VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Dammsugare rulltårta

IMG_4157IMG_4163

Ni som har följt mig kanske har märkt jag brukar snöa in på vissa saker i perioder,nu har jag snöat in på rulltårtor.

Jag har till och med skapat en egen katogori med bara rulltårtor.

Men det går så snabbt och så enkelt att fixa till en rulltårta!

Den här gången blev det en dammsugare rulltårta dvs. en chokladrulltårta med dammsugarefyllning som är rullad i marsipan och doppad i mörk choklad.

DAMMSUGARERULLTÅRTA

CHOKLADRULLTÅRTA

3 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

5 msk potatismjöl

2 msk kakao

2 tsk bakpulver

DAMMSUGAREFYLLNING

150 g smör

7 dl smulad kaka

2 msk kakao

1 msk arraksarom eller efter smak

Marsipanlock

150 g mörk choklad

GÖR SÅHÄR 

Sätt ugnen på 250 grader

Vispa upp socker och ägg poröst. Sila potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver o vänd ner i smeten o rör runt.

Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper och fördela smeten.

Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.

Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.

Låt kakan svalna en aning

Vispa upp smör och vänd i kakao, arraksarom och kaksmulor.

Fördela smeten på rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan.

Lägg på rulltårtan på ett marsipanlock och rulla ihop.

Smält mörk choklad och häll på i sidorna av rulltårtan.

IMG_4170


Annons

Kommentarer


  1. Marianne 12 oktober, 2016 on 12:26 Svara

    Smulad kaka – vad använder du då? :)

    • Sweet and Simple 12 oktober, 2016 on 14:44 Svara

      oftast småkakor, i denna hade jag kolakakor

  2. Ann 13 oktober, 2016 on 19:44 Svara

    Vinnande koncept

  3. Emma 20 oktober, 2016 on 16:27 Svara

    Hej
    Jag brukar ha svårt för rulltårta
    Att få den bra
    Har du något bra tips för att lyckas?

    • Sweet and Simple 20 oktober, 2016 on 16:38 Svara

      Grädda inte för länge. Rulla ihop den så snabbt som möjligt efter gräddning.. jag hade samma problem med rulltårtor innan men nu går det bättre när man inte gräddar för länge

  4. Jenny 20 oktober, 2016 on 22:03 Svara

    Vilken rolig grej! Måste ju bara testa! Lovar att tagga dig 😉

    • Sweet and Simple 21 oktober, 2016 on 08:40 Svara

      va kul!

  5. Days by Johanna 19 februari, 2017 on 15:59 Svara

    Men åh så gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna