VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kladdkaks muffins med Dumlefluff

Jag älskar verkligen kladdkaka. Jag har kört länge på ett recept som jag alltid kör. Jag tycker detta receptet är verkligen super. De blir alltid kladdigt och smakar himmelskt. Det gäller att ta ut muffinsarna i tid så dem inte blir torra. Dem ska ju vara riktigt kladdiga!
 
Jag har börjat jobba nu och det känns okej. Det känns konstigt att börja jobba efter mammaledigheten och svårt jag har svårt att släppa gullungen här hemma. Han har ju det bra med pappa. Ibland blir han arg på mig när jag kommer hem för han vill vara med pappa hehe. Så det e väl ett bra tecken…
Det blir inte lika mycket bak som innan men lite blir det. Jag bakade typ nästan varje dag innan men nu blir det inte lika mycket. Kanske en gång i veckan.
 
 
Vill du ta en tugga??
 
 
Ingredinser
 
Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
2,5 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
 
 
Gör såhär
 
Smält smöret och knäck två ägg i och rör runt. Lägg de torra ingredinserna i en skål och häll sedan i smörblandningen. Fördela 2/3 i muffinsformar och grädda i 175 grader 10 minuter i mitten av ugnen.
 
Frostingen är dumlefluff. Då smälte jag 180 g dumle med 3 dl grädde på en kastrull. Låt blandningen stå i kylen över natten och vispa upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

Annons

Mormors äppelpaj

Nu är det äpplens tid. Det är så härligt och gå i trädgården och plocka äpplen. Jag tror att det är många som bakar äppelkaka vid denna tiden. Men det finns så mycket annat man kan göra äppelmos, äppelcupcakes, äppelmacarons osv. Men jag valde att göra något klassiskt. Sen är detta min mormors recept och den är fantastiskt god. Det är ofta mormor eller farmor som har dem bästa recepten.
 
Sedan servera denna med en kall vaniljsås och bara njuta? Ja tack!
 
Vincent och jag var ute i skogen igår. Vi försöker komma ut en gång i veckan och gå i skogen. Jag hade med mig min paj och jag tyckte att det skulle vara fint att fota en paj i skogen. Vincent skulle såklart hjälpa till att fota pajen. Han skulle mest köra vagnen och leta efter ekorrar. Vi träffade tre stycken ekorrar. Gud så söta dem är! Fint väder hade vi med oss med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du behöver
2 ägg
150 g ocker
125 g vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 stora äpplen
1 tsk kanel
1 dl mjölk
1 msk socker
 
Gör såhär
Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner mjölet som siktas tillsammans med bakpulvret och vaniljsockret. Smält smöret med kall mjölk och rör ner i degen. Ta fram en plastpåse och lägg i skivade äpplen med kanel och socker och gör en knut på påsen och skaka så sockret och kanelen blir fördelat. Bröa och smöra en form och häll i smeten. Lägg i äpplena i kakan. Grädda 175 grader ca 45 minuter.
Servera med vaniljvisp eller glass.
 
 
 
 
 
Kommentera (6)

Annons

Macarons vid vattnet

Idag har jag och Vincent hälsat på min mormor och morfar som bor i Blekinge. Dem bor nära vattnet och jag har en favorit brygga där. Min mamma har haft cancer och vi bodde där ett tag. När min mamma var sjuk gick jag,min syster och min mormor gick ner till bryggan och kastade sten och önskade oss saker. En av sakerna var att mamma skulle bli frisk och vi skulle få ett lyckligt liv. På den platsen samlade jag kraft så just den bryggan betyder mycket för mig. Mamma blev frisk och det var skönt att komma ner till bryggan idag. De blir ett visst lugn. Stenar, klippor och vatten. Det kan inte bli bättre.
 
Det var underbart väder ute så ljuset blev jättebra. Vi träffade en ankfamilj med. Dem var så himla söta!
 
Som fyllning hade jag nutella i. Choklad kan man ju inte få för mycket av!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (63)

Annons

ladybug macarons

Just nu är jag i någon macaron värld. Jag älskar verkligen dessa kakor och så roligt att komma på nya ideer. En idé jag har tänkt på ett tag är att göra en nyckelpiga macaron. Jag använde röd pastafärg och black extra för att få en svart färg. Det är svårt och få smeten svart om man inte använder black extra. Den blir liksom lätt gråaktig annars.
 
 Jag spritsade först ut den röda kroppen och sedan en mindre macaron som huvud. Jag lät dem torka som vanligt men innan dem gick in i ugnen så spritsade jag ut strecket i mitten och prickarna.
 
Som vanligt så använde jag detta macarons receptet.
 
Som fyllning hade jag i lemoncurd. Det ger en frisk och somrig smak. Det är nog min favoritfyllning i macarons.
 
Idag har vi haft strålande solsken i Kristianstad. Det har verkligen känts som sommar. Men det känns att hösten börjar närma sig. Det börjar bli mörkt och kallt på kvällarna. Sommaren är verkligen kort som Tomas Ledin säger.
Men dessa bilderna skriker iallafall sommar. Nyckelpiga, gräsmatta och blommor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (10)

Annons

Hur du kan lyckas med dina macarons

 
Det är inte lätt med macarons. Mina första plåtar blev katastrof så jag tänkte ge lite tips till er hur man kan lyckas med sina macarons. Dem är ju så vackra och otroligt goda. Jag använder detta macaron receptet.
 
 
1. Väg upp alla ingredinser noga helst två gånger. Det är viktigt att det är exakt för annars kan det bli katastrof.
2. Läs varje moment riktigt noga.
3. Använd rumstemperad äggvita. (Jag har provat kall äggvita också. Det funkar också men varm äggvita gör de blir mer släta)
4. Sikta både mandel och florsocker
5. Vispa inte äggvitan för mycket. Det ska inte vara hård maräng utan mer mjuk.
6. Låt dem torka minst en timme innan du sätter in macaronsen i ugnen
7. Ha inte för mycket färg i. Jag använder pulverfärger och jag tycker det är bäst resultat.
8. Ha inte för varmt i ugnen. Då kan macaronsen spricka. Jag har 150 grader i min ugn.
 
 
Det är inte lätt att lyckas med macarons. Men det gäller att öva och öva. Tillslut så går det!
Kommentera (7)

För att få de senaste uppdateringarna