VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Butterkaka kladdkaka

IMG_8050

Butterkaka är en mjuk kaka som innehåller oftast mandelmassa, kanel och vaniljkräm. Jag gjorde om den traditionella kakan till en kladdkaka.
Efter gräddningen blev det som ett knäcke uppe på som blev otroligt gott!
BUTTERKAKA KLADDKAKA
200 g smör
3,5 dl socker
4 ägg
2 tsk äkta vaniljsocker
1,5 tk kardemumma
5 dl vetemjöl
1 krm salt
KANELFYLLNING
80 g mandelmassa
80 g smör
1,5 tsk kanel
VANILJKRÄM
Färdig marsankräm eller gör egen vaniljkräm ca 1,5 dl
Pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser i en bunke till kladdkakan.
Bröa och smöra en form 24 cm.
Gör kanelfyllningen
Nyp ihop mandelmassa, smör och kanel
Häll kladdkaka i formen och klicka ut kanelfyllningen. Klicka ut vaniljkräm. Avsluta att strö över pärlsocker.
Grädda ca. 25 minuter eller lagom kladdig
FLER KLADDKAKOR

Kommentarer


  1. Maria 30 april, 2017 on 13:49 Svara

    Hej!
    Hur många grader på ugnen och hur mycket vanilj/marsan ska det vara?
    /Maria

    • Sweet and Simple 3 maj, 2017 on 08:40 Svara

      Nu har jag uppdaterat receptet. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna