VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Smarriga Chokladbollsbullar

 
 
 
Då blev de chokladbollens dag i år igen!
 
Allt fler dagar i almanackan täcks upp av speciella matdagar. Olika råvaror och rätter har fått sina alldeles egna speciella dagar, det är så roligt att lyfta upp olika bakverk!
 
Fira chokladbollens dag med chokladbollsbullar!
Degen är en bulldeg och fyllningen är en chokladbollsmet. Det är ingen skillnad på chokladbollsfyllningen efter den har varit i ugnen, kanske en aning segare, men det är ju bara gott!
 
Jag har försökt o förklara hur jag snurrar mina bullar men om ni inte förstår så finns det bra klipp på Youtube som visar hur man går till väga.
 
Det bästa är att lägga i bullen i en pappersform, därför att fyllningen rinner lätt ut annars.
 
Jag bakar alltid vetebullar efter detta receptet, de blir alltid lika saftiga! Nu tillsammans med chokladbollar, toppad med pärlsocker, I am heaven!
 
 
CHOKLADBOLLSBULLAR
 
50 g jäst
2 dl strösocker
175 g smör eller margarin
en nypa salt
5 dl rumsvarm mjölk
ca. 13 1/2 dl vetemjöl
 
 
 FYLLNING
 
200 g smör
 2 dl socker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 dl mixade havregryn
6 msk starkt kaffe
 
+ 1ägg till pensling
Pärlsocker eller kokos
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Bullar
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen och blanda tillsammans med mjölken. Om inte mjölken är rumsvarm kör några sekunder i micron (den får ej vara mer än 37 grader)
Tillsätt socker, rumsvarmt smör och salt.
Tillsätt lite mjöl i taget.
Låt jäsa 1 timme.
 
Chokladbollar
Mixa havregrynen fint.
Blanda tillsammans med övriga ingredinser.
 
Kavla ut bulldegen.
Lägg på chokladbollssmet och tryck till
Vik degen på mitten en gång.
Skär remsor på bredden. Ta tag i varje sida och vrid åt varsitt håll. Rulla den runt i en cirkel och avsluta lägga spetsen under bullen.
Det bästa är att lägga i bullen i en pappersform, därför att fyllningen rinner lätt ut annars.
Jäs 30 min till.
Pensla på ägg och häll över pärlsocker
Grädda i ugn ca. 8-10 minuter.
 
 
 

Annons

Kommentarer


  1. Karin 11 maj, 2016 on 20:41 Svara

    Vilken kul ide!

  2. Anonym 12 maj, 2016 on 07:48 Svara

    Gud vad gott det där såg ut! Måste verkligen göra dom! :)

  3. Maja 12 maj, 2016 on 19:55 Svara

    Men mums! Det ser ju supergott ut, två favoritbakverk i ett och samma!

  4. Anonym 13 maj, 2016 on 10:15 Svara

    Är det verkligen 13 1/2 dl vetemjöl man ska ha i?

  5. Felicia 14 maj, 2016 on 17:43 Svara

    Det där såg ju fruktansvärt gott ut!! Vilken inspirerande blogg du har!!

  6. Anna 17 maj, 2016 on 09:01 Svara

    Hur många blir det på en sats? :)

  7. Sweet and Simple 17 maj, 2016 on 10:10 Svara

    30-40 st

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna