ÅÅÅÅH! Så himla gott! Med den syrliga lemoncurden och marängen uppe på! MUMS!
Citronpaj med maräng är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.
CITRONMARÄNGPAJ
BOTTEN
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl rapsolja
0,4 dl kokosolja
2 msk florsocker
LEMONCURD
400 ml kokosmjölk (en burk)
rivet skal från en stor citron
1,2 dl citronjuice
2 tsk majsstärkelse
1-2 tsk maple sirap
MARÄNG
Spad från en burk kikärtor
1 tsk pressad citron
1,5 dl strösocker
GÖR SÅHÄR
BOTTEN
Smält kokosoljan i micron några sekunder.
Nyp ihop alla ingredienser och tryck ut i en 20 cm form eller två små. Grädda 200 grader ca. 10 min eller tills dem har fått färg.
LEMONCURD
Ta fram en kastrull med vatten i och lägg på en värmetålig skål. Sätt på plattan och tillsätt citronjuice, citronjuice, majsstärkelse och kokosmjölk. Sänk värmen och låt det tjockna. Rör om lite då och då.
Smaka av med maple sirap. Den blir tjockare sen när den får stå i kylen.
Lägg på ett lager lemoncurd på din botten
MARÄNG
Häll kikärtsspad i en bunke och vispa upp till hårt skum. Tillsätt pressad citron och tillsätt lite strösocker i taget. Fortsätt vispa till en fast maräng.
Lägg på ett lager maräng på din paj (det blir maräng över så perfekt o göra maränger)
In i ugnen ca. 2-5 minuter eller tills marängen har fått färg.
Andra veganska recept
Kommentera