VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kärleksmums cookies

IMG_4365IMG_4344

Oj oj så goda dessa blev!!

De lyxiga browniekakorna fylls med en kärleksmumsglasyr och läggs ihop två och två. Inte så illa så här en lill lördag?

Kakorna blir otroligt goda o lätta att göra med! Dem smakar som brownie/kladdkaka och de blir så härliga sega inuti och krispiga på utsidan!

Jag önskar jag kunde bjuda er alla på en sådan här kaka nu, ha en trevlig onsdag!

BROWNIEKAKOR

350 g mörkt choklad
40 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
KÄRLEKSMUMSGLASYR
75 g smält smör
1/2 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
+kokos
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen och smöret i en kastrull.
Ställ åt sidan.
Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp ca. 2 minuter.
Vänd i mjöl och bakpulver.
Rör i chokladsmeten allra sist.
Låt stå i frys ca. 10 minuter. Smeten ska vara lite hård så det går att forma till.
Klicka ut en matsked på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 8-10 min. Det ska vara mjuka i mitten när du tar ut dem. Låt dem vila 10 min på plåten.
Fortsätt med glasyren.
Smält smör och rör i övriga ingredienser.
Lägg in i frys ca. en kvart så blir glasyren hårdare och du fördela smeten på dina kakor.
Lägg på en liten klick kärleksmumsglasyr och strö över lite kokos och lägg ihop kakorna två och två.
IMG_4351

Annons

Kommentarer


  1. Jenny 26 oktober, 2016 on 22:27 Svara

    OMG! Det där måste vara det godaste som finns! Vet inte om jag törs baka… kommer vilja äta upp alla själv och inte bjuda… 😛

  2. Finurliga fröken 29 november, 2016 on 12:50 Svara

    Men wow! De ser helt underbart gott ut! De där receptet sparar jag inför framtiden. Måste absolut testas. Kram

    • Sweet and Simple 29 november, 2016 on 13:45 Svara

      tack snälla :)

  3. Nora 15 januari, 2017 on 17:16 Svara

    Ska det vara så lite mjöl? Blir degen hård ändå? :)

    • Sweet and Simple 16 januari, 2017 on 08:24 Svara

      ja det blir den av chokladen

  4. Ann-Sofi Andersson 16 januari, 2017 on 08:24 Svara

    wow va gott det låter. dom ska bakas idag när jag är ledig

  5. Linda 16 januari, 2017 on 12:54 Svara

    Ha du någon Sida på Facebook där man ser dina goda recept

  6. Victoria 8 februari, 2017 on 20:38 Svara

    Hej!
    Tänkte att jag skulle baka dessa kakor som ser otroligt smarriga ut! Men jag undrar för hur många personer denna satsen blir? Tänker att jag ska göra ungefär lika stora som dina.
    Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna