Herre min skapare vad denna desserten var god. Jordgubbarna verkligen gifte sig med den syrliga citronen.Det är en lätt dessert att göra och det är svårt och bara ta en sked. Denna desserten var det godaste jag har ätit på länge. Jag kommer åka till italien på lördag och jag kommer vara ifrån bloggen i hela 12 dagar. Det känns lite konstigt faktiskt och sen inte kunna baka hehe.
Men jag kommer hålla utkik efter italienska desserter och smarrigheter.
Nu dessa dagar som är kvar kommer det vara lite italiensk touch. Så idag blev det tiramisu med jordgubbar.
Du behöver
2 äggulor
0,5 dl florsocker eller mer om man vill ha sötare.
2 dl grädde
Savoiardi kex
250 g marsarpone
Limoncello (likör)
1/2 citron
Jordgubbar
Gör såhär
Fördela kexen i en form. Häll över limoncello efter tyckte. Tvätta jordgubbarna och skär dem tunnt och lägg på kexen.
Vispa upp grädden lätt.
Vispa upp äggulorna och vänd ner i grädden. Tillsätt sedan marsarpone, florsocker och citronsaft från den halva citronen. Rör runt ordentligt. Häll smeten i formen på kexen.
Kommentera (8)