VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dammsugarpraliner med jordgubbsgömma

 
 
 
Pralin är en choklamumsbit med en sockermassa som doppas i smält choklad.
 
Den här pralinen har en fyllning som smakar dammsugarekaka med en jordgubbe i mitten som täcks med marsipan och smält mörkt choklad.
 
Pralinerna går bra att frysa men är godast att äta samma dag.
 
Tänk på att göra mini bollar för de blir ganska tjocka sen av marsipanen och chokladen.
Lätta och äta som inte kladdas, dessutom kan man äta flera stycken med gott samvete.
 
DAMMSUGARE PRALINER
(20 st små)
 
50 g smör
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl sockerkaks smulor eller småkakor
Arraksarom efter smak. Jag hade i 1 tsk
 
+20 mini jordgubbar
 
+
1 marsipanlock ca 200 g 
 
+
150 g mörkt choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker/pulver och kakao i en bunke.
Tillsätt sedan kaksmulorna och essens/arom och bland ihop ordentligt.
 
Forma en boll till mini små bollar och platta till dem. Lägg en jordgubbe i mitten och rulla ihop till en boll. Skär ut en ruta utkavlad marsipan och knyt ihop så det blir till en boll. Doppa i smält choklad
In i frysen några minuter. Servera,
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna