Ni vet de gräddbullarna som man köper på marknad. Jag tokälskar dem!
Jag har provat att göra de hemma. Så himla goda!
I helgen ska vi åka till Liseberg hela släkten. Gud va vi längtar!
GRÄDDBULLAR
(10 st)
BOTTEN
150 ljust eller mörk choklad
GRÄDDBULLAR
3 äggvitor
1 dl socker
1,5 msk florsocker
2 msk kallt vatten
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
CHOKLADÖVERDRAG
100 g vit choklad
1 bit ljust choklad
1 msk neutral olja
1 dl kokos
GÖR SÅHÄR
Botten
Smält ljust choklad.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Ta en sked och gör cirklar. Ställ in en kyl en liten stund.
Gräddbullar
Börja med att vispa upp äggvitorna. Tillsätt lite socker i taget till en maräng. Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker
Ta fram en kastrull och lägg i de blöta gelatinbladen med 2 msk vatten.
Häll sedan gelatinet i marängen och rör om väl.
Spritsa ut fyllningen på chokladbotten. In i frysen ca. 10 minuter.
Chokladöverdrag
Smält vit choklad och 1 bit ljus choklad. Rör i olja
Doppa gräddbullen i chokladen eller häll över chokladen.
Häll över kokos.
De går att frysa.
Fler gräddbullerecept
Kommentera