VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pannacottapaj med rabarber

Visst är det ett vårtecken av den läckrare sorten när rabarberns späda stjälkar skjuter upp ur marken.
Det är  något speciellt att gå ut i sin egen trädgård och
plocka sin egen rabarber och sedan göra något gott av dem.
 
Den här gången blev det en pannacottapaj.
Ljuvligt färsch men ändå lätt söt pannacotta med smak av vit choklad och vit choklad med syrliga rabarber på toppen. Både för att bryta av med något syrligt mot det lena och söta.
 
Jag använde mig av små minipajer men det går lika bra att göra pajen i en stor pajform. Om ni inte vill ha rabarber går det precis lika bra med jordgubbar eller något annat syrligt.
 
PAJSKAL
 
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
en nypa salt
0,5 dl florsocker
 
PANNACOTTA
 
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 blötlagda gelatinblad
200 g hackad vit choklad
 
ROSTADE RABARBER
1st stor rabarber
2 dl strösocker
1 tsk honung
1 tsk vaniljsocker
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Nyp ihop alla ingredinser till pajskalet Låt den vila 30 minuter.
Grädda i ugnen 175 grader ca. 15 minuter. (Jag använde fyra minipajer men receptet är till en stor pajform)
 
Koka upp din pannacotta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljsocker.
Tillsätt de blöta gelatinbladen och hackad choklad.
När chokladen är smält så är den klar.
Låt pannacottan  svalna helt innan du tillsätter den i de färdig gräddade pajskalet.
Låt stå i kylen minst 4 timmar.
 
Ta fram en stekpanna till de rostade rabarbern. Skär långa remsor och tillsätt i stekpannan tillsammans med sockret, honungen och vaniljsockret.
Låt de bli en aning mjuka (ca 5-10 minuter) Smaka av tillsätt ev. mer socker
Lägg på rabarbern på din pannacotta och ringla på lite mer honung
 
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna