VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Himmelska rulltårtstårtor

Det närmar sig sommar och det är dags för sommaravslutningar. Då tänker jag direkt på rulltårtor! En rulltårtsbit med en klick grädde och en jordgubbe på toppen.
Jag har gjort en annorlunda rulltårta som har rullats på bredden istället för längden, så blev det som en tårta istället. Jag fick inspirationen av fantastiska Linda som har bloggen call me cupcake. Har ni inte kikat in hos henne? Jo tänkte väl hihi
Frostingen har även baka med Frida haft på sin blogg. Den är verkligen himmelsk! Den är smidig, somrig, och frisk i smaken.
Jag har gjort två stycken varianter.
Den första är en rulltårta som smakar som kanelbullar.
Den smakar som kanelbullar fast lite mer luftigare i konsistensen. Det är så praktiskt att göra rulltårta, man har ju inte alltid tid att göra kanelbullar så då kan man göra denna varianten som går på 10 minuter.
Den andra varianten är en jordgubbsrulltårta. Inne i rulltårtan så tog jag på ett lager äppelmos och runt om spacklade jag med en jordgubbsfrosting men det går lika bra med hallonsylt.
Receptet på rulltårtan har min mormor använt när hon har gått i skolan, de tycker jag är helt fantastiskt att jag kan sprida det vidare.
KANELBULLSRULLTÅRTA

3 ägg

2 dl strösocker

2 msk vatten

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

en nypa vaniljsocker

1 tsk kanel

ÄPPLEFYLLNING

0,5 kg äpplen

3 dl strösocker

3 msk vatten

1 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

VANILJFROSTING

3 dl vispgrädde

100 g philadelphiaost

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

1 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång

0,5 tsk kanel

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa upp ägg och socker vitt och pösigt.

Vänd ner vatten, bakpulver, vaniljsocker, kanel och mjöl och rör så lite som möjligt.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt (30x40cm)

Baka mitten av ugnen ca 5 minuter. (håll koll det går snabbt)

Ta fram ett bakplåtspapper till och strö ut strösocker.

Dra bort bakplåtspappert som kakan har gräddats på.

Skär ut 10 cm långa remsor och bre genast på äppelmosen (skär längs bredden på tårtan) Skär fyra lika breda remsor på längden. Börja rulla ihop en av remsorna och ”lappa” efter med resterande tre.

ÄPPELMOS

Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare.

Ta fram en kastrull och tillsätt vatten, kanel, vaniljsocker och socker låt det koka ca. 20 min tills äpplena är mjuka.

Mixa äpplena eller kör i matberedare.

Smaka av. Tillsätt ev. mer socker om det önskas

VANILJFROSTING

Vispa upp grädde hårt i en bunke.

Tillsätt philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker, vaniljpulver och kanel och vispa lite till.

Strö på pärlsocker på rulltårtan.

Sedan spackla vaniljfrosting runt om tårtan. Strö på pärlsocker och dekorera med blommor.

RULLTÅRTA MED JORDGUBBSFROSTING

RULLTÅRTSTÅRTA

3 ägg

2 dl strösocker

2 msk vatten

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

ÄPPLEFYLLNING

0,5 kg äpplen

3 dl strösocker

3 msk vatten

JORDGUBBSFROSTING

3 dl vispgrädde

100 g philadelphiaost

1,5 tsk vaniljsocker

1,5 dl florsocker

3 dl färska hackade färska jordgubbar

GÖR SÅHÄR

Rulltårtan

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa upp ägg och socker vitt och pösigt.

Vänd ner vatten,bakpulver och mjöl och rör så lite som möjligt.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt (30x40cm)

Baka mitten av ugnen ca 5 minuter. (håll koll det går snabbt)

Ta fram ett bakplåtspapper till och strö ut strösocker.

Dra bort bakplåtspappert som kakan har gräddats på.

