Alltså vilka bullar.
Dessa bullar blev så goda! De blev så fluffiga o mjuka och smälte så i munnen!
Hemligheten är att använda rumstempererat smör och använda vetemjöl special. Vilket ger luftiga bullar!
I mina sockerbullar bytte jag ut vaniljkrämen mot kladdkakssmet! Så gott! Som sedan penslas med smält smör och rullas i socker.
SOCKERBULLAR
ca 20 st
150 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk malen kardemumma
12 dl vetemjöl special
+50 g smält smör +strösocker till pensling
KLADDKAKA
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
en nypa salt.
GÖR SÅHÄR
Sockerbullar
Sätt ugnen på 200 grader. Värm mjölken till 37 grader.Lägg jäst, smör, ägg, socker, kardemumma i en bunke och rör till en jämn smet. Rör i mjölken och tillsätt mjölet lite i taget, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma 20 runda bullar. Gör en djup grop i mitten på bullen.
Gör kladdkakan.
Smält smöret.
Knäck i äggen.
Blanda i smöret och övriga ingredinser.
Rör om.
Klicka in en klick med kladdkaksmet.
Låt jäsa 20 minuter.
Grädda i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna.
Pensla på smält smör och rulla i strösocker.
Hej !
Ska det vara salt eller inte i bulldegen ? Du har skrivit salt i beskrivningen men inte i receptet
de har blivit fel, inget salt tack!