VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljhjärtan snittar

IMG_7157

Oj, så mycket snö det har kommit inatt o det snöar ännu. Äntligen! Här i Kristianstad har det knappt kommit någon snö. Vincent fick en snowracer i julklapp så han är nöjd.

Jag älskar vaniljhjärtan, alltså dem kakorna med mördeg, vaniljkräm och florsocker som man brukar köpa på konditori. Jag drar mig för att baka vaniljhjärtan därför det är så omständigt men nu är det ändring på det! Nu nöp jag ihop degen, rullade två längder o på med vaniljkräm o in i ugnen! Om dem blev goda?! Ojoj!

Sen kan man välja om man gör egen vaniljkräm eller man köper marsankräm.

VANILJHJÄRTAN SNITTAR

100 g kallt smör

0,5 dl strösocker

2, 5 dl vetemjöl

1 liten äggula

VANILJKRÄM

(Gör själv eller köp marsan o blanda med mjölk)

1,5 dl grädde

1 äggula

1 msk socker

1,5 tsk potatismjöl

1/2 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver

Florsocker som avslutning

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Nyp ihop mördegen. Rulla två längder. Platta till.

Koka upp vaniljkrämen eller blanda marsan med mjölk.

Häll grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Blanda i vaniljpulvret, alternativt dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen samt lägg i vaniljstången. Sjud krämen under omrörning, den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.

Gör en grop i längderna och lägg på vaniljkräm. Ta inte för mycket kräm.

Grädda ca 10-15 min.

Låt svalna.

Pudra över florsocker

Fler kakrecept

IMG_7170


Kommentarer


  1. Amanda A 8 februari, 2017 on 13:51 Svara

    Så gott, måste testas! Älskar snittar, la nyss upp ett recept på centersnittar på min blogg!

  2. Sandras Matkrypin 8 februari, 2017 on 16:15 Svara

    Det här låter ju helt ljuvligt gott! Mums <3

  3. Helena 8 februari, 2017 on 19:31 Svara

    Fantastiskt enkla och sååå goda =)

    • Sweet and Simple 9 februari, 2017 on 15:16 Svara

      Va roligt att höra!

  4. zandra 9 februari, 2017 on 10:25 Svara

    Går dessa att frysa?

    • Sweet and Simple 9 februari, 2017 on 15:16 Svara

      Yes

  5. Leena 27 februari, 2017 on 09:17 Svara

    Oj, så goda de blev.

  6. M 27 februari, 2017 on 19:02 Svara

    Oj oj oj, provar det här receptet i detta NUU.

    Jag snodde ihop egen vaniljkräm efter ditt recept och jäklar så god den blev.

    Nu är det bara att invänta att kakorna ska gräddas klart och svalna innan jag kan sätta mig ner med en kopp kaffe och en vaniljsnitt.

    • Sweet and Simple 5 mars, 2017 on 15:30 Svara

      va roligt!

  7. Helene 18 april, 2017 on 19:16 Svara

    Super goda har bakat dem flera ggr. Gjorde dem till kakor denna gången med rosa vaniljkräm som jag spritsade på som ett hjärta.

    • Sweet and Simple 19 april, 2017 on 08:12 Svara

      va kul!

Lämna ett svar till Sweet and Simple Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna