Att baka veganskt är fantastiskt roligt. Dessutom så gott!
Idag blev det en citronkladdkaka. Så himla smarrig o tillsammans med soyagrädde och jordgubbar så blir det himmelskt.
CITRONKLADDKAKA (20 cm form)
150 g mjölkfritt smör
1 st citron (saft och skal)
1 1/2 dl havregrädde
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
DEKORERING
soya eller havregrädde
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och häll i socker, vetemjöl, vaniljsocker.
Häll i det smälta smöret,citronsaft och citronskal och havregrädde.
Grädda 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Servera med soyagrädde.
Fler veganska kladdkakor
Kan man göra den med vanligt smör och grädde?
Javisst:)
Smör är inte särskilt veganskt. Det borde vara mjölkfritt margarin för att kakan ska kunna kallas vegansk. Ser supergott ut annars! Väl mött!
Uppskattar dina veganrecept!
Jag är inte vegan, men äter mjölkfritt. Försöker dessutom undvika gluten. Så tack!
va roligt att höra:)
Vad för sorts form är den gjord i? Ser ut som nån mindre?
20 cm form:)
Hej,
Tack för alla super bra recept, jag har bakat flera av dem redan ?
Nu till frågan, jag skulle vilja göra detta receptet fast glutenfritt, vad och hur mycket kan jag byta ut med?
Mvh erika
Va kul att höra. Ta glutenfritt mjöl bara 🙂
Tack!! Har aldrig bakat glutenfritt förut så jag visste inte om jag kunde byta rakt i mjölmängd ☺
Oj Gud vad gott det ser ut! Jag är vegan så måste testa detta!
Tack!
Ska baka din citron kladdkaka ser så smarrig ut…??
Hejsan! Tänkte laga denna till påsken men undrar lite angående just citronen:)saft från hela citronen som man då pressar i alltså, inget fruktkött?ska det var allt skal från citronen i smeten?tack på förhand,glad påsk!
nej inget fruktkött. Glad påsk!