Hoppas ni har haft en bra semester, vi har två veckor kvar o vi njuter till fullo.
Vi har varit i Stockholm och göteborg än så länge.
Det är så skönt o bara vara.
Ikväll får vi besök och jag tänkte bjuda på en kanelbullsfondant till efterrätt.
Den påminner om
kanelbullskladdkakan jag bakade för ett tag sen fast den här rinner ännu mer o den är sötare i smaken.
En rinnig chokladfondant med smak av kanelbullar, en klick vaniljglass till, ja men tack!
KANELBULLSFONDANT
(ca 12 st)
120 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
2 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g vit choklad
1 krm bakpulver
+pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra och bröa formar (jag tog en sådan form man använder när man gör muffins)
Lägg pärlsocker i botten i formarna.
Smält smöret tillsammans med chokladen.
Tillsätt övriga ingredinser i en bunke och rör runt.
Tillsätt smeten i formarna.
Grädda ca 7-10 min beroende på hur rinnig du vill ha den.
Ta ut dem från formarna Servera genast.
Det här måste jag prova, har en kanelbulletokig familj så det kommer säkert uppskattas 🙂
Mums!
Det ser gott ut! Jag som älskar att baka kanske borde prova dessa:)
Detta låter ju helt himmelskt! 😀
Ser gryyymt gott ut!
jag dör för att blotta beskrvningen låter så ofantligt god!
Det låter intressant….
mums 🙂
Vilken grej! Gott!
Men mums så gott!
Ser väldigt gott ut =)