En smakrikare köttfärssås som känns lyxig och lite festligare men ändå vardaglig och passar bra mitt i veckan.
Hemligheten är att koka köttfärssåsen riktigt riktigt länge. Helst flera timmar då blir köttfärssåsen helt himmelsk! Mjuk, krämig och smakrik.
KÖTTFÄRSSÅS
1 kg blandfärs
2 gula lökar
1 tsk smör
1 dl tomatpure
1,5 dl ketchup
5 dl vatten ev. mer
2 dl mjölkfri matlagninggrädde
salt och peppar
GÖR SÅHÄR
Ta fram en kastrull. Lägg i en klick smör
Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök.
Tillsätt 2 dl vatten, 1 dl matlagningsgrädde, tomatpure, ketchup
Rör om
Låt det koka minst 2 timmar. Tillsätt mer vatten och matlagningsgrädde efter hand.
Salta och peppra.
Min fråga om man inte vill ja mjölkfrigrädde går det bra med vänlig matlagningsgrädde
Jajamen!