Dagen började med att vi gick en långpromenad i skogen med syster, hennes pojkvän och hennes hund Milo. Vi hade med oss en picknick o kaffe, visst var det kallt men är något speciellt och äta ute i skogen.
Efter skogen blev det inte lika lugnt längre utan då begav vi oss till stan för lite julklappshandling. Jisses så mycket folk! Tur vi balanserade dagen med en lugn skogspromenad haha.
Igår bakade jag en helt ljuvlig pepparkakskolatårta. En hasselnötsbotten med en ljuvlig pepparkakskola som toppas med fluffig grädde och pepparkakor. Den här tårtan var den GODASTE jag någonsin har bakat! Otroligt god, ni måste bara prova den!
Jag har även provat att göra den här tårtan med saffran och den smakar med helt gudomligt, HÄR hittar ni receptet på den.
PEPPARKAKSKOLATÅRTA
(20 cm form)
HASSELNÖTSBOTTEN
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget.
Blanda ner hasselnötsmjöl och kakao utan att röra för mycket.
Lägg bakpapper i botten på en pajform, ca 20 cm form. Bred ut smeten i formen. Grädda ca 30-35 min i nedre delen av ugnen. Låt bottnen svalna något, lossa den sedan från bakpappret och lägg den på ett uppläggningsfat.
Pepparkakskola
Blanda grädde, socker, pepparkakskrydda och sirap i en kastrull. Koka krämen 15–20 min så att den blir tjockflytande. Rör sist i smöret och låt det smälta. Låt kolan svalna en aning.
Bred kolasåsen över hasselnötsbotten. Ställ tårtan kallt minst 2 timmar.
Garnering
Vispa upp grädden. Spritsa på tårtan och dekorera med pepparkakor.
Andra kolarecept
Kommentera