Skär ut 10 cm långa remsor och bre genast på äppelmosen (skär längs bredden på tårtan) Skär fyra lika breda remsor på längden. Börja rulla ihop en av remsorna och ”lappa” efter med resterande tre.

ÄPPELMOS

Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare.

Ta fram en kastrull och tillsätt vatten och socker låt det koka ca. 20 min tills äpplena är mjuka.

Mixa äpplena eller kör i matberedare.

Smaka av. Tillsätt ev. mer socker om det önskas

JORDGUBBSFROSTING

Vispa upp vispgrädde hårt i en bunke.

Vispa i philadelphiaost, vaniljsocker, florsocker och grovt hackade jordgubbar. Täck rulltårts tårtan med frostingen och dekorera med färska jordgubbar och blommor.


Annons

Kommentarer


  1. Vildvittra Foto 11 maj, 2015 on 20:01 Svara

    WOW vad gott det ser ut!!

  2. Josefine 11 maj, 2015 on 20:07 Svara

    Mums, ser himla gott ut!

  3. Anonym 11 maj, 2015 on 20:22 Svara

    cool

  4. Jessica 11 maj, 2015 on 20:26 Svara

    Gud vilka fina! Nu blev jag sugen på att baka 😀

  5. Ella 11 maj, 2015 on 20:31 Svara

    Mmmm vad gott!!
    Kika gärna in på min blogg! där får du läsa för det mesta om hår, frisyrer osv. Det är verkligen mitt stora intresse!

  6. Amanda 11 maj, 2015 on 20:37 Svara

    Men åh, mums vad gott!

  7. Anonym 11 maj, 2015 on 20:43 Svara

    Gud vilka vackra bilder – och perfekt tårta till sommaren! Verkar inte alltför svår att baka heller, så att till och med någon som jag klarar att baka ihop den! Perfekt till kommande nationaldagen här i Norge också för den delen!

  8. Julia 13 maj, 2015 on 16:32 Svara

    WOW!! Jag som trodde jag var inovativ med bakningen!! 😉

  9. ɑ n n i k ɑ 23 maj, 2015 on 11:48 Svara

    Super mumsigt 😀

  10. Anonym 23 maj, 2015 on 13:43 Svara

    Det ser ut som en underbar sommartårta! :)

  11. Evelina 23 maj, 2015 on 15:21 Svara

    Åh såg riktigt gott ut :-)

  12. Anonym 23 maj, 2015 on 17:25 Svara

    Åh vad gott!

  13. Sofia 23 maj, 2015 on 20:25 Svara

    Men åh vad gott!

  14. Elina 23 maj, 2015 on 21:37 Svara

    Du är otrolig.

  15. jessie 24 maj, 2015 on 13:15 Svara

    ÅÅh vad gott det ser, en super smart idé ju med rulltårts tårta 2 i ett juh! Det måste man ju bara pröva bak drottning som man är. :)

    Kramz <3 /jessie

  16. Benington.se 25 maj, 2015 on 15:32 Svara

    Vilken härlig variant på den klassiska rulltårtan! Ser både vacker ut att titta på men även helt himmelskt god, mums!

  17. Louise 25 maj, 2015 on 16:14 Svara

    MUMS!! Detta måste jag prova, trots att jag aldrig riktigt lyckas med rulltårtor! :)

    • Sweet and Simple 25 maj, 2015 on 16:16 Svara

      Inte jag heller sen jag testade denna. Det viktigaste är att ta ut den rätt tidigt alltså bara en aning brun. Bre på äppelmos direkt och rulla på bredden

  18. Anonym 26 maj, 2015 on 16:29 Svara

    Vad fyndigt! x

  19. Anonym 30 maj, 2015 on 19:06 Svara

    Åh, den där såg ju spännande och god ut! Måh, synd att jag aldrig är en sån som bakar! Får sukta lite och titta på bilderna.. omnomnom… ^^

  20. Sweet and Simple 11 maj, 2015 on 20:52 Svara

    Oh tack snälla p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna