VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saftiga blåbärscupcakes med lemoncurd

 
Dessa små godingar blev jättegoda. Muffinsen blev väldigt saftig och det blev så gott med den syrliga lemoncurden. Jag vispade upp grädde och dekorerade med några hallon.
Jag använde mig av färska blåbär och blev mycket mer smak än dem frysta.
 
 
 
BLÅBÄRSCUPCAKES
(ca 10 st muffins)
 
3 ägg
2 dl socker
75 g smör
3 msk olja
3 dl vetemjöl
1 dl naturell yogurt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl blåbär
 
LEMONCURD
2 citroner
1,5 dl socker
75 g socker
1 ägg
1 äggula
 
 
GÖR SÅHÄR
 
BLÅBÄRSCUPCAKE
Vispa socker, vaniljsocker och ägg pösigt. Vispa sedan i rumstemperade smöret.
Häll i olja och yogurt.
Sila mjölet och bakpulvret och rör om i smeten.
Häll sedan i blåbären.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader i ca. 15 minuter.
Stick ner en sticka och om den är torr så är den klar.
 
 
LEMONCURD
Fyll en kastrull med vatten och sätt på spisen. Lägg på en skål och riv ner citronskal och krama ut saft från citronen och häll i sockret. När sockret har smält så lägg i ägget, äggulan och smöret.
Sänk värmen och rör om då och då. När den börjar tjockna så är den klar.
 
 
Gräv sedan en grop i muffinsen och lägg i lemoncurden. Vispa upp grädden och lägg på. Dekorera med bär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (4)

Kokos tiramisu

 
 
 Jag älskade denna härliga dessert. Den smakade inte för sött och den hade en härlig smak av kokos och en frisk smak av jordgubbarna. Det kunde helt enkelt inte bli bättre helt enkelt.
Kokos kan man aldrig få mycket av. Det är lite synd att kokosveckan är slut. Det var jätteroligt att göra denna veckan. (Det tyckte även min man och vänner hihi)
 
 
 
 
 
 
KOKOS TIRAMISU
 
Savoiardi kex (två stycken paket)
 
400 g marscarpone
0,5 dl socker
4 äggulor
1 äggvita
Kokoslikör
Jordgubbar
Kokos
 
GÖR SÅHÄR
 
Börja med att göra fyllningen till tiramisun. Vispa upp äggulor och socker pösigt. Vispa sedan upp äggvitan i en annan bunke. Vänd sedan ner. Vispa upp marscarponen lätt och vänd ner i blandningen.
 
Ta fram en form och lägg i lite fyllning direkt på botten i formen. Sätt savoiardi kex runt om formen.
Doppa sedan kex i kokoslikör och lägg som en botten.
Lägg på fyllningen och lägg på ett nytt lager med kex.
Låt bakelsen stå över natten.
Ta sedan bort formen dagen efter och dekorera med jordgubbar och kokos.
 
 
 
 
Kommentera (7)

Hemmagjord bountyglass

 
Varje år åker vi till Italien och då frossar vi bounty glass. Det är så gott med kokos och choklad. Så jag tänkte att jag skulle prova och göra en egen glass. Resultatet blev jättegott och smakade helt ljuvligt. Nu längtar man ännu mer till sommaren.
 
 
 
BOUNTY GLASS
 
3 äggulor
2 dl socker
3 dl grädde
1,5 dl kokosflingor
 
CHOKLADÖVERDRAG
 
150 g mörk choklad
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Vispa äggulor, och socker pöröst. Vispa upp grädden i en annan bunke. Vänd sedan ner grädden i äggblandningen. Häll i kokosflingorna.
Häll sedan i en form. Låt frysa i minst 4 timmar.
När den ska serveras så häll över mörkt choklad och låt stå i frysen någon minut.
 
 
 
Kommentera (4)

Äpplen doppade i vit choklad och kokos

 
 
 
Dessa små raringar blev ju så söta. De blev jättegott med det syrliga äpplet med den söta chokladen och kokosen.
Sidenbandet piffade upp det lite. Blir man inte glad av rosa?
 
Det är dessutom jättelätt att göra.
Du smälter bara vit choklad och rullar äpplet i chokladen och i kokosen.
Stick ner en pinne i äpplet.
Man kan byta den vita chokladen om man vill mot vanlig choklad istället. Kanske doppa i lite saltade nötter?
 
 
Kommentera (1)

Kokos drömmar

 

 
 
 
Drömmar är en underbar småkaka enligt mig och lätt är det att göra dessutom. Jag använde tastelines recept med några justeringar
 
 
 
INGREDINSER
 
100 g margarin eller smör
3 dl socker
2 tsk vanillinsocker
2 dl neutral olja
1 tsk hjorthornsalt
4-4½ dl vetemjöl
1,5 dl kokosflingor
GÖR SÅHÄR
Rör samman matfettet, sockret och vaniljsockret i en matberedare, med elvispen eller för hand. Tillsätt oljan lite i taget.
Blanda i hjorthornssaltet,kokosflingorna och vetemjölet.
Rulla ut degen i 2 smala längder på en lätt mjölad arbetsbänk. Skär dem i jänstora bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 150 grader, ca 20 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna