Hallon och lakrits passar så bra med varandra. Med de syrliga hallonen tillsammans med de salta lakritsen blir det en otrolig smaksensation. Om jag skulle äta en glass varje dag hade det nog blivit den här.
Jag gjorde min glass i en glassmaskin men det går även utan. Det är verkligen värt att göra sin egen glass hemma. Den blir krämigare och smaker träder fram mer. Man vill inte ha någon glass som smakar konstgjort. Men jag kan garantera att inte denna gör det.
HALLON OCH LAKRITSGLASS
3 äggulor
1,5 dl socker
2 dl hallon
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 dl mjölk
LAKRITS SÅS
50 g lakrits
3 msk mjölk
1 tsk smör
GÖR SÅHÄR
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst.
Vispa upp grädden lätt och rör sedan i mjölken.
Rör även i hela hallon.
Ta fram en kastrull och lägg i alla ingredinser till lakritssåsen. När lakritsen har smält så är den klar.
Kör i glassmaskinen i en kvart. De sista du gör är hälla i lakritssåsen. Rör runt lätt.
Eller så frys glassen minst 5 timmar och rör runt varje timma.
Kommentera (1)