Daim i bakverk är bland de godaste jag vet o sen med cookie dough så blir det himmelriket! Cookie dough är en kakdeg med chokladknappar.
Idag har vi varit ute o fiskat i Blekinge.
Det blev inte så mycket fisk idag dessvärre men två små sillar blev det iallafall. Igår fick min man några torskar iallafall, då blev det grillad torsk tillsammans med nypotatis och dillsås. Det är inte mycket som slår det. Jo kanske den här glasstårtan hehe.
GLASSTÅRTA
BOTTEN
1 paket digistivekex
100 g smält smör
FYLLNING
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ej kokt)
2 dubbeldaim
1 msk vaniljsocker
COOKIE DOUGH
120 g smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
2 dl chokladknappar
DEKORATION
0,5 dl chokladknappar
1/2 paket daim
färska hallon
GÖR SÅHÄR
Krossa digistivekexen o blanda tillsammans med smält smör.
Tryck ut i en önskad form.
Cookie dough
Lägg i alla ingredienser förutom chokladknappar i en bunke. Mixa till en slät smet.
Knåda i chokladknappar.
Glassfyllningen
Vispa upp grädden ganska hårt. Häll i kondenserad mjölk, vaniljsocker, krossad daim och bitar av cookie dough. Häll ut i formen.
Stå minst 5 h i frysen.
Dekorera med krossad daim, chokladknappar och färska hallon
Fler glassrecept
Kommentera