CHOKLADTÅRTA ONE BOWL CHOCOLATE CAKE
1.5 dl kakao
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk salt
2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja
2 msk starkt kaffe
CHOKLADMOUSSE
3 dl vispgrädde
180 g mörk choklad (går även bra med ljus)
CHOKLADSMÖRKRÄM
300 g smör
300 g mörkt choklad
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
2 dl florsocker
CHOKLADGANACHE
80 g mörkt choklad
1 dl grädde
10 g smör
DEKORATION
2 paket oreos (i tårtan)
500 g färska jordgubbar (i tårtan och uppe på tårtan)
björnbär, blåbär, kiwi
BRUDPARET
50 g vit choklad med 1 tsk olja
30 g mörkt choklad med 1 tsk olja
GÖR SÅHÄR
CHOKLADTÅRTA (20 cm form)
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda ca 30-45 min beroende på storlek. Ta ner en sticka och när den är torr är den klar.
CHOKLADMOUSSE
ta fram en kastrull och smält choklad och grädde (det får inte koka). Ställ in i kylen och låt den bli riktigt kall (helst över natten)
Vispa sedan upp med elvisp.
MONTERING
Dela kakan i tre olika bottnar.
Lägg på chokladmousse, varvat med oreos och hackade jordgubbar.
CHOKLADSMÖRKRÄM
Vispa upp rumstempererat smöret tills det blir vitt och pösigt. detta tar en stund ca. 15 minuter.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kaffe och vispa 5 minuter till.
Smält mörkt choklad och häll i försiktigt i smeten och vispa lite till.
Täck tårtan med chokladsmörkrämen. Använd en spatel och försök att få det så slätt som möjligt. Låt tårtan stå i kyl 10 minuter.
CHOKLADGANACHE
Hacka chokladen och häll i en kastrull tillsammans med grädde och smör. När chokladen är smält är den klar.
Låt den svalna helt innan du häller på den på din tårta.
Häll försiktigt på chokladen. Låt stå minst 20 minuter i kyl.
BRUDPAR SOM JORDGUBBAR
Bruden doppas i vit choklad
Brudgummen doppas först helt i vit choklad (in i frysen 5 minuter) sen doppar du jordgubben i mörkt choklad på sidorna så det blir som en kavaj.
Ta fram en liten tyll med spritspåse och spritsa ut en fluga och tre små knappar.
Dekorera tårtan med brudparet, kiwi, jordgubbar, björnbär, blåbär eller vad du önskar.
Den här ser underbart god ut! Och som alltid, fantastiska bilder! 😀
Åhneiii vad gott! Är så sugen på att baka en tårta men får nog vänta två veckor tills jag fyller år xD
Wow! Vad gott det ser ut! Älskar verkligen din blogg med alla underbara recept och vackrare bilder får man ju leta efter 😉
Så fina bilder! Jag skulle gärna smaka den tårtan 🙂
Alltså WOW! Hittade precis din blogg. Otroligt vackra bilder du har! Jag är både foto och bakfantast, så det här är ju guld för mig 😀
Mitt chokladbegär bara stiger och stig, haha
Dina bilder är magiska! Bakverken ser fantastiskt goda ut.
Tack snälla
Wow vad duktig du är på matfoto! Ser hur fint och gott ut som helst!
Wow vad det ser gott ut! Fantastiska bilder.
Åh vad den såg god ut 🙂
Nej men lägg av. Det är ju kul när andra har talanger. Mina bakverk brukar mest se ut som högar.
Alltså, jag måste bara säga hur fantastisk denna smörkrämen är! Har använt den flera gånger och även ibland bytt ut chokladen mot en annan. TACK FÖR DETTA FANTASTISKA RECEPT!!!
Så glad jag blir. Jag kan tyvärr inte se vilket inlägg du har kommenterat. Så jag kan inte se vilken smörkräm du menar 🙁
Det är chokladsmörkrämen du använder för "Lyxig bröllopstårta smak av choklad" 🙂
Oh va roligt du är så nöjd. Stor kram!
Jag ska göra din pärontårta och använda receptet på chokladbotten som du rekommenderade blir den bra i en 24cm form
ja bara lite längre
Tack ska du ha