Jag älskar verkligen kladdkaka. Jag har kört länge på ett recept som jag alltid kör. Jag tycker detta receptet är verkligen super. De blir alltid kladdigt och smakar himmelskt. Det gäller att ta ut muffinsarna i tid så dem inte blir torra. Dem ska ju vara riktigt kladdiga!
Jag har börjat jobba nu och det känns okej. Det känns konstigt att börja jobba efter mammaledigheten och svårt jag har svårt att släppa gullungen här hemma. Han har ju det bra med pappa. Ibland blir han arg på mig när jag kommer hem för han vill vara med pappa hehe. Så det e väl ett bra tecken…
Det blir inte lika mycket bak som innan men lite blir det. Jag bakade typ nästan varje dag innan men nu blir det inte lika mycket. Kanske en gång i veckan.
Vill du ta en tugga??
Ingredinser
Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
2,5 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
Gör såhär
Smält smöret och knäck två ägg i och rör runt. Lägg de torra ingredinserna i en skål och häll sedan i smörblandningen. Fördela 2/3 i muffinsformar och grädda i 175 grader 10 minuter i mitten av ugnen.
Frostingen är dumlefluff. Då smälte jag 180 g dumle med 3 dl grädde på en kastrull. Låt blandningen stå i kylen över natten och vispa upp.
Kommentera (2)