VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljglass med hallonkompott och maräng

 
 
 
 Det är något speciellt med hemmagjord glass. Det blir så krämigt och len i konsistensen. Vaniljen kommer fram i glassen och den syrliga hallonen bryter av det söta.
 
VANILJGLASS
 
3 dl vispgrädde
1 vanïljstång
3 äggulor
2 dl socker
 
HALLONKOMPOTT
 
300 g hallon
1-1,5 dl socker
 
MARÄNG
4 äggvitor
2,5 dl socker
1 krm ättika
 
GÖR SÅHÄR
Börja med att vispa grädden till vaniljglassen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i grädden.
Vispa sedan upp äggulorna och sockret pösigt. Häll sedan äggblandningen i grädden och rör om väl. Låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Sedan gör vi hallonkompotten. Ta fram en kastrull och häll i hallonen och sockret. Låt det koka i två minuter. Ta sedan fram en sil och sila bort fröna. Låt det sedan svalna.
Om du vill ha maränger till din glass så börja med att seperera äggulor och äggvitorna. (Använd äggulorna till glassen) Vispa upp äggvitorna tills du kan vända bunken upp och ner. Fortsätt sedan vispa och häll i socker och ättika i ca 1 minut till.
Ta fram en spritspåse och en valfri tyll och spritsa ut marängen på din plåt. Sätt ugnen på 150 grader och låt dem stå i mitten av ugnen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå där ytterligare 45 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (1)

No bake rocky road cheesecake

 
Har ni över mjölkchoklad och marschmallows från julbaket? Varför inte baka en rocky road cheesecake?
Denna cheesecake var himla god. I fyllningen är det minimarshmallows och jordnötter och botten är gjord på ballerina kex. När det söta och salta blandas tillsammans blir det en supersmarrig balans.
 
 
 
 
ROCKY ROAD CHEESECAKE
(En 20 cm form)
 
Botten
Ett paket ballerina
50 g smör
2 msk socker
 
Fyllning
3 äggulor
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad
150 g philadelaost
1 näve minimarshmallows
1 näve jordnötter
3 dl grädde
 
Topping
Dumle, minimarshmallows, jordnötter
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Botten
Börja med att kör kexen i en matberedare eller lägger du kexen i en påse och slår med en brödkavel. Smält smöret och tillsätt socker och lägg i kexen. Fördela i en bakform.
 
Fyllningen
Vispa upp äggulor, socker, philadelaost och vaniljsocker.
Ta fram en annan bunke och vispa grädden hårt.
Häll sedan över grädden i äggblandningen och rör om till en jämn smet.
Smält chokladen och rör i smeten.
Ta en näve minimarshmallows och jordnötter i bladningen och rör väl. Häll över fyllningen i bakformen.
Låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Lägg sedan på dumle, minimarshmallows och jordnötter på toppen.
 
 
 
 
Kommentera (1)

Om mig

Välkommen hit till Sweet and Simple.
 
 
Jag heter Sabina och bor i Skåne i Kristianstad. Min stora passion i livet är att laga mat, baka och fotografera.
Jag är vinnare av Matbloggspriset 2014 -Bästa bak- och dessertblogg
 
Jag har alltid varit en pysseltjej som gillar att experimentera med färger, former o strukturer, gå i naturen och ta fram nya spännande smaker.
 
När jag fotograferar så använder jag en Canon eos 700d. Det roliga med att baka är styla mina bakverk och fotografera i en annurlunda miljö.
 
 
 
 
 
När jag inte bakar så är jag med min familj. Min man Fredrik och min son Vincent på fyra år som också gillar och baka och vill gärna vara med i grytorna.
 
Jag hoppas att kunna inspirera er till att prova mina recept och att baka. För bakning är det roligaste som finns!
 
Om ni vill ha kontakt med mig sånår ni mig här [email protected]
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Kommentera (14)

Hemmagjord Daim

 
 
God jul och gott nytt år kära läsare
 
Igår var vi iväg hos min mormor och firade jul. Massa mat och läckerheter så det känns som man är mätt fortfarande. Idag bär det av till min mans syster och fira jul.
Jag har sett på olika bloggar på hemmagjord daim. Jag blev så sugen på att prova dessa smarrigheter själv.
 
 
HEMMAGJORD DAIM
 
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl sirap
200 g mörk eller ljus choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Lägg socker, grädde och sirap i en kastrull. När smeten har kokat upp till 130 grader så är det klart. Häll ut i en form med bakplåtspapper. Låt den svalna och häll sedan över smält choklad.
Låt det stelna och skär upp i önskade bitar.
 
Kommentera

Mjuk pepparkaka med clementincurd

                                                                                                             

 
 

Godkväll gott folk
Det har blivit lite förändringar på bloggen. Jag har skaffat en egen domän så nu har jag en egen hemsida. Jag har även skaffat en ny bloggdesign. Denna designen känns mer jag. Det är duktiga Anna som har fixat den.
Nu är det bara två dagar kvar till jul. Jag har nästan alla julklappar klara.
Jag har inte bakat så mycket som jag trodde i jul tyvärr. Men denna underbara mjuka pepparkakan med clementincurd blev det iallafall.
 
 
MJUK PEPPARKAKA
175 grader i 45 minuter
 
100 g smör
1 dl farinsocker
1 dl ljust socker
2 ägg
1 dl creame fraiche
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1,5 tsk malen nejlika
1 tsk ingefära
 
GÖR SÅHÄR
Vispa smör,farinsocker och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och forsätt och vispa. Rör ner creame fraichen i smeten. Rör sedan ner dem torra ingredinserna. Grädda i 45 minuter och stick ner en sticka och se när den är klar
 
 
 
CLEMENTINCURD
 
4 st clementiner
75 g socker
1 citron
50 g smör
2 ägg
Skal från citron och clementin
1 msk maizena
 
GÖR SÅHÄR
 
 Häll saften från clementinerna och citronen i en kastrull och sockret. När sockret har löst upp sig så tillsätt skal, maizena, smör och ägg. Låt det småputtra och rör om då och då i ca 15 minuter. Låt det småputtra på svag värme för annars blir det lätt en äggröra av det istället. Låt den stå i kylen tills den blir kall.
 
 
 
 
 
 
Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna