VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Daimcupcakes med hallonsmörkräm

 
Ser inte dessa cupcakes helt ljuvliga ut? Jag är så svag för choklad och hallon. Dem två smakerna blir fantastiska ihop. Jag använde mig av ett choklad cupcakesrecept jag har bakat innan. Det är verkligen de mest klockrena receptet jag har använt mig av. Chokldsmaken kommer verkligen fram och dem blir riktigt saftiga. Jag använde mig av en ljuvlig hallonsmörkräm som smakar lite som glass. Det är lite krångligare att göra marängsmörkräm men det är så värt det. 
Jag smälte mörkt choklad och hällde på mina cupcakes. Jag strödde även på lite smulad daim.
 
CHOKLAD CUPCAKES
 ca 10 cupcakes
 
INGREDINSER
 
1.5 dl kakao 
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
3/4 tsk salt 
2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja
150 g daimkulor
 
 
 GÖR SÅHÄR

 

Sätt ugnen på 180°c Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas. Rör sist i daimkulorna. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften och grädda i ca 15 min. Låt svalna på galler.
 
 
 
MARÄNGSMÖRKRÄM MED HALLON

4 stora äggvitor

300 gram rumsvarmt smör

175 gram socker

1 tsk vaniljsocker

Puré från 40 gram hallon

 

Häll äggvitor och socker i en värmetåligt skål och ställ i vattenbad på spisen. Vispa hela tiden med handvispen tills blandningen blir 65 grader. Ta bort från spisen och fortsätt vispa tills blandningen är fluffig. Det tar ca. 10 minuter. Tillsätt sedan rumsvarmt smör, lite i taget, och fortsätt vispa. Mosa hallonen till en puré och tillsätt sedan i blandningen.

Kommentera (18)

Annons

Kokospannacotta med citron

 
Idag var jag sugen på att prova något fräscht. Jag var inne på 56 kilo och såg en kokospannacotta. Jag provade att göra denna själv men med lite justeringar. Man kan själv välja om man vill tillsätta sukrin eller socker i pannacottan eller om man hoppar över det helt. Men jag tyckte att det blev godare med lite sötma i.  
Pannacottan smakar väldigt gott och fräscht. Sen kan man ju äta den med gott samvete med.
 
 
KOKOSPANNACOTTA
 
1 burk kokosmjölk
1 citron från saft och skal
1 lime
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
2 msk sukrin eller socker
2 gelatinblad
 
GÖR SÅHÄR
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kokosmjölken med grädde. Tillsätt limen och riv ner citronskal och häll även i saften från citronen. Låt det småputtra i några minuter. Tillsätt eveventuellt sukrin eller socker. Dra bort från värmen och lös gelatinbladen i mjölken. Häll upp i formar och låt stelna i kylen. Innan servering så pressa över lite lime och garnera med citron eller hallon.
Kommentera (2)

Annons

Äppelpannkaka

 
 
Vill ni göra en dessert snabbt så passar denna äppelpannkakan perfekt! Pannkakan smakar som äppelkaka så en kall vaniljsås till detta blir det inget annat än toppen.
 
ÄPPELPANNKAKA
 
1 äpple
1 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
2 msk socker
1 ägg
5 dl fet mjölk
3 dl mjöl
 
GÖR SÅHÄR
 
Blanda ihop ägg, mjölk och mjöl i en bunke. Sätt på spisen och häll i smeten.
Skala och dela ditt äpple och lägg i. Strö över socker, vaniljsocker och kanel.
Låt den vara på låg värme tills den är klar.
 
Kommentera

Annons

Citroncheesecake med blåbär

 
Idag i Skåne har det varit en härlig vårdag. Det har varit 10 grader i skuggan och vi har fikat ute på terrassen. Det är så härligt med en kopp kaffe och bara njuta utav solen. Ikväll ska vi grilla och jag ville baka någon fräsch dessert. Det fick bli en somrig citron cheesecake.
 
 
CITRONCHEESECAKE
 
BOTTEN
200 g digistivekex
75 g smält smör
 
FYLLNING
2 ägg
1,5 dl socker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
1 citron från saft och skal
1 tsk vaniljsocker
 
GÖR SÅHÄR
Börja med att mixa digistivekexen och rör ihop med det smälta smöret.
Lägg kexblandningen i en form.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt sedan philadelphiaosten och skalet och saften från citronen.
Vispa upp grädden och vänd ner i äggblandningen.
Häll även fyllningen i formen.
Låt det stå i frys tills den är hård. I mina miniformar tog det två timmar.
Dekorera med smulad digestivekex, citronskal och blåbär.
 
 
Kommentera (6)

Annons

Cupcakes som kycklingar

 
Jag var inne och surfade inne på pinterest och såg några söta cupcakes formade som kycklingar. Det var bird on a cake som hade gjort dessa urgulliga cupcakes. Jag bakade citronmuffins och toppade med kokoscurd.
Du blandar socker och karamellfärg och blandar. Du doppar cupcaken i sockerblandningen.
 Ögonen, näbben, fötterna och vingarna är gjorda i marsipan. Det finns redan smaksatta och färdig färgad marsipan i affärerna som odense har. Annars kan man spritsa ut detaljerna om man hellre vill det.
 
 
CITRONMUFFINS
 
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
skal av en citron 0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citron och mjölk. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten. Klicka ut i 12 stycken i muffinsformar och grädda i 200 gr i ca 13 min.

 

Kokoscurden hittar du här!

 
 
 
Kommentera (10)

För att få de senaste uppdateringarna