Denna glassen är farligt god. Min man gillar inte hasselnötter men han gillar denna glassen till och med! Jag har även rostat lite nötter som jag hade uppe på toppen av glassen.
Du hackar bara lite nötter och som du lägger i en stekpanna. När hasselnötterna har börjat bli bruna så är dem klara.
Denna glassen äter man i Italien och heter niccola. Glassen jag pratade om igår. Mintglassen och denna nötglassen är väldigt goda ihop.
Det är verkligen värt och göra egen glass hemma. Jag kom ihåg när jag åt min mammas hemmagjorda daimglass för första gången.
För första gången så satt vi ute och åt middag igårkväll. Det har varit hela 18 grader här!
Från kalla dagar till varma dagar över en natt känns det som.
NÖTGLASS MED MJÖLKCHOKLAD
200 g mjölkchoklad
100 g hasselnötter
1,5 dl socker
3 dl grädde
3 ägg som är delade i gulor och vitor
GÖR SÅHÄR
Om du använder glassmaskin
Mixa hasselnötterna grovt. Det ska inte bli mjöl utan mer hackat.
Smält mjölkchokladen i ett vattenbad. Vispa även upp äggvitorna i en bunke.
Lägg alla ingredienserna i maskinen och kör i 20 minuter.
Ät direkt eller frys in glassen
Om du inte använder glassmaskin
Mixa hasselnötterna grovt. Det ska inte bli mjöl utan mer hackat.
Vispa äggulorna och sockret pösigt.
Vispa upp äggvitorna i en annan bunke och vänd ner i äggulorna och sockret.
Vispa även upp grädden i en annan bunke. När det blir spår i grädden så är den färdig. Vänd ner i äggblandningen.
Smält mjölkchokladen och häll i smeten.
Det sista du gör är att lägga i dem hackade nötterna.
Frys i minst 4 timmar. Rör om då och då.