VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Pavlova

Jag kollade i tidningen baka och såg receptet på pavlova.
Denna lilla bakelse var helt otroligt god och så lätt och göra.

2 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 krm bakpulver
1 krm salt

Fyllning
Grädde och bär

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna hårt. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Sätt in marängarna i mitten i ugnen och stäng av ugnen och låt dem stå i minst 4 timmar. Öppna inte luckan.

Vispa sedan grädden och på med grädde och bär

Kommentera (3)

Annons

På väg till stockholm

Jag sitter på tåget till Stockholm nu!!
Jag är på väg till meters film på intervju för bakprogrammet bake off.

Är sjukt spännande!

Kommentera (6)

Annons

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

80 g rumstempererat margarin
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk äppelcidervinäger
2/3 tsk salt
3 3/4 dl mjöl

2/3 tsk äppelcidervinäger
2/3 tsk bikarbonat

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölken med 2/3 msk äppelcidervinäger i en liten bunke och låt stå i 5-10 minuter. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda kakao, karamellfärg och vaniljsocker i en ny bunke och blanda ordentligt och häll det lite i taget i äggsmeten och vispa noga. Häll i mjölkblandningen och därefter salt och mjöl och rör till allt gått ihop. Blanda äppelcidervinäger med bikarbonat och tillsätt det i smeten, blanda till en jämn och slät smet. Fyll cupcake formar i en muffinsplåt till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, kontrollera med sticka. Låt cupcakesen svalna helt, innan du dekorerar dem.

Källa: http://therez.se/2010/october/recept-red-velvet-cupcakes.html.

Cream Cheese frosting

60 g mjukt smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Källa: http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/cream_cheese_frosting.

Kommentera (3)

Annons

Recept på modelleringschoklad

Jag har testat och göra egen modellerings choklad.
De var jättelätt och göra och enkel och mjuk och jobba med!! Så detta kommer göras flera gånger. Undra om det går och täcka en tårta med?

100 vit choklad eller mörk
15 g vit sirap
37 g glykos

Du smälter din choklad och sedan tillsätter du sirapen och glykosen och rör om ordentligt. Lägg plastfolie i en burk och häll på chokladen. Låt den stå i kylen ett par timmar

Kommentera (1)

Annons

Kärleksmums

200 g magarin
1 dl grädde
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr
100 g magarin
3 msk dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker

Garnering
1 dl kokosflingor

Gör så här

Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30×40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

Njut!

Kommentera (1)

För att få de senaste uppdateringarna