VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Marängtårta med flädercurd

 
 
 
En variant av lemoncurd där en del av citronsaften byts ut mot flädersaft. Så gott till rostat bröd eller som fyllning i tårtor. 
 
Bjud på en sommartårta med marängbotten, flädercurd, fluffig grädde och färska jordgubbar.
Dessutom går den väldigt snabbt att göra! 
 
 
 
FLÄDERCURD
1 st saft från 1 citron
1 dl strösocker
1,5 dl outspädd flädersaft
100 g smör
3 ägg
2 äggulor
 
1 marängbotten
2 dl vispgrädde
Vispgrädde
 
GÖR SÅHÄR
 
Blanda alla ingredinser och lägg i en liten kastrull. Ställ kastrullen i en större gryta med sjudande vatten. Sjud under omrörning tills curden tjocknat. Min tog 7 minuter.
 
Curden håller i 1 vecka i kyl och den går bra att frysa.
 
Gör en marängbotten eller köp en färdig.
Lägg på ett lager flädercurd
 
Vispa upp grädde och lägg på.
Lägg på skivade jordgubbar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 14 juni, 2016 on 19:14 Svara

    Ser ju supergott ut!
    Vad använder du för objektiv till din kamera? 🙂 Jättefina bilder!

    • Sweet and Simple 14 juni, 2016 on 20:13 Svara

      De vanliga objektivet man får till kameran. Min har 18-55 mm

  2. Charlotte Uleskog 15 juni, 2016 on 08:44 Svara

    Marängtårtan med lemoncurd kan det kanske bli på midsommar, ser riktigt gott ut! 🙂

  3. Nilsson 16 oktober, 2016 on 23:34 Svara

    Dessa recept skulle funnits i en bok. Vilka bilder du tar. Kanon !!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna