VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Magiska sockerbullar med kladdkaka

IMG_3616IMG_3618

Alltså vilka bullar.

Dessa bullar blev så goda! De blev så fluffiga o mjuka och smälte så i munnen!

Hemligheten är att använda rumstempererat smör och använda vetemjöl special. Vilket ger luftiga bullar!

I mina sockerbullar bytte jag ut vaniljkrämen mot kladdkakssmet! Så gott! Som sedan penslas med smält smör och rullas i socker.

SOCKERBULLAR

ca 20 st

150 g smör

3 dl mjölk

50 g jäst

1 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 msk malen kardemumma

12 dl vetemjöl special

+50 g smält smör +strösocker till pensling

KLADDKAKA

100 g smör

2 ägg

2 1/2 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

4 msk kakao

en nypa salt.

GÖR SÅHÄR

Sockerbullar

Sätt ugnen på 200 grader. Värm mjölken till 37 grader.Lägg jäst, smör, ägg, socker, kardemumma i en bunke och rör till en jämn smet. Rör i mjölken och tillsätt mjölet lite i taget, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma 20 runda bullar. Gör en djup grop i mitten på bullen.

Gör kladdkakan.

Smält smöret.

Knäck i äggen.

Blanda i smöret och övriga ingredinser.

Rör om.

Klicka in en klick med kladdkaksmet.

Låt jäsa 20 minuter.

Grädda i ugnen 8-10 minuter.

Låt svalna.

Pensla på smält smör och rulla i strösocker.

 

IMG_3627


Kommentarer


  1. Susanne 14 september, 2016 on 12:51 Svara

    Hej !
    Ska det vara salt eller inte i bulldegen ? Du har skrivit salt i beskrivningen men inte i receptet

    • Sweet and Simple 15 september, 2016 on 08:32 Svara

      de har blivit fel, inget salt tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna