Nu när jag har provat att göra biskvier i långpanna så är det svårt att gå tillbaka till den traditionella biskviformen. Det är så bökigt, pilligt och kladdigt. Långpanna är så perfekt!
Så här har vi en mandelmassa botten med en chokladbollsfyllning med smält mörk choklad.
BISKVIER
500 g riven mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
CHOKLADBOLLAR
130 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl mixade havregryn
3 msk starkt kaffe
CHOKLADÖVERDRAG
200 g mörk choklad
+ pärlsocker eller kokos
GÖR SÅHÄR
Riv mandelmassan. Rör ihop tillsammans med äggvita och socker.
Ta fram en form och grädda i ugnen 175 grader ca. 15-20 minuter.
Gör en chokladbollsmet
Mixa havregrynen i en matberedare.
Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
Bre på chokladbollssmeten på mandelmassabotten.
Låt stå i frys minst 1 timme.
Smält mörk choklad och bre på. Strö över pärlsocker eller kokos
Skär önskade rutor.
Sååå gott det ser ut
Vilken kaka !! Underbart god.
Ser otroligt gott ut 😀 Måste prova att göra denna!Hur stor form hade du?
30,20 cm:)