VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vegansk kladdkaka

IMG_7574

Den här kladdkakan är den godaste jag har bakat! Alltså kladdkakan har ett knäckigt täcke och seg inuti. MUMS!

Kladdkakan tar lite längre tid än en vanlig kladdkaka, ungefär en halvtimme men det är det så värt!

KLADDKAKA

(20 cm form eller 10 st aluminumfolie formar)

100 g mjölkfritt smör

2,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1/2 dl kakao

2 dl vetemjöl

1 dl havregrädde

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Grädda ca 20-30minuter eller när den är lagom kladdig. In med den i frysen en stund 

Fler äggfria kladdkakor

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Citronkladdkaka


Annons

Kommentarer


  1. Lotta 18 februari, 2017 on 17:03 Svara

    Den låter helt suverän! Blir nästa bakprojekt!

  2. Josefin 18 februari, 2017 on 20:00 Svara

    Kan man använda havremjölk istället för grädde?

  3. Karolina 19 mars, 2017 on 09:15 Svara

    Låter fantastiskt gott!
    Undrar över två saker…
    Ska de svalna innan de ska in i frysen?
    Om man har en form på 24, kan man göra 1,5 eller 2 satser istället med lika bra resultat?

    • Sweet and Simple 19 mars, 2017 on 16:05 Svara

      Då gör jag två satser…
      Den behöver inte svalna:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna