VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Polkagrischeesecake

IMG_6078

Jag var inne på Louise spis blogg och såg hennes cheesecake o blev så inspirerad att prova en själv. Jag gjorde några justeringar och resultatet blev alldeles ljuvligt. Så gott med cheesecake!

Jag gjorde min cheesecake dagen innan och den blir så mycket godare dagen efter. Så har ni tiden så gör den en dag innan den ska ätas.

Jag använde mig av en 20 cm form, men går lika bra med en 24 cm form.

BOTTEN

200 g digistivekex

100 g smält smör

FYLLNING

500 g philadelphiaost

2 dl strösocker

3 ägg

1,5 dl gräddfil

1 dl maizena

2 äggulor

1,5 dl krossad polkagris

röd karamellfärg/pastafärg

PÅ TOPPEN

200 g vit choklad

1 msk smör

krossad polkagris

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader

Krossa digistivekex. Rör ihop med smält smör.

Tryck ut i en botten av en form med löstagbar kant.

Vispa ihop philadelphiaost med socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och sedan äggulorna.

Rör i maizena, gräddfil, krossad polkagris och ev. karamellfärg.

Grädda ca 60 minuter. Täck med aluminiumfolie uppe på så den inte blir mörk.

Låt svalna.

Smält vit choklad med smöret. Lägg på kakan strö över krossade polkagrisar.

Andra recept med polkagris

Polkagriscookies

Polkagrishjärtan

Polkagris biskvier

Tårta med polkagrismousse

Kladdkaka med polkagrisfluff

Marshmallow med hallon och polkagrisar


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna