Nu är helgen över och det är måndag och det känns ju lite småsegt. Jag tycker det är svårt att komma igång början på veckan men denna veckan hoppade jag upp i sängen när jag fick en rolig idé i huvudet.
BISKVIRULLTÅRTA!
I själva rulltårts smeten rev jag över mandelmassa som sedan rullades i biskvismörkräm och toppas med mörkt choklad, jag var lite sugen att pynta rulltårtan men sen tänkte jag den är ju så fin som den är. Men kanske lite jordgubbar på hade varit gott?
Nu kör vi igång måndagen eller hur?
BISKVIRULLTÅRTA
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
1 dl grovt riven mandelmassa
BISKVIFYLLNING
125 g mjukt smör
50 g smält mörk choklad
1 dl florsocker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
CHOKLADÖVERDRAG
100 g mörk choklad
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och strö över riven mandelmassa.
Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
Låt kakan svalna en aning
Gör Biskvifyllningen
Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner den smälta mörka chokladen under omrörning.
Lägg på fyllningen på rulltårtan och rulla ihop till en rulle. Lägg in i frysen så länge du smälter chokladen så den sätter sig lite.
Häll över smält mörk choklad
Vilken underbar idé! Biskvier är det bästa jag vet 😀
Tack för alla tips idéer
Om Du kommit på detta själv är Du grymt bra 🙂
åååå tack!