl mjöl
1 1/2 dl socker
 
Fyllning
Magarin
Vaniljsocker
Socker
Lite kanel
 
 
Gör såhär
 
Börja med att smält smöret och tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i smöret och mjölken. Tillsätt sedan sockret och sirap. Häll i mjölet.sedan lite i taget Rör helst i en hushållsmaskin. När du ser det börjar bli kladdigt så är det klart. Låt det jäsa i en timme.
Häll ut mjöl på ett bord och lägg smeten på bordet och kavla och ev. mera mjöl. Kavla ut degen och bre på magarin, socker, ev. kanel och äkta vaniljsocker.
Låt det jäsa under duk i 30 min till.
Pensla på ägg och pärlsocker och ev. vinbär i.
Grädda i ugnen ca. 10 minuter på 225 grader.
 
 
Kommentera (7)

Pannkaks cupcakes.

Vem älskar inte pannkakor?? Jag har tänkt iden ett tag så nu har jag äntligen provat. Den smakar som pannkakor med!
 
 
Du behöver
 
4 dl mjöl
0,6 dl socker
1 tsk bakpulver
50 g magarin
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
 
Vispa upp smör och socker så det blir fluffigt. Tillsätt sedan äggen. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölken.
Placera ut i muffinsformar och fyll nästan ända upp.
Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
 
Vispa sedan upp grädde och häll på sylt. Jag använde min jordgubbscurd.
 
 
 
Kommentera (6)

Chocolate cupcakes with körsbärscurd

 
 
 
 
Cupcakes får jag verkligen inte nog av. Det är så roligt att laborera olika smaker och utseende.
 När jag gjorde min körsbärscurd så då fick jag idén att prova lägga på min cupcake.
Det blev så gott med den söta chokladen med körsbären.Detta blir nog ett nytt favorit recept. Nu börjar körsbären komma i affärerna så man kan få dem färska.
 
 
CHOKLAD CUPCAKES
 
3 dl mjöl
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
60 g smör
1 tsk bakpulver
6 msk kakao
1 dl gräddfil
3 msk starkt kaffe
50 g mjölkchoklad eller mörk choklad
 
KÖRSBÄRSCURD
 
225 g körsbär
75 g socker
2 ägg
50 g smör
ev. lite körsbärsessens
 
GÖR SÅHÄR
 
Vi börjar med muffinsen. Du vispar ägg,socker och vaniljsocker poröst. Smält sedan smör och 50 g choklad och häll i smeten. Rör ner gräddfilen försiktigt så det inte skär sig. Rör sedan ner bakpulver, mjöl och kakao. Rör ner kaffet sist. Grädda i ugnen i 175 grader ca. 20 minuter.
 
Sedan gör du krösbärscurden. Ta fram en kastrull med vatten och lägg på en glasskål. Lägg i körsbären och sockret. När sockret är upplöst så knäck i 2 ägg och 50 g smör. Rör om då och då i ca 20 minuter på låg värme. När du ser tydliga ränder så är körsbärscurden klar. Du kan även ha i körsbärsessens om du vill ha mer smak.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna