VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lyxig bröllopstårta smak av choklad

 
Jag fick uppdrag av Kristianstadbladet att baka tre festliga avslutningar på tre olika fester.
Något som är lite mer nyttigt, något klassiskt och något extravagant.
 
Till sommaravslutningen blev det en rulltårtstårta med jordgubbsfrosting och till konfirmationen blev det en nyttig chokladpannacotta med färska bär.
 
Vill ni ta en titt på artikeln och recepten så hittar ni den HÄR
 
 
Till bröllopet så blev det en lyxig chokladtårta med chokladmousse, oreos, jordgubbar, bär och frukter.
Det som är gulligt på den här tårtan är att jordgubbarna som har doppats i choklad och är ett brudpar.
Du doppar bruden i vit choklad.
Brudgummen är först doppad i vit choklad, (in i frysen 5 min) sen doppar man jordgubben på sidorna i mörkt choklad så det blir som en kavaj. Sen tar du en liten tyll i en spritspåse och spritar en fluga och tre små knappar.
 
 

CHOKLADTÅRTA ONE BOWL CHOCOLATE CAKE

 

1.5 dl kakao

3.5 dl socker

3.5 dl mjöl

1.5 tsk bikarbonat

3/4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3/4 tsk salt

2 ägg

1.5 dl hett vatten

1.5 dl mjölk

1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)

3 msk olja

2 msk starkt kaffe

 

CHOKLADMOUSSE

3 dl vispgrädde

180 g mörk choklad (går även bra med ljus)

 

CHOKLADSMÖRKRÄM

300 g smör

300 g mörkt choklad

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 msk starkt kaffe

2 dl florsocker

 

CHOKLADGANACHE

80 g mörkt choklad

1 dl grädde

10 g smör

 

DEKORATION

2 paket oreos (i tårtan)

500 g färska jordgubbar (i tårtan och uppe på tårtan)

björnbär, blåbär, kiwi

 

BRUDPARET

50 g vit choklad med 1 tsk olja

30 g mörkt choklad med 1 tsk olja

 

 

GÖR SÅHÄR

 

CHOKLADTÅRTA (20 cm form)

Sätt ugnen på 175 grader.

Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.

Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda ca 30-45 min beroende på storlek. Ta ner en sticka och när den är torr är den klar.

 

CHOKLADMOUSSE

ta fram en kastrull och smält choklad och grädde (det får inte koka). Ställ in i kylen och låt den bli riktigt kall (helst över natten)

Vispa sedan upp med elvisp.

 

MONTERING

Dela kakan i tre olika bottnar.

Lägg på chokladmousse, varvat med oreos och hackade jordgubbar.

 

CHOKLADSMÖRKRÄM

Vispa upp rumstempererat smöret tills det blir vitt och pösigt. detta tar en stund ca. 15 minuter.

Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kaffe och vispa 5 minuter till.

Smält mörkt choklad och häll i försiktigt i smeten och vispa lite till.

Täck tårtan med chokladsmörkrämen. Använd en spatel och försök att få det så slätt som möjligt. Låt tårtan stå i kyl 10 minuter.

 

CHOKLADGANACHE

Hacka chokladen och häll i en kastrull tillsammans med grädde och smör. När chokladen är smält är den klar.

Låt den svalna helt innan du häller på den på din tårta.

Häll försiktigt på chokladen. Låt stå minst 20 minuter i kyl.

 

BRUDPAR SOM JORDGUBBAR

Bruden doppas i vit choklad

Brudgummen doppas först helt i vit choklad (in i frysen 5 minuter) sen doppar du jordgubben i mörkt choklad på sidorna så det blir som en kavaj.

Ta fram en liten tyll med spritspåse och spritsa ut en fluga och tre små knappar.

Dekorera tårtan med brudparet, kiwi, jordgubbar, björnbär, blåbär eller vad du önskar.

 

 


Kommentarer


  1. Emmi - explorista.se 28 maj, 2015 on 15:48 Svara

    Den här ser underbart god ut! Och som alltid, fantastiska bilder! 😀

  2. Anonym 28 maj, 2015 on 17:18 Svara

    Åhneiii vad gott! Är så sugen på att baka en tårta men får nog vänta två veckor tills jag fyller år xD

  3. Anonym 29 maj, 2015 on 21:06 Svara

    Wow! Vad gott det ser ut! Älskar verkligen din blogg med alla underbara recept och vackrare bilder får man ju leta efter 😉

  4. Nel sud del nord 30 maj, 2015 on 18:58 Svara

    Så fina bilder! Jag skulle gärna smaka den tårtan 🙂

  5. Elisa 30 maj, 2015 on 20:36 Svara

    Alltså WOW! Hittade precis din blogg. Otroligt vackra bilder du har! Jag är både foto och bakfantast, så det här är ju guld för mig 😀

  6. Anonym 2 juni, 2015 on 12:41 Svara

    Mitt chokladbegär bara stiger och stig, haha

  7. Anonym 13 juni, 2015 on 14:15 Svara

    Dina bilder är magiska! Bakverken ser fantastiskt goda ut.

  8. Wow vad duktig du är på matfoto! Ser hur fint och gott ut som helst!

  9. Anonym 20 juni, 2015 on 14:56 Svara

    Wow vad det ser gott ut! Fantastiska bilder.

  10. Http://carroat.blogg.se 21 juni, 2015 on 07:11 Svara

    Åh vad den såg god ut 🙂

  11. Chips&Choklad 1 september, 2015 on 12:15 Svara

    Nej men lägg av. Det är ju kul när andra har talanger. Mina bakverk brukar mest se ut som högar.

  12. Kristin 30 juni, 2016 on 17:03 Svara

    Alltså, jag måste bara säga hur fantastisk denna smörkrämen är! Har använt den flera gånger och även ibland bytt ut chokladen mot en annan. TACK FÖR DETTA FANTASTISKA RECEPT!!!

    • Sweet and Simple 30 juni, 2016 on 22:00 Svara

      Så glad jag blir. Jag kan tyvärr inte se vilket inlägg du har kommenterat. Så jag kan inte se vilken smörkräm du menar 🙁

  13. Kristin 1 juli, 2016 on 15:46 Svara

    Det är chokladsmörkrämen du använder för "Lyxig bröllopstårta smak av choklad" 🙂

  14. Ingrid 31 januari, 2017 on 17:56 Svara

    Jag ska göra din pärontårta och använda receptet på chokladbotten som du rekommenderade blir den bra i en 24cm form

    • Sweet and Simple 5 februari, 2017 on 14:30 Svara

      ja bara lite längre

      • Ingrid 5 februari, 2017 on 18:50 Svara

        Tack ska du ha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna