En variant av lemoncurd där en del av citronsaften byts ut mot flädersaft. Så gott till rostat bröd eller som fyllning i tårtor.
Bjud på en sommartårta med marängbotten, flädercurd, fluffig grädde och färska jordgubbar.
Dessutom går den väldigt snabbt att göra!
FLÄDERCURD
1 st saft från 1 citron
1 dl strösocker
1,5 dl outspädd flädersaft
100 g smör
3 ägg
2 äggulor
+
1 marängbotten
2 dl vispgrädde
Vispgrädde
GÖR SÅHÄR
Blanda alla ingredinser och lägg i en liten kastrull. Ställ kastrullen i en större gryta med sjudande vatten. Sjud under omrörning tills curden tjocknat. Min tog 7 minuter.
Curden håller i 1 vecka i kyl och den går bra att frysa.
Gör en marängbotten eller köp en färdig.
Lägg på ett lager flädercurd
Vispa upp grädde och lägg på.
Lägg på skivade jordgubbar.
Ser ju supergott ut!
Vad använder du för objektiv till din kamera? 🙂 Jättefina bilder!
De vanliga objektivet man får till kameran. Min har 18-55 mm
Marängtårtan med lemoncurd kan det kanske bli på midsommar, ser riktigt gott ut! 🙂
Dessa recept skulle funnits i en bok. Vilka bilder du tar. Kanon !!!!!