VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tävling med Jisa design

 
Tillsammans med www.jisa.se så har vi en tävling då man kan vinna ett presentkort på hela 300 kronor! Butiken har jättefina saker och man vill nästan ha alltihop!
 
Jag har provat muffinsformarna ifrån Jisas när jag gjorde daimcupcakes. Formarna är stabila och jättebra. Sen är det ett plus att du kan baka direkt i dem.
 
För att vara med i tävlingen gå till detta inlägget. Lämna en kommentar i inlägget att du är med.
Gå in och gilla Sabinas tårtor och bakverk och Jisadesign på facebook.
 
 
Kommentera (17)

Frasiga våfflor med blåbärsglass

 
Glassveckan är i full gång! Idag bjuder jag på en frasig våffla med blåbärsglass.
 
Jag använde mig av made by marys recept till våfflorna. Jag har provat många av hennes recept och dem är alltid klockrena. Våfflorna var dem godaste jag har ätit i mitt liv och det är verkligen inte dåligt! Dem blev otroligt krispiga och sådär lagom söta. Jag hällde även lite kolasås som grädden på moset.
 
Våfflor är väldigt enkelt att göra. Så jag förstår inte att jag har köpt färdigköpt innan.
 
 
När jag tänker på våfflor så tänker jag på tant Berg. Ni vet grannen till Lotta på Bråkmakaregatan. När tant Berg och barnen sitter i trädgården och äter våfflor och dricker saft i det fina vädret.
 
Idag i Skåne har det inte varit lika fint väder. Det har blåst så in i men solen har skymtat fram lite i alla fall.
 
 
Om ni vill ha våffelreceptet så klicka in på made by marys blogg.
Men här kommer receptet på den ljuvliga blåbärs glassen
 
 
 
BLÅBÄRSGLASS
 
3 äggulor
1,5 dl socker
1/2 citron
3 dl blåbär
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 dl mjölk
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst.
Vispa upp grädden och rör sedan i mjölken.
Mosa blåbären med en stavmixer och rör i. Pressa även 1/2 citron.
Rör i glassen varje halvtimme i tre timmar. Om man inte gör det så blir glassen isig.
Om man har glassmaskin så häll smeten i glassmaskinen och kör i 20 minuter.

 

 

 
 
Kommentera

Nyttig kokosglass

 
Denna ljuvliga glass har jag gjort några gånger här hemma och den blir lika uppskattad varje gång. Det är en lchf glass och den har inget socker i. Den innehåller istället stevia.
Stevia är ett naturligt sötningsmedel som kan ersätta socker. Det kan bli lite beskt när man använder det i bakverk. Men i denna glassen så märks det inte det av.
 
Jag serverade med färska hallon och lite extra kokos på toppen. Men man kan ha färsk frukt till eller varför inte
limemarinerade jordgubbar?
 
 
 
NYTTIG KOKOSGLASS
 
3 dl grädde
2 dl kokosflingor
4 äggulor
3 msk stevia (eller efter smak)
1/2 citron
 
GÖR SÅHÄR
 
Vispa upp grädden lätt när det blir spår i grädden är den klar.
Ta fram en annan bunke och vispa upp äggulor och sukrin.
Tillsätt en halv citron och kokosflingorna.
In i frysen minst 2 timmar.
 
 
 
Kommentera (4)

Nötglass med mjölkchoklad och rostade hasselnötter

 
Denna glassen är farligt god. Min man gillar inte hasselnötter men han gillar denna glassen till och med! Jag har även rostat lite nötter som jag hade uppe på toppen av glassen.
Du hackar bara lite nötter och som du lägger i en stekpanna. När hasselnötterna har börjat bli bruna så är dem klara.
Denna glassen äter man i Italien och heter niccola. Glassen jag pratade om igår. Mintglassen och denna nötglassen är väldigt goda ihop.
Det är verkligen värt och göra egen glass hemma. Jag kom ihåg när jag åt min mammas hemmagjorda daimglass för första gången.
 
För första gången så satt vi ute och åt middag igårkväll. Det har varit hela 18 grader här!
Från kalla dagar till varma dagar över en natt känns det som.
 
 
 
 
NÖTGLASS MED MJÖLKCHOKLAD
 
 
200 g mjölkchoklad
100 g hasselnötter
1,5 dl socker
3 dl grädde
3 ägg som är delade i gulor och vitor
 
GÖR SÅHÄR
 
Om du använder glassmaskin
Mixa hasselnötterna grovt. Det ska inte bli mjöl utan mer hackat.
Smält mjölkchokladen i ett vattenbad. Vispa även upp äggvitorna i en bunke.
Lägg alla ingredienserna i maskinen och kör i 20 minuter.
Ät direkt eller frys in glassen
 
 
Om du inte använder glassmaskin
 
Mixa hasselnötterna grovt. Det ska inte bli mjöl utan mer hackat.
Vispa äggulorna och sockret pösigt.
Vispa upp äggvitorna i en annan bunke och vänd ner i äggulorna och sockret.
Vispa även upp grädden i en annan bunke. När det blir spår i grädden så är den färdig. Vänd ner i äggblandningen.
Smält mjölkchokladen och häll i smeten.
Det sista du gör är att lägga i dem hackade nötterna.
Frys i minst 4 timmar. Rör om då och då.
 
 
Kommentera (1)

Mintglass med chokladkross

 
Jag och min familj åker till Italien till ett liten ort som heter Riccione varje år och då frossar vi italiensk glass i två veckor. Det finns otroligt många smaker så det är väldigt svårt att välja. Jag har många favoriter som nötglass, melon, nutella, hallon och pistage. Men min absoluta favoritsmak är mintglass med chokladkross.
 
Jag försökte och återskapa den här hemma och jag lyckades ganska bra.
 
Men italiensk glass är som godast i Italien. Glassen är så len och krämig i konsistensen.
 
 
 
 
 
 
 
MINTGLASS MED CHOKLADKROSS
 
3 dl grädde
4 äggulor
1 dl socker
Några droppar pepparmints arom
Några droppar grön karamellfärg
200 g mörk choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Börja med att vispa upp grädden. När det blir ränder i grädden så är den klar.
Vispa upp äggulor och socker med en vanlig visp och vispa upp lätt.
Vänd ner äggblandningen i grädden.
Hacka ner chokladen och frys i minst 4 timmar.
Rör om i glassen några gånger.
 
 
 
 
Kommentera (74)

För att få de senaste uppdateringarna