VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ljuvlig paj med bär

 
Idag bjuder jag på en härlig paj med bär i. Det är ett pajskal med hallon, blåbär och björnbär i. Den är enkel att göra och är väldigt god. På pajen är det en ljuvlig vaniljkräm och färska bär.
 
 
Jag använde mig av tre stycken minipajer så det räcker väl till en stor form.
 
 
LJUVLIG PAJ MED BÄR
 
 
PAJSKAL
150 g smör
2 msk socker
3 dl mjöl
 
DEKORATION
Bär med socker
 
VANILJKRÄM
2 äggulor
2 dl socker
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
 
 
GÖR SÅHÄR
Knåda smör, socker och mjöl till en deg. Grädda i ugnen i ca 5 minuter i 200 grader.
Lägg på bär och socker.
Fortsätt sedan med din vaniljkräm.
Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa hela tiden. Låt blandningen sjuda och vispa till krämen har tjocknat. Den får inte kokas så ha koll på den. När den har tjocknat så är den färdig.
Ta ut vaniljkräm på din paj och dekorera med bär och florsocker
 
 
 
 
 
 
Kommentera (3)

Jordgubb cheesecake cupcakes

 
 
 
 
 
Vi har haft en fantastisk dag. Solen har stått högt på himlen och det har känts som sommaren är här.
Det är så härligt med alla knoppar som slår ut. Man blir så lycklig av lite färg.
 
 
Jag hittade dessa små dl mått inne på Åhléns. Det var kärlek vid första ögonkastet.
 
 
Idag bjuder jag på en söt och smaskig cupcake med fina pastellfärger.
 
De underbara muffinsformarna och flaggan är från Klaraform. En helt underbar butik med otroligt mycket fint. Man vill ha allting i den underbara webshop! Vackra vintageprylar, pastellfärger och så mycket fint till ditt bak.
 
Flaggan är en tejp som är superlätt att använda om man vill pynta sina bakverk. Muffinsformara är även dem från Klaraform. Dem är väldigt stabila och otroligt söta!
För att få det så fint spritsat så använde jag en tyll även från Klaraform. Vilket skillnad det är att ha en riktigt bra tyll. Resultatet blev verkligen superbra!
 
 
 
Nu kommer receptet…..
 
 
 
JORDGUBBS CHEESECAKE CUPCAKES

130 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk äkta vaniljsocker eller 1/2 vaniljstång
2 msk creame fraiche

FROSTING
100 g philadelphiaost

100 smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 msk jordgubbssaft eller några droppar
 jordgubbs essens
GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt.
Slå i äggen en i taget. Vänd ner mjölet, mjölk, vaniljsocker. Låt de gräddas ca
10 minuter
Sedan fortsätter du frostingen. Vispa ihop alla ingredienser och spritsa ut på din cupcake.
Dekorera med jordgubbar

 
Kommentera (2)

Blåbärs macarons

 

 
Macarons är nog dem finaste bakverken jag vet. Macarons är gjord på äggvita, socker, vatten, mandel och florsocker. Det låter enkelt men det är dem inte…
 
 
 
Jag har haft svårt att lyckas med mina macarons den senaste tiden. Men det jag tror att jag vispade marängen för hårt och så var det för att det var fuktigt väder. Det är svårt att få dem riktigt perfekta. Det gäller bara att öva, öva och ööööööva!
 
De sprack, hade konstiga fötter, blev sneda eller ibland ingen fot alls.  Men nu mina damer och herrar har jag lyckas! Det blev många glädjestuts i köket.
 
Jag är väldigt envis när det gäller allt inom bakning. Jag vill kunna lyckas och jag strävar efter perfektion. Men ibland blir det ju inte så. Men det är det som är susningen också så man kan jobba sig uppåt och bli riktigt bra på något.
 
Denna gången så mätte jag ingredienserna tre gånger och jag mätte temperaturen i ugnen. Det visade sig att min ugn visade fel och temperaturen var för hög.
 
 Idag blev det blåbärsmacarons. Jag spritsade ut frostingen även på toppen och toppade med ett litet blåbär.
Macarons är ju rätt söt i sig  så ett syrligt blåbär bryter av det söta.
 
 
 
Här hittar du macaronsreceptet inne hos madebymary.
 
Här är receptet på blåbärsfyllningen
 
 
BLÅBÄRSFROSTING
 
100 g philadelaost
50 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Några droppar blåbärs essens (Kan bytas ut mot 1 dl mixad blåbär)
 
 
 
 
Kommentera (1)

Snickers cheesecake bars

 
 
Jag var inne på bloggen Sallys baking addiction och såg hennes fantastiska snickers cheesecake bars. Det dregglas lite och jag satte igång och baka dessa på stuts!
 
Alltså det är snickers i kakan och en krämig cheesecake. På toppen av kakan är det ringlat ljust choklad.
 
Smakerna blir otroliga tillsammans. Choklad, oreos och salta jordnötter. Mums!
 
Du förgräddar först kexen med smör och sedan häller du på den krämiga cheesecakefyllningen.
 
Den ska svalna i tre timmar i kylen. Det är det jobbigaste momentet att vänta.
Sen skär du ut önskade bitar och ringlar på choklad.
Dem blir godast dagen efter man har bakat dem. Då smälter alla smakerna ihop och du är i himmeln.
 
 
Om man vill ha det lite fint dekorerat så kan man sätta bakplåtspapper runt och linda runt ett fint snöre.
 
 
 
 
Nu till receptet!
 
 
 
 
SNICKERS OCH CHEESECAKE BARS
 
BOTTEN
20 oreos
50 g smält smör
 
FYLLNINGEN
400 g Philadelphia ost
1 stort ägg
1 äggula
0,5 dl socker
 100 g snickers 
1 msk vaniljsocker
75 g ljust eller mörkt choklad
 
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Krossa kexen och smält smöret. Grädda i ugnen i 200 grader i 9 minuter.
 Ta fram en form och klä den med bakplåtspapper.
 
Vispa sedan ihop osten, ägget, äggulan, sockret och vaniljsocker.
Skär snickers i bitar och vänd i.
Grädda i ugnen ca 30-35 minuter.
Låt stå i kyl minst 3 timmar.
Skär ut önskade bitar och ringla lite choklad.
 
 
 
Kommentera (46)

Chokladbolls cheesecake

Denna ljuvliga cheesecake är helt underbar! Den är krämig och smakar faktiskt chokladbollar. Jag är ett stort fan av cheesecake. De spröda kexen med den krämiga fyllningen som är toppad med kokosflingor.
Jag fick denna idé mitt i natten faktiskt. Jag vaknade med ett ryk och jag drömde att jag gjorde en chokladbolls cheesecake. Är man lite skadad? Jag antar det…
Här kommer min dröm…
CHOKLADBOLLS CHEESECAKE
BOTTEN
10 stycken digistivekex
50 g smör
FYLLNING
2 dl grädde
3 msk havregryn
1 msk starkt kaffe
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 äggulor
100 g philadelfiaost
1 dl socker
GÖR SÅHÄR
Krossa digistivekexen och smält smöret. Tryck ut i en önskad form.
Vispa upp grädden lätt. Vänd ner philadelfiaosten och rör runt.
Vispa upp äggulor och socker och vänd ner i grädden.
Mixa havregrynen tills den blir som mjöl och vänd ner.
Rör ner till sist kakao och kaffe.
Häll fyllningen i formen och låt den stå i frysen minst 3 timmar.
Kommentera (22)

För att få de senaste uppdateringarna