VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vegansk citronkladdkaka

IMG_7526

Att baka veganskt är fantastiskt roligt. Dessutom så gott!

Idag blev det en citronkladdkaka. Så himla smarrig o tillsammans med soyagrädde och jordgubbar så blir det himmelskt.

CITRONKLADDKAKA (20 cm form)

150 g mjölkfritt smör

1 st citron (saft och skal)

1 1/2 dl havregrädde

2,5 dl socker

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

DEKORERING

soya eller havregrädde

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smält smöret.

Ta fram en bunke och häll i socker, vetemjöl, vaniljsocker.

Häll i det smälta smöret,citronsaft och citronskal och havregrädde.

Grädda 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

Servera med soyagrädde.

Fler veganska kladdkakor

Semmelkladdkaka

Kanelbullekladdkaka

IMG_7539


Annons

Kommentarer


  1. Angelica 16 februari, 2017 on 22:03 Svara

    Kan man göra den med vanligt smör och grädde?

    • Sweet and Simple 18 februari, 2017 on 09:11 Svara

      Javisst:)

  2. Jennie 16 februari, 2017 on 23:53 Svara

    Smör är inte särskilt veganskt. Det borde vara mjölkfritt margarin för att kakan ska kunna kallas vegansk. Ser supergott ut annars! Väl mött!

  3. Lotta 17 februari, 2017 on 21:13 Svara

    Uppskattar dina veganrecept!
    Jag är inte vegan, men äter mjölkfritt. Försöker dessutom undvika gluten. Så tack!

    • Sweet and Simple 18 februari, 2017 on 08:59 Svara

      va roligt att höra:)

  4. Camilla 18 februari, 2017 on 16:03 Svara

    Vad för sorts form är den gjord i? Ser ut som nån mindre?

    • Sweet and Simple 18 februari, 2017 on 18:29 Svara

      20 cm form:)

  5. Erika 19 februari, 2017 on 09:27 Svara

    Hej,
    Tack för alla super bra recept, jag har bakat flera av dem redan 😋
    Nu till frågan, jag skulle vilja göra detta receptet fast glutenfritt, vad och hur mycket kan jag byta ut med?
    Mvh erika

    • Sweet and Simple 19 februari, 2017 on 09:28 Svara

      Va kul att höra. Ta glutenfritt mjöl bara :)

      • Erika 19 februari, 2017 on 09:47 Svara

        Tack!! Har aldrig bakat glutenfritt förut så jag visste inte om jag kunde byta rakt i mjölmängd ☺

  6. Linda 17 mars, 2017 on 14:19 Svara

    Oj Gud vad gott det ser ut! Jag är vegan så måste testa detta!

    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna