VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Klassiska rocky roads

 

Rocky roads är klassiskt här i Familjen Håkansson. Jag brukar ha i mjölkchoklad istället för min man gillar inte mörk choklad. Man blandar i nötter och godis med smält choklad.

Första advent har passerat och vi är sjuka hemma. Så det har inte blivit något bak här hemma. Dessa rocky roads gjorde jag förra veckan som tur var. Min lilla pojk älskar alla ljus och tomtar här i lägenheten. Igår kom första snön och det är riktigt mycket snö ute.
Nu får man bli frisk så man kan sätta igång ordentligt med julstöket.
 Jag hittade ett gammalt inlägg på Rocky road cupcakes som jag gjorde förra julen. Dem blev med jättegoda. Men jag gillar mer klassiska rocky roads.
 
 
 
 
Min älskade son och jag står för julstöket här hemma. Tur han gillar och baka precis som sin mamma. Han har en adventskalender här hemma på väggen. Så kul och se hans min varje morgon och han blir  glad som en sol när han får ett paket. Idag fick han ett barbapappa pussel.
 
 
 
 
 
Klassiska rocky roads recept Leila Lindholm
 
600 g valfri choklad
2 påsar dumle
2 nävar minimarshmallows
3 dl saltade jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
 
Gör såhär
 
Smält chokladen och häll i ingredinserna och rör om. Lägg ut smeten på en plåt och in i kylen tills det blir hårt. bryt sedan i önskade storlekar.
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

Annons

Saffrans macarons

Jag har jobbat ganska mycket och har varit lite sjuk så tyvärr så har det inte blivit så många blogginlägg. Men dessa små godingarna kunde jag inte motstå. Jag har sett saffransmacarons på lite olika bloggar så jag var bara tvungen att prova dem. Jag bakade med de vanliga receptet som jag kör på och sen lade jag till lite saffran ett paket saffran efter jag lade i alla ingredinser och sedan lite gul pastafärg.
 
Ni kan kolla in mig på instagram. Där jag har lagt ut fler bilder på mina macarons och annat smarrigt, mammastartor
 
Just nu håller jag på med två stycken tårtor till min älskade vän. En riktig chokladtårta och en annan som ska vara frisk. Så antagligen kommer en av tårtorna upp här på fredag.
 
 
Har ni börjat baka till julen??
Jag har börjat lite med att baka lussekatter, saffrans macarons (!) och saffrans cupcakes.
Nästa projekt blir nog pepparkakor och knäck.
Förra året bakade jag pepparkaks cupcakes, knäck, ischoklad, mozartkulor mm. Men detta året vill jag göra lite annurlunda julgodis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en fortsätt trevlig kväll
 
 
Kommentera (3)

Annons

Nutella kladdkaka

Jag har länge tänkt och prova en nutella kladdkaka. I början på veckan provade jag att göra denna godingen. Det var dåligt väder så då passade jag på att baka. Det finns så många olika varianter av kladdkaka. Jag älskar nog mest klassisk kladdkaka men denna var underbar den också. Jag låter den gräddas i en kvart sen in i frysen över natten och sen tina upp den igen. Då blir det som godast. Sådär seg och kladdig.
 
Jag har även provat att göra hemmagjord nutella. Ni hittar receptet här
 
 
 
 
 
Pudra på lite florsocker….
 
 
 
Visst luktar det underbart med nybakat?
 
 
 
Nutella kladdkaka
 
 
Ingredinser
 
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1,5 dl nutella
2 dl mjöl
 
Gör såhär
 
Smält smöret och nutellan och rör ner äggen.
Lägg de torra ingredinserna i en skål och blanda med äggblandningen.
Bröa och smöra en form och låt den vara i ugnen ca. 15-30 min beroende på vilken form du vill ha. Stick ner en sticka och kolla om den är kladdig mitt i men torr i kanterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (6)

Annons

Saffrans skorpor

Förra julen gjorde jag Leilas saffrans skorpor och jag blev helt frälst. Jag gillar inte skorpor i vanliga fall. Men dessa!!! Dem blev så spröda, inte för söta och så smakade dem mycket saffran. Det är ett måste till julbaket.
Jag gjorde två satser här hemma och det är inte många kvar. Jag tog med skorporna till jobbet och dem fick väl godkänt.
Dessutum är dem enkla och göra. Dem tar lite tid och göra men det är helt klart värt det.
 
 
 
 
 
 
Saffransskopor (Recept Leila Lindholm)
Ingredienser

100gsmör

1gsaffran

2st ägg

1.5dlströsocker

5dlvetemjöl

1.5tsk bakpulver

1.5dl hel sötmandel råsocker

 

 

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

 Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

 
Kommentera (4)

Annons

Mjuk pepparkaka

Jag har börjat för baka lite inför julen. Jag kan verkligen inte hålla mig. Jag är ett stort fan av julen. Det är inte så mycket kvar nu till första advent. Jag älskar verkligen att julpynta, pyssla och baka såklart! Vincent gillar också julen. När vi är i affären är han tvungen att gå till julavdelningen och kolla in tomtarna och granarna.
Jag gillar inte pepparkakor så mycket men mjuk pepparkaka är ju så himla gott. Saftig, kryddig och alldeles underbar.
Jag dekorerade lite med vinbär från i somras. De passade jättebra till den kryddiga pepparkakan.
Det blir mycket julbak och pyssel här i bloggen fram över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredinser
 
 
5 stycken ägg
5 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk kardemumma
7-9 dl mjöl
3 dl gräddfil
1 msk olja
80 g magarin
Smör och ströbröd till formen
 
 
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa sockerkaksformen. Smält smöret.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Ta fram en annan bunke och lägg i mjöl (börja med 7 dl), bikarbonat, ingefära, kanel, kardemumma och nejlikor. Sila ner de torra ingredinserna i äggsmeten. Vispa i lite i taget. Smeten ska bli lite tjock men inte rinnig. Annars får du lägga i mer mjöl.
Häll i gräddfil, smör och olja i smeten.
Rör ordentligt och häll i formen. Låt den grädda ca 45 minuter. Stick i en sticka och se om den är torr.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna