VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vit chokladmousse

Denna vita chokladmoussen är fantastiskt god. Det riktigt smälter i munnen. Den är lätt och göra och blir klar inom en timme.

Du behöver

200 g vit choklad
1 msk mjölk
3 dl grädde
2 äggulor
4 gelatinblad

Lägg gelatinet i blöt i 5 minuter
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad med 1 msk mjölk. När chokladen är smält lägger du i gelatinet.
Vispa grädden hårt och lägg in i frysen i 5 minuter.
Vispa upp 2 äggulor och vänd ner i chokladen. Ta ut grädden och rör runt.
Låt stå i en timme innan du lägger den i en tårta

Kommentera (5)

Annons

Sommar tårta

Idag har vi firat min vackra syster. Hon fyller egentligen år imorgon. Men vi firade med släkten idag.
Jag gjorde en tårta till henne. Jag ville ha en sommartårta. Jag har blivit inspirerad på pinterest. Jag älskar verkligen den hemsidan. Man får så mycket inspiration.
Tårtan var hela 17 cm hög!

Det är en red velvet cake och white cake botten med cheesecakefyllning och färska jordgubbar. Den är spacklad med jordgubbs smörkräm och täckt med marsipan.

Kommentera (12)

Annons

Hemmagjorda ballerinakakor

Är du ett med ett fan av ballerinakakor? Jag älskar dem och jag var tvungen att prova dem. Jag hittade inget recept på dessa så jag hittade på ett själv. De smakar ballerina kex förutom chokladkexen har mer smak.

Detta behöver du

Chokladkexen
85 g smör
200 g socker
75 g ljust choklad
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
150 g mjöl
20 g kakao
en nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat

Vaniljkexen
85 g smör
200 g socker
3 tsk vaniljsocker
150 g mjöl
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
ev.vaniljessens

Nougatfyllning
Nougat

Börja göra chokladkexen.
Ta fram en bunke och blanda socker, mjöl, kakao,bakpulver,salt och bikarbonat.
Gör ett vattenbad och lägg i chokladen och smöret. Låt det smälta och ta sedan i vaniljsockret. Lägg i smeten i de torra ingredinserna och rör om. 
Låt stå i kylen en timme

Gör sedan vaniljkexen.
Ta fram en bunke och blanda socker,mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.
Gör ett vattenbad och smält smöret och lägg i vaniljsockret ev. vaniljessens.
Lägg i smeten i de torra ingredinserna och rör om.
Låt stå i kylen en timme.

Låt kexen sedan grädda i 170 grader i ca. 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakorna svalna.
Gör ett hål om du vill i vaniljkexet. Men gör det direkt innan dem blir hårda.
Gör sedan nougatfyllningen. Smält chokladen i ett vattenbad. Lägg på fyllningen på chokladkakan och lägg på vaniljkexet.

Kommentera (9)

Annons

Banana Splitt cupcakes

Dessa cupcakes är som en dröm! Dem är så himla goda. Jag gjorde små minimaränger till som ligger på tallriken.

Cupcakes
100 g smör
2,5 dl mjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
2 dl socker
1/2 burk bananpure (vid babyhyllan)
1 dl socker

Bananfyllnng
1/2 banan
1 dl grädde
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker

Chokladsås
100 g mörk choklad
0,5 dl grädde
0,5 dl socker

Gör såhär

Vispa smöret i några minuter med elvisp. Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Fortsätt och vispa och vispa ner 1 ägg i taget. Rör ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och banan pure.
Grädda i ca 20 minuter i 175 grader.

Sedan gör du bananfyllningen. Mixa bananen och vispa i grädden,mjölken och vaniljsockret
Sedan gräver du ett hål i din cupcake och fyller cupcaken med bananfyllningen.

Du gör sedan chokladsåsen. Den ska vara lite tjock. Lägg på chokladsåsen över cupcaken och ta på strössel.

Vispa grädde och spritsa ut på din cupcake och garnera med en bananbit.
Du kan lägga på maränger på eller på sidan som jag har gjort.
Jag använde mig av Bettans bakverks recept.
http://bettansbakverk.blogg.se/

Kallvispad:
100 g kylskåpskall äggvita
1 tsk citronsaft
100 g socker
100 g florsocker

Vispa äggvitan och citronsaften och 50 g socker tills det börjar bli vitt, tillsätt då resten av sockret och vispa tills det blir ett fast vitt skum.
Vänd ner florsockret med en slickepott.
Bred ut eller spritsa ut marängsmeten.
Grädda på 150 grader, tid beror på hur stora maränger man gör

Kommentera (9)

Annons

Rabarbercupcakes

Rabarbercupcakes
(Jag har använt mig av www.sockerrus.se grundrecept)

2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, minst rumsvarmt
1 dl mjölk

 

1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.
  3. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
  4. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
  5. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
  6. Fyll muffinsformar till max 2/3 (jag brukar oftast fylla dem till hälften).
  7. Grädda i ugnen i cirka 17-23min

    Rabarberfrosting
    200 g philadelapst
    50 g smör
    1 tsk rabarberessens
    1 msk vaniljsocker
    ca. 3 dl florsocker

    Vispa ihop allt med en elvisp och spritsa ut.

Kommentera (7)

För att få de senaste uppdateringarna