Dessa små godingar blev jättegoda. Muffinsen blev väldigt saftig och det blev så gott med den syrliga lemoncurden. Jag vispade upp grädde och dekorerade med några hallon.
Jag använde mig av färska blåbär och blev mycket mer smak än dem frysta.
BLÅBÄRSCUPCAKES
(ca 10 st muffins)
3 ägg
2 dl socker
75 g smör
3 msk olja
3 dl vetemjöl
1 dl naturell yogurt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl blåbär
LEMONCURD
2 citroner
1,5 dl socker
75 g socker
1 ägg
1 äggula
GÖR SÅHÄR
BLÅBÄRSCUPCAKE
Vispa socker, vaniljsocker och ägg pösigt. Vispa sedan i rumstemperade smöret.
Häll i olja och yogurt.
Sila mjölet och bakpulvret och rör om i smeten.
Häll sedan i blåbären.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader i ca. 15 minuter.
Stick ner en sticka och om den är torr så är den klar.
LEMONCURD
Fyll en kastrull med vatten och sätt på spisen. Lägg på en skål och riv ner citronskal och krama ut saft från citronen och häll i sockret. När sockret har smält så lägg i ägget, äggulan och smöret.
Sänk värmen och rör om då och då. När den börjar tjockna så är den klar.
Gräv sedan en grop i muffinsen och lägg i lemoncurden. Vispa upp grädden och lägg på. Dekorera med bär.
Kommentera (4)