Den här kladdkakan är formad som en toffifee så in i bänkens god!!
TOFFIFEE KLADDKAKA
KLADDKAKA
100 g smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
KOLAFYLLNING
4 dl strösocker
4 dl vispgrädde
4 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
NOUGATFYLLNING
150 g nougat
50 g mörk choklad
hasselnötter
50 g mörk choklad
GÖR SÅHÄR
Baka din kladdkaka.
Smält smör och rör tillsammans med övriga ingredienser. Lägg i muffinsformar eller i en springform. Grädda tills den är lagom gräddade ca 12 minuter 175 grader.
Koka upp kolan.
Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Koka upp till 120 grader. Låt den svalna helt.
Ta fram en liten vispskål och lägg i bakplåtspapper. Häll i kolan i. Dra upp kolan mot kanterna. Ta in den frysen en stund och sen dra upp kolan igen på sidorna. Låt vara i frysen minst 3 h. Om man vill den ska stelna snabbare kan man lägga i isbitar.
Lägg i kladdkaka.
Smält nougat och mörk choklad och häll i.
Tillsätt hasselnötter.
In i frysen en stund. Smält mörk choklad och och lägg i choklad i mitten.
Dra sedan av bakplåtspapper. Skär ev. av kanten från kolan så toffifeen blir jämn.
Kommentera