VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Saftiga kanelbullar med morotskakafyllning

IMG_3739

Kanelbullar slår aldrig fel! Stora bullar med mycket fyllning ska det vara!

Tipsen för att få saftiga bullar är att använda ett bra mjöl. Jag använder mig av vetemjöl special vilket gör att bullarna blir så luftiga. Jag använder rumstempererat smör istället för att smälta smöret och jag knådar degen 10 minuter innan den ska jäsas. Eller nej jag knådar inte maskinen gör det hehe.

Morotskaka är ju en riktig klassiker så varför inte para ihop dessa underbara till ett gift par? Jo men visst! Mycket fyllning som sagt bara bre på!! Det kan låta lite knasigt med rivna morötter i bullarna, men det blev verkligen supergott! Ni får prova själva!

Morotskaksfyllningen är inte riktigt exakt, beror på hur tunt man kavlar degen och så.

KANELBULLAR

ca 20 st

150 g smör (rumstempererat)

3 dl mjölk

50 g jäst

1 ägg

1 1/2 dl strösocker

12 dl vetemjöl special

MOROTSKAKSFYLLNING

ca. 100 g smör

2 dl socker

2 msk kanel

2 msk vaniljsocker

1 msk kardemumma

1 dl rivna morötter (grovt rivna)

GÖR SÅHÄR

 Värm mjölken till 37 grader. Lägg i jäst, smör, ägg och socker i en bunke och rör till en jämn smet. Rör i mjölken och tillsätt mjölet lite i taget, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Kavla ut degen.

Bre på ett lager med smör.

Strö på socker, kanel, vaniljsocker, kardemumma, och häll på de rivna morötterna.

Rulla ihop degen. Skär i önskade bitar och lägg i en muffinsform.

Låt jäsa 20 minuter. In i ugnen 225 grader i ca. 8 minuter eller tills de är gyllenbruna.

IMG_3743IMG_3733

 


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna