VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vegansk citronmarängpaj

IMG_6635

ÅÅÅÅH! Så himla gott! Med den syrliga lemoncurden och marängen uppe på! MUMS!

Citronpaj med maräng är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.

CITRONMARÄNGPAJ

BOTTEN

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl rapsolja

0,4 dl kokosolja

2 msk florsocker

LEMONCURD

400 ml kokosmjölk (en burk)

rivet skal från en stor citron

1,2 dl citronjuice

2 tsk majsstärkelse

1-2 tsk maple sirap

MARÄNG

Spad från en burk kikärtor

1 tsk pressad citron

1,5 dl strösocker

GÖR SÅHÄR

BOTTEN

Smält kokosoljan i micron några sekunder.

Nyp ihop alla ingredienser och tryck ut i en 20 cm form eller två små. Grädda 200 grader ca. 10 min eller tills dem har fått färg.

LEMONCURD

Ta fram en kastrull med vatten i och lägg på en värmetålig skål. Sätt på plattan och tillsätt citronjuice, citronjuice, majsstärkelse och kokosmjölk. Sänk värmen och låt det tjockna. Rör om lite då och då.

Smaka av med maple sirap. Den blir tjockare sen när den får stå i kylen.

Lägg på ett lager lemoncurd på din botten

MARÄNG

Häll kikärtsspad i en bunke och vispa upp till hårt skum. Tillsätt pressad citron och tillsätt lite strösocker i taget. Fortsätt vispa till en fast maräng.

Lägg på ett lager maräng på din paj (det blir maräng över så perfekt o göra maränger)

In i ugnen ca. 2-5 minuter eller tills marängen har fått färg.

Andra veganska recept

Kiwiglass

Jordnötsglass

Hallon o citronglass

Äppleglass

Chokladfudge

Vegansk smoothie

IMG_6630


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna