VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sockerbulle sockerkaka

IMG_9593

Sockerkaka i all ära! Så himla gott och så enkelt!

Den här sockerkakan är den saftigaste jag har smakat på. Liksom luftig men ändå så saftig, men en lagom smak av kardemumma och en ljuvlig vaniljkräm i mitten. Sen penslade jag på smält smör och strödde över socker. Smakar precis som nybakade sockerbullar.

Det går att byta ut havremjölken mot vanlig mjölk. Men jag rekommenderar att ta havremjölk om ni vill ha den extra saftig.

Man kan välja själv om man vill göra sin egen vaniljkräm eller så köper man färdig marsankräm.

Trevlig helg!

SOCKERBULLEKLADDKAKA

3 ägg
2 1/2 dl socker
50 g smör
1 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 dl havremjölk
VANILJKRÄM
2 dl havremjölk
1 msk vaniljsocker
2 msk socker
2 äggulor
1  msk vetemjöl
Smör och mannagryn till formen
Efter gräddning
1 msk smör
2 msk socker
GÖR SÅHÄR
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Smält smöret och låt svalna.
Rör ner i smeten.
Sila ner mjöl, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver. Vänd i.
Häll i havremjölken sist och rör om.
Häll ut i en form.
Vaniljkräm
Vispa samman mjölken, äggulorna och sockret i en kastrull. Låt krämen sjuda under omrörning tills den blivit tjock, Låt den kallna och tillsätt vaniljsockret.
Låt vaniljkrämen svalna och lägg vaniljkrämen i mitten i formen.
Smöra och bröa en form och grädda 30 min i 175 grader. (eller när sockerkakan är torr när du sticker i en sticka)
Pensla på smält smör  och strö på socker.
Fler sockerbulle recept
IMG_9603

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna