Jag var inne på Louise spis blogg och såg hennes cheesecake o blev så inspirerad att prova en själv. Jag gjorde några justeringar och resultatet blev alldeles ljuvligt. Så gott med cheesecake!
Jag gjorde min cheesecake dagen innan och den blir så mycket godare dagen efter. Så har ni tiden så gör den en dag innan den ska ätas.
Jag använde mig av en 20 cm form, men går lika bra med en 24 cm form.
BOTTEN
200 g digistivekex
100 g smält smör
FYLLNING
500 g philadelphiaost
2 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl gräddfil
1 dl maizena
2 äggulor
1,5 dl krossad polkagris
röd karamellfärg/pastafärg
PÅ TOPPEN
200 g vit choklad
1 msk smör
krossad polkagris
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa digistivekex. Rör ihop med smält smör.
Tryck ut i en botten av en form med löstagbar kant.
Vispa ihop philadelphiaost med socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och sedan äggulorna.
Rör i maizena, gräddfil, krossad polkagris och ev. karamellfärg.
Grädda ca 60 minuter. Täck med aluminiumfolie uppe på så den inte blir mörk.
Låt svalna.
Smält vit choklad med smöret. Lägg på kakan strö över krossade polkagrisar.
Andra recept med polkagris
Kommentera