Grundreceptet kommer ifrån Electrolux. Jag gjorde om receptet till svenska och gjorde min egen version. Jag lyckades på första försöket och smakerna blev en fullträff.
Konsistansen blev väldigt krämig och lagom sött.
Mer behövs inte sägas 😉
VIT CHOKLADMOUSSE MED ROSTADE RABARBER
150 g vit choklad
3 dl grädde
1/2 saft från citron
1 gelatinblad
ROSTADE RABARBER MED MANDLAR
1 lång rabarberstjälk
1 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 msk dessertvin eller vatten
GÖR SÅHÄR
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
Börja med att vispa upp grädden.
Lägg gelatinet i en kastrull med någon matsked grädde.
När gelatinet är smält så häll det i den vispade grädden.
Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Häll sedan chokladen i grädden försiktigt.
Pressa i en halv citron.
Låt moussen stå i kylen minst 3 timmar
Skär rabarbern i bitar. Stek upp rabarbern med socker, vaniljsocker och kanel. Tillsätt sedan vin eller vatten.
Låt det småputtra i 5 minuter.
Lägg på lite rabarber på den vita chokladmoussen. Hacka även lite mandel och lägg på.
Kommentera (3)