VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vit chokladmousse med rostade rabarber

 
 
Grundreceptet kommer ifrån Electrolux. Jag gjorde om receptet till svenska och gjorde min egen version. Jag lyckades på första försöket och smakerna blev en fullträff.
Konsistansen blev väldigt krämig och lagom sött.
 
Mer behövs inte sägas 😉
 
 
 
 
 
VIT CHOKLADMOUSSE MED ROSTADE RABARBER
 
 
150 g vit choklad
3 dl grädde
1/2 saft från citron
1 gelatinblad
 
 
ROSTADE RABARBER MED MANDLAR
1 lång rabarberstjälk
1 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 msk dessertvin eller vatten
 
 
GÖR SÅHÄR
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
Börja med att vispa upp grädden.
Lägg gelatinet i en kastrull med någon matsked grädde.
När gelatinet är smält så häll det i den vispade grädden.
Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Häll sedan chokladen i grädden försiktigt.
Pressa i en halv citron.
Låt moussen stå i kylen minst 3 timmar
 Skär rabarbern i bitar. Stek upp rabarbern med socker, vaniljsocker och kanel. Tillsätt sedan vin eller vatten.
Låt det småputtra i 5 minuter.
Lägg på lite rabarber på den vita chokladmoussen. Hacka även lite mandel och lägg på.
 
 
 

 

 
 
 
Kommentera (3)

Mixer från Electrolux

 
 

 

Jag har fått äran att prova en mixer som heter Ultramix/PRO ifrån Electrolux. Den både mixar, hackar och vispar. Den har allt i ett och jag är så glad att ha denna i mitt kök. Jag behöver ingen elvisp, mixer eller blender. Denna har allt!

 
Motorn är väldigt kraftig och det går på ett ögonblick så är din grädde färdig. Den är även superbra när man lagar mat. Jag lagade en grönsaks soppa och allt går så smidigt med denna mixer. Den både hackade grönsakerna och mixade soppan väldigt slätt.
 
 
 
Jag har provat ett recept på vit chokladmousse ifrån Electrolux.
På deras blogg finns en film då man visar hur man gör en mousse. Receptet är jättebra men jag har gjort om det lite efter min smak.
 
Receptet på min version kommer imorgon bitti.
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (1)

Massa smarriga glassrecept!!

 
Jag vill tipsa om glassrecept som jag har provat innan. Dem är goda allihop så det är svårt och välja någon favorit.
Det beror ju på vad man är sugen på just då.
 
 
 
 
Du kanske vill prova en syrlig citronglass?
Eller en glass med whiskey och choklad i?
Eller kanske en supersmarrig polkagrisglass?
Du kanske vill göra en äppelglass och använda ett äpple till att göra en skål?
Eller en god och frisk päronglass?
Eller kanske en italiensk glass?
Eller kanske en chokladbollsglass?
Eller kanske prova att göra en hemmagjord bountyglass?
 
 
Kommentera (2)

Daimglass med digistivekex

 
 
 
 
Nu börjar glassveckan lida mot sitt slut. Jag har provat många smaskiga glassrecept och ätit en hel del glass host host…
 
Daimglassen blev så himla god. Den är knäckig och len i smaken. Jag tog daimglass emellan digistivekexen vilket blev en superbra kombination.
 
Denna glassen gjorde min mamma när vi var små så det väcker många minnen. Vi brukade ha den här glassen som efterrätt på nyårsafton. Det är perfekt och avsluta middag med lite glass (särkilt denna glassen.)
Vi brukade servera varma hallon till vilket blev smarrigt.
Jag har använt mig av snören ifrån www.jisa.se. Det blev så sött med de gråa snöret och dem lila blommorna. Man äter ju med ögat med sägs det.
 
 
Här kommer receptet!
 
 
 
DAIMGLASS
4 äggulor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
2 dubbeldaim
 
 
GÖR SÅHÄR
Vispa upp grädden lätt.
Vispa äggulor,vaniljsocker och socker pösigt. 
Rör ihop äggblandningen med grädden.
Krossa daimen och rör i.
Frys glassen minst 4 timmar.
Kommentera (45)

Hallon och blåbärs glass doppade i mörkt choklad

 
Jag vaknade av att solen sken in i mitt fönster. Fåglarna kvittrade och man känner att det är vår i luften.
 
 
 
Så idag passar det bra med en frisk och syrlig glass.
Denna glassen är så enkel att göra. Dessutom är den nyttig och inget tillsatt socker.
Du mixar bara hallon och blåbär tills den blir slät. Sedan tillsätter du lite vatten. Häll upp i en önskad form. Om du vill ha en pinne i glassen så stick ner den nu. Om du inte vill ha kärnor i glassen så koka upp hallon och sila bort kärnorna.
 
Låt glassen frysa i minst två timmar.
Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa sedan glassen i chokladen.
Sen är det bara att njuta och ta en kopp kaffe eller två.
 
 
 
Kommentera (3)

För att få de senaste uppdateringarna