VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Midsommardessert – Banana split parfait

 
 
 
Då var det midsommar imorgon! Jag hoppas att vädret är med oss detta året. Det brukar ju alltid regna på midsommar. Men vi får hålla tummarna!
 
I år ska vi vara i Blekinge i min mormor och morfars stuga. Det är 200 meter till havet och naturen är helt underbar. Det blir att dansa runt midsomarstången och äta mormors goda fiskgratäng, inlagda sill och gräddfilsås.
 
Vill ni göra något enkelt och gott till midsommarbordet? Varför inte prova en utsökt banana split parfait?
Parfait betyder att desserten består mest av grädde. I min parfait hade jag i vaniljgrädde, socker, banan, jordgubbar, körsbär och mörkt choklad.
 
Det blev supersmarrigt och dessutom är det lätt att fixa till. 
Ha en trevlig midsommar!
 
 
 
 
BANANA SPLIT PARFAIT
(ca 4 pers)
3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
 
200 g Jordgubbar
2 Bananer
4 körsbär
100 g mörkt choklad
 
GÖR SÅHÄR
Vispa upp grädden. Dela vaniljstången och lägg i tillsammans med sockret.
Skiva bananer och jordgubbar.
Smält chokladen.
Ta fram ett par glas och varva grädde, jordgubbar och banan.
På toppen häller du på den mörka chokladen och toppa med ett körsbär.
 
 
 
 
 
Kommentera (2)

Vinnaren är…..

 
Jag har haft en tävling tillsammans med www.littledessert.se då man kan vinna fina priser som sugrör, muffinsformar och strössel.
Man skulle skriva sitt bästa cupcaketips. Det var väldigt svårt att välja ut någon för jag fick in så mycket bra tips.
Men tillslut så blev det här tipset…
 
 
 
 
Mitt bästa tips är att ta en tandpetare och göra små hål i cupcakesen och sedan
pensla med te.x lite saft innan man dekorerar dem så blir dem garanterat saftiga
och goda 🙂

Grattis Therese

 
Kommentera (1)

Kokosglass med choklad

 
 
 
 
 
 
Då var det dags för glass igen… Man får ju inte få nog!
Särskilt nu när det är strålande sol och så varmt i vårt avlånga land. Då ingår det ju att frossa glass.
 
Kokos är en favorit ingrediens hos mig. Choklad och kokos blir så underbart tillsammans. Det smakar lite som den där bountyglassen man köper. En mjuk och len kokosglass med ett mörkt chokladöverdrag och rostade kokosflingor.
 
Efter minst fyra timmar så tar du ut glassen ur formen. Du smälter din mörka choklad och strör över lite rostad kokos. (Jag smälte 150 g choklad)
Du bara steker kokosflingor i en stekpanna. (Gud va det luktade underbart i mitt kök) När den börjar bli lite brun  så är den klar. Det räcker du rostar 1,5 dl kokos ungefär. Men det är lite på måfå det beror på hur mycket du vill ha.
 
 
 
 
 
Kommentera (15)

Glöm inte!

 
 
 
Tillsammans med Littledessert så har vi anordnat en tävling då man kan vinna allt som finns på bilden.
 
Vill du vara med? Klicka in dig till det här inlägget
 
Kommentera

Hallon och lakritsglass

 
 
 
Hallon och lakrits passar så bra med varandra. Med de syrliga hallonen tillsammans med de salta lakritsen blir det en otrolig smaksensation. Om jag skulle äta en glass varje dag hade det nog blivit den här.
Jag gjorde min glass i en glassmaskin men det går även utan. Det är verkligen värt att göra sin egen glass hemma. Den blir krämigare och smaker träder fram mer. Man vill inte ha någon glass som smakar konstgjort. Men jag kan garantera att inte denna gör det.
 
 
 
 
HALLON OCH LAKRITSGLASS
 
 
3 äggulor
1,5 dl socker
2 dl hallon
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 dl mjölk
 
LAKRITS SÅS
50 g lakrits
3 msk mjölk
1 tsk smör
 
GÖR SÅHÄR
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst.
Vispa upp grädden lätt och rör sedan i mjölken.
Rör även i hela hallon.
Ta fram en kastrull och lägg i alla ingredinser till lakritssåsen. När lakritsen har smält så är den klar.
Kör i glassmaskinen i en kvart. De sista du gör är hälla i lakritssåsen. Rör runt lätt.
Eller så frys glassen minst 5 timmar och rör runt varje timma.
 
Kommentera (1)

För att få de senaste uppdateringarna