VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vaniljcupcakes med hallonsmörkräm

 
Jag tog receptet ifrån Bakglädje. Muffinsen blev ganska kompakta och dem smakade mycket vanilj. Hallon smörkrämen är helt ljuvlig. Det är en marängsmörkräm med hallon. Det är den godaste smörkrämen jag har smakat på.
 
När du ska baka vaniljmuffinsen så blandar du ner alla ingredinser i en matberedare.
Ha i smör i mindre bitar, ägg och mjölk och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och klicka i smeten i formarna. Grädda i 12-18 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Har du ingen matberedare så kan du vispa ihop ingredienserna med elvisp, se då till att smöret är rumsvarmt.

 
MARÄNGSMÖRKRÄM MED HALLON
 
 
 
DU BEHÖVER
4 äggvitor
200 g socker
100 g hallon
ev. 2 msk hallonsylt
1 msk vaniljsocker
250 g osaltat smör
2 dl florsocker 
 
GÖR SÅHÄR
Häll upp vatten i en kastrull och ta fram en rostfri skål. Sätt på plattan och häll i sockret och äggvitorna i skålen och vispa hela tiden tills marängen är 65 grader. Ta bort marängen genast från spisen och fortsätt vispa tills marängen är helt kall. Det brukar ta 8-10 minuter.  Skär sedan smöret i små fyrkanter och lägg i marängen lite i taget. Tillsätt sedan hallonen. Du kan välja om du vill ha bara saften eller hela hallon. Tillsätt sedan florsockret och vaniljsockret. Man kan även ta i lite hallonsylt om man vill ha den lite sötare.
Jag hade även i lite karamellfärg för den skulle bli lite extra rosa.
 
 
 
 
 
Kommentera

Annons

Hemmagjorda vaniljkakor

 
Alla hjärtans dag närmar sig och här är ett förslag vad man kan göra. Man kan göra spröda vaniljkakor med sockerpasta på med ett fint motiv på. Du kan använda dig av en silicone mold,mönstermatta eller spetsform. 
 Jag använde en silicon mold till mitt motiv. Jag satte i sockerpasta i formen och tryckte lätt. 
 Sedan tog jag min hjärtformade kakmått och tryckte ut ett hjärta och satte på vaniljkakan.
Jag använde mig av Bakglädjes recept till mina vaniljkakor.
 
 
VANILJKAKOR
 
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör

GÖR SÅHÄR
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.

Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.

Vill du sätta kakorna på pinne? Då lägger du pinnen under degen och trycker ner degen runt pinnen. Grädda som ovan och var extra försiktig när du lyfter över kakan till gallret, använd stekspade. Se till att inte lyfta i pinnen innan kakan har svalnat helt.

Kommentera

Annons

Vaniljglass med hallonkompott och maräng

 
 
 
 Det är något speciellt med hemmagjord glass. Det blir så krämigt och len i konsistensen. Vaniljen kommer fram i glassen och den syrliga hallonen bryter av det söta.
 
VANILJGLASS
 
3 dl vispgrädde
1 vanïljstång
3 äggulor
2 dl socker
 
HALLONKOMPOTT
 
300 g hallon
1-1,5 dl socker
 
MARÄNG
4 äggvitor
2,5 dl socker
1 krm ättika
 
GÖR SÅHÄR
Börja med att vispa grädden till vaniljglassen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i grädden.
Vispa sedan upp äggulorna och sockret pösigt. Häll sedan äggblandningen i grädden och rör om väl. Låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Sedan gör vi hallonkompotten. Ta fram en kastrull och häll i hallonen och sockret. Låt det koka i två minuter. Ta sedan fram en sil och sila bort fröna. Låt det sedan svalna.
Om du vill ha maränger till din glass så börja med att seperera äggulor och äggvitorna. (Använd äggulorna till glassen) Vispa upp äggvitorna tills du kan vända bunken upp och ner. Fortsätt sedan vispa och häll i socker och ättika i ca 1 minut till.
Ta fram en spritspåse och en valfri tyll och spritsa ut marängen på din plåt. Sätt ugnen på 150 grader och låt dem stå i mitten av ugnen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå där ytterligare 45 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (1)

Annons

No bake rocky road cheesecake

 
Har ni över mjölkchoklad och marschmallows från julbaket? Varför inte baka en rocky road cheesecake?
Denna cheesecake var himla god. I fyllningen är det minimarshmallows och jordnötter och botten är gjord på ballerina kex. När det söta och salta blandas tillsammans blir det en supersmarrig balans.
 
 
 
 
ROCKY ROAD CHEESECAKE
(En 20 cm form)
 
Botten
Ett paket ballerina
50 g smör
2 msk socker
 
Fyllning
3 äggulor
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad
150 g philadelaost
1 näve minimarshmallows
1 näve jordnötter
3 dl grädde
 
Topping
Dumle, minimarshmallows, jordnötter
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Botten
Börja med att kör kexen i en matberedare eller lägger du kexen i en påse och slår med en brödkavel. Smält smöret och tillsätt socker och lägg i kexen. Fördela i en bakform.
 
Fyllningen
Vispa upp äggulor, socker, philadelaost och vaniljsocker.
Ta fram en annan bunke och vispa grädden hårt.
Häll sedan över grädden i äggblandningen och rör om till en jämn smet.
Smält chokladen och rör i smeten.
Ta en näve minimarshmallows och jordnötter i bladningen och rör väl. Häll över fyllningen i bakformen.
Låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Lägg sedan på dumle, minimarshmallows och jordnötter på toppen.
 
 
 
 
Kommentera (1)

Annons

Om mig

Välkommen hit till Sweet and Simple.
 
 
Jag heter Sabina och bor i Skåne i Kristianstad. Min stora passion i livet är att laga mat, baka och fotografera.
Jag är vinnare av Matbloggspriset 2014 -Bästa bak- och dessertblogg
 
Jag har alltid varit en pysseltjej som gillar att experimentera med färger, former o strukturer, gå i naturen och ta fram nya spännande smaker.
 
När jag fotograferar så använder jag en Canon eos 700d. Det roliga med att baka är styla mina bakverk och fotografera i en annurlunda miljö.
 
 
 
 
 
När jag inte bakar så är jag med min familj. Min man Fredrik och min son Vincent på fyra år som också gillar och baka och vill gärna vara med i grytorna.
 
Jag hoppas att kunna inspirera er till att prova mina recept och att baka. För bakning är det roligaste som finns!
 
Om ni vill ha kontakt med mig sånår ni mig här sweetandsimple@live.se
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Kommentera (14)

För att få de senaste uppdateringarna