Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Jag o min son tål inte mjölk o jag älskar 88an glass! Så jag har provat att göra en egen mums så gott! Yummie!
Nötkrokanten är så himla god måste prova!
88an glass
(4-5 glassar)
1 paket soyagrädde
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
50 g vegansk mörk choklad
CHOKLADÖVERDRAG
50 g ljus vegan choklad
NÖTKROKANT
1 dl socker
3 msk vatten
1 msk ljus sirap
1 dl hackade hasselnötter
GÖR SÅHÄR
Vispa upp soyagrädden. Rör i vaniljsocker och florsocker.
Dela upp i två bunkar i den ena häller du i choklad.
Ta glassformar. Varva vanilj och chokladglass. Stick i en pinne och frys.
Smält vegansk ljus choklad.
Gör din nötkrokant.
Hacka nötterna.
Häll i socker och sirap i en stekpanna. Låt smälta till en kola aktig smet. Tillsätt nötterna. Häll till sist i vattnet. Men var försiktig det är väldigt varmt.
Häll ut på ett bakplåtspapper och låt svalna. Slå sönder med en hammare så har du en perfekt krokant.
Kommentera