Detta receptet smakar mer whiskey och glassen påminner om vienetta glassen. Ni vet dem med chokladglass och chokladkross i.
En parfait är en glass som innehåller mest grädde.
Whiskey sirapen är grädden på moset!
WHISKEY PARFAIT
3 dl grädde
1 dl socker
4 äggulor
5 msk whiskey
200 g mörk choklad
100 g mörkt chokladkross
WHISKEY SÅS
2 dl vispgrädde
1 dl socker
½ dl sirap
2 msk whisky
GÖR SÅHÄR
Vispa upp äggulorna och sockret tills det blir pösigt.
Vispa även upp grädden och vänd i äggblandningen.
Smält chokladen och rör ner.
Hacka den resterande chokladen och rör om.
Mät upp whiskyn och rör ner.
Låt stå i frys minst 4 timmar.
Sedan gör du whisky såsen
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka på svag värme till en tjock sås cirka 15 min. Tillsätt whiskyn.
Kommentera (1)