Påskriset är uppe, tulpanerna blommar och det är fjädrar i träden så nu är påsken välkommen till Kristianstad.
Om ni inte har bestämt påskefterätten har jag ett förslag, chokladskålar med en krämig citronkräm och en klick vispgrädde.
Chokladskålarna kan du fylla med vad du vill, glass, grädde, kräm, eller färska bär
När chokladskålarna hade varit i frysen 15 minuter fyllde jag de med en himmelsk citronkräm.(Receptet kommer ifrån Donna Hay)
Citronkrämen är så fantastisk! Krämig, lagom syrlig och tillsammans med en klick grädde, jamenvisst!
CHOKLADSKÅLAR
300 g mörk choklad
6 st små ballonger
POTS DE CREME CITRON
5 dl vispgrädde
110 g socker (1 dl strösocker)
60 ml citronjuice
Rivet skal från 1 citron
GÖR SÅHÄR
Blås upp 6 ballonger lite grann. Doppa toppen av ballongen i chokladen tills den är täckt av ett jämnt lager choklad. Se till att chokladen inte är för varm så ballongerna smäller.
Ta fram ett bakplåtspapper och gör en rund ring med choklad och tryck till ballongen. In i frysen minst 15 minuter.
Sedan gör du citronkrämen.
Ta fram en kastrull och koka upp socker och grädde i ca 3 minuter.
Tillsätt citronjuice och citronskal. Sänk värmen (kokar lätt över) och låt det småkoka och rör då och då i ca. 20 minuter. När krämen börjar bli tjock så är den klar. Detta tar mellan 20-30 minuter.
Låt krämen stå ca. 3 timmar i kylen
Lägg på krämen i dina chokladskålar och lägg på en klick vispgrädde, bär eller chokladägg.
Mmm låter som en klockren dessert i Påsk:)
Men åh så gott det där såg ut! Verkar lite lurigt att göra sådana där chokladskålar bara.