Maränger utan ägg? Är det möjligt! Ja det är det faktiskt! Man även sig av kikärtsspad istället för ägg och det är rena rama magin!
Vincent smakade på marängerna och kände ingen skillnad från ”vanliga” maränger.
Ny vecka och nya tag! Nu är det inte långt kvar till sommaren! Hehe!
ÄGGFRIA MARÄNGER
Spad från en burk kikärtor
1 tsk pressad citron
1,5 dl strösocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 100 grader.
Häll kikärtsspad i en bunke och vispa upp till hårt skum. Tillsätt pressad citron och tillsätt lite strösocker i taget. Fortsätt vispa till en fast maräng.
Spritsa eller klicka ut på en plåt med bakplåtspapper i botten
Ställ marängen längst nere i ugnen i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt det stå ytterligare någon timme eller två.
Hur stor burk kikärtor ska det vara?
410 gram:)