Just nu är förberedelserna igång för släktkalas som är på lördag. Vi ska fira min son Vincent och min man Fredrik.
Jag har börjat göra pajer och dekorationer till tårtan.
Till kalaset har jag bakat butterkaka muffins. Det är lättare att göra muffins än en vanlig butterkaka.
BUTTERKAKA MUFFINS
200 g rumstempererat smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 1/2 dl mjölk
Vaniljkräm
Hemmagjord eller snabb marsan kräm
Kanelfyllning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa upp smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa det vitt och luftigt.
Vänd ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt lite i taget.
Rör om och tillsätt mjölk.
Ta fram en muffinsplåt och häll i lite muffins smet.
Tillsätt vaniljkrä ungefär 1 msk.
Knåda ihop smör, mandelmassa, kanel och vaniljsocker till kanelfyllningen.
Stick ner 1 tsk kanelfyllning i muffinsen. Strö över pärlsocker.
Grädda ca 20 min.
Kommentera