VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Biskvier i långpanna

Biskvier brukar alltid finnas på borden när det är dags för kalas.
Min mormor brukar stå för att baka biskvierna och jag har struntat i att baka dem för jag tycker det är för krångligt med doppa, smöra, spritsa.
Men nu är det mycket enklare!
Du trycker ut botten i en form, in i ugnen en stund.
Sen vispar upp chokladsmörkrämen, bre på. På med smält choklad, skär i bitar, done!
Man kan ju variera sig så när det gäller biskvier, just go bananas!
Hallon, lime, nutella, daim, godis yummie!
BISKVIER I LÅNGPANNA
500 g riven mandelmassa
2 äggvitor
2 msk strösocker
CHOKLADSMÖRKRÄM
200 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
CHOKLADÖVERDRAG
200 g mörk choklad
några droppar olja

GÖR SÅHÄR

Gör så här

BOTTEN
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)

SMÖRKRÄM
Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och vaniljsocker och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.

CHOKLAD
Smält choklad med några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.


Kommentarer


  1. Carolina 10 maj, 2016 on 10:26 Svara

    Tack för ett jättebra tips och en härlig blogg! Undrar dock om temperaturen är för varmluftsugn eller vanlig ugn (frågan gäller egentligen alla dina recept).

  2. Anonym 10 maj, 2016 on 11:44 Svara

    Långpanna 30 x 40 eller?

  3. Anonym 10 maj, 2016 on 19:55 Svara

    Hur värmer du kniven ? ?

  4. Anonym 10 maj, 2016 on 20:23 Svara

    Åh vad gott 🙂

  5. Anonym 11 maj, 2016 on 15:01 Svara

    Så smart! Det här kommer jag prova! ?

  6. Pia 11 maj, 2016 on 15:52 Svara

    Mums, vad smart att göra det i långpanna och slippa allt pill! 🙂

  7. Anonym 11 maj, 2016 on 18:07 Svara

    ser riktigt gott ut, och fina är dem, de var rätt nyligen som jag började tycka om biskvier.

  8. Jasmine 11 maj, 2016 on 20:29 Svara

    Vilket härligt resultat! Tack för att du inspirerar.
    Kram

  9. Fröken 12 maj, 2016 on 05:31 Svara

    Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! 🙂

  10. Sofie 12 maj, 2016 on 09:32 Svara

    Oj så gott det där såg ut! Jättefin bild med alla blomblad också! 😀

  11. Anonym 12 maj, 2016 on 10:27 Svara

    Så enkelt det låter. Jag älskar biskvier!

  12. Anonym 12 maj, 2016 on 12:37 Svara

    Men gud så gött! 😀 😀

  13. Anonym 12 maj, 2016 on 18:11 Svara

    Det här verkar så löjligt gott!! Har dragit mig för att baka biskvier just för att det verkar så krångligt, men det här verkar som en variant för mig! 🙂

  14. Amanda Forsman 13 maj, 2016 on 17:54 Svara

    Men åh vad smarrigt! 🙂

  15. Ellen 13 maj, 2016 on 20:22 Svara

    ÅÅh såå gott!

  16. Angelnrone 14 maj, 2016 on 17:22 Svara

    Hejsan!
    Åh så smaskigt det ser ut och enkelt att göra! Tack för tipset, det ska jag göra t min födelsedag nästa vecka fint arrangemang du har gjort på bilden med:)
    Kika gärna in på min blogg om du vill ha nåt gott till Mellon ikväll men det är mat-Välkommen in / Angelnrone ☆ ♡ ☆

  17. Angelnrone 14 maj, 2016 on 17:23 Svara

    Hejsan!
    Åh så smaskigt det ser ut och enkelt att göra! Tack för tipset, det ska jag göra t min födelsedag nästa vecka fint arrangemang du har gjort på bilden med:)
    Kika gärna in på min blogg om du vill ha nåt gott till Mellon ikväll men det är mat-Välkommen in / Angelnrone ☆ ♡ ☆

  18. Mjolkfriabakverk 15 maj, 2016 on 09:51 Svara

    Mums, fina bilder

  19. Anna Widell 12 december, 2016 on 08:36 Svara

    Älskar biskvier men aldrig provat att göra för det verkar krångligt! Men detta recept måste jag bara prova. Tack så mycket!

    • Sweet and Simple 12 december, 2016 on 11:13 Svara

      Det tycker så gott!! Kan rekommdera mina hallonbiskvier så goda!!!

  20. Maria 17 februari, 2017 on 13:13 Svara

    Hej! Vad har du haft för mått på långpanna till dessa biskvier ?

Lämna ett svar till Ellen Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna