VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nyttig citronmousse

 
Grillen är på och potatisen är i ugnen och valborg är igång! Till efterrätt ska vi äta denna ljuvliga citronmousse.
Den är busenkel att göra och smakar fantastiskt.
Vi kommer äta förrätt, varmrätt, efterrätt och ostbricka så det passar bra med en lite lättare dessert.
 
Om man gillar citron, grädde och hallon så är denna dessert perfekt för dig!
Den är inte så mastig utan den är frisk och syrlig.
 
 
 
 
 
CITRONMOUSSE
3 äggulor
0,5 dl sukrin (Man kan använda socker om man vill det)
1 citron (saft och skal)
0,5 dl kesella
2 dl grädde
2 gelatinblad
 
GÖR SÅHÄR
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Vispa upp äggulor och sukrin. Riv ner citronskal och pressa i citronsaften.
Vispa upp grädden lätt och vänd ner kesellan.
Pressa lite citronsaft i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Låt gelatinbladen lösas upp och häll i smeten.
 
Häll smeten i valfria glas och låt stå minst 1 timme i kylen.
 
 
Ha en trevlig valborg!!
 
Kommentera (1)

Glass muffins

Dessa små godingar är väl för söta!
I våffelstruten så är det en choklad och nötmuffins.
Receptet kommer ifrån Martha Stewert. Det är ett enkelt recept på muffinsen, det är bara hälla i alla ingredienser i en skål o vispa någon minut. Den blir så chokladig (!), mäktig, luftig och totalt livsfarlig!
Här kommer receptet!!
 
CHOKLAD OCH NÖT CUPCAKE
1.5 dl kakao
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk salt  2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja
0,5 dl nötkräm
CHOKLADFROSTING
80 g smör
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk kaffe
0,5 dl kakao
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 180°c Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas. Fyll dina våffelstrutar till hälften och grädda i ca 15 min beroende på storlek.
Låt svalna
Nu till chokladfrostingen.
Vispa upp alla ingredienser i ca 5 minuter. Sprita ut på din muffins med en stjärntyll.
Dekorera sedan med strössel.
Kommentera (7)

Snabb cheesecake

 
 
Jag älskar denna ljuvliga dessert. Det är en snabb cheesecake alltså man behöver inte baka den eller frysa den. Man bara vispar ihop lite grejor så är det den klar. Jag slutade jobbet precis och det första jag gjorde var att ställa mig i köket. Min man utbrast: Är du helt galen? Ska du baka nu?
 
Bakning betyder så otroligt mycket för mig. Jag älskar att stå i köket och baka. Det är så roligt att ta fram olika smaker, höfta lite och spilla lite grann. I mitt kök är det inte så himla noga.
 
Vincent min son på två år är nästan alltid med i köket. Han får nästan göra allting och han älskar det. Visst det blir lite kladdigt men det spelar ingen större roll.
 
Denna ljuvliga efterrätt passar perfekt till valborg eller när som egentligen. Om man vill äta något lätt efter man har grillat så passar denna snabba cheesecake är helt perfekt efter en brakmiddag.
 
 
 
 
SNABB CHEESECAKE
ca 4 pers
 
 
 
1 dl vispgrädde
200 g Philadelphia ost
 1 dl socker
 2 stycken digestivekex
2 msk citronsaft
1 dl crème fraiche
1 äggula
 Till dekorering; färska hallon
 
 
GÖR SÅHÄR
 
 
Vispa upp äggulan och sockret.
Vänd ner osten, citronsaften och creame fraiche.
Vispa upp grädden och vänd i.
Mixa digestivekexen och rör i.
Dekorera med hallon
klart!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (3)

Vinnaren är……

Jag har haft en tävling tillsammans med Jisa design. Nu är det dags och dra vinnaren…
dam dam..
 
 
 
Vinnaren är……
 
 
Sofia!!
 
 
Ett stort grattis! Ett presentkort på 300 kr är ditt
 
 
Kontakta mig för mer information på min mail [email protected]
 
Sedan har jag ett erbjudande till er. Om ni anger rabattkoden sweetandsimple när ni handlar något så får ni 10 procent rabatt. Erbjudandet är tom söndag så passa på! Här hittar ni den underbara webshopen www.jisa.se
 
 
 
 
Detta snöret är ifrån jisadesign.
 
 
Kommentera

Kanelbullesockerkaka

 
 
 
Igår hade vi en underbar dag i Pukavik i Blekinge. Vincent och jag hälsade på min mormor och morfar.
 
Snödropparna och vitsipporna har blommat ut och det var riktigt skönt i solen. Tyvärr blåste det lite men det gjorde inte så mycket för det var så underbart ändå.
 
Jag har bott här flera somrar när jag var liten så det känns verkligen som att komma hem.
Vi gick en liten runda och ner till vattnet. Havet ligger bara 100 meter från deras hus. Vi kände på vattnet och det var inte så kallt som jag trodde.
Vincent var till och med beredd att hoppa i. Men det var lite väl kallt. Bryggan ni ser på bilden brukar jag stå och kasta stenar och önska mig saker.
 
Jag tog med en kanelbullesockerkaka till mormor och morfar som vi mumsade på. Denna sockerkaka är jättegod. Det är ett knäcköverdrag som gör det extra mumsigt. Sen är den väldigt enkel att göra! Jag fick inspiration ifrån Pernilla Wahlgren. Men jag gjorde om receptet lite.
 
 
KANELBULLESOCKERKAKA
 
200 g smör
2 dl socker
2 ägg
3,5 dl mjöl
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
 
FYLLNING
1,5 dl socker
0,5 dl kanel
 
 
 

Sätt ugnen på 175 grader Rör smör och socker mjukt och pösigt.  Blanda sedan ner äggen ett i taget. Rör sedan i grädden och creame fraiche. Rör samman de torra ingredienserna i en annan skål.  Blanda sedan med resten av smeten. Blanda sedan socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en form.

Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.  Dutta till sist över 2 msk smör.

Grädda kakan i 45-60 min. Testa med en sticka om den är färdig.

 
 
Kommentera (8)

För att få de senaste uppdateringarna