VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Påskefterätt- chokladskålar med citron pots de creame

Påskriset är uppe, tulpanerna blommar och det är fjädrar i träden så nu är påsken välkommen till Kristianstad.
 
Om ni inte har bestämt påskefterätten har jag ett förslag, chokladskålar med en krämig citronkräm och en klick vispgrädde.
Chokladskålarna är lätta att få till. Det du behöver är mörkt choklad och ballonger. Klicka in på den här länken så förklarar den mer: https://www.youtube.com/watch?v=k71g_GojFQ0
 
En annan bra förklaring hittar du på www.bagerskan.se
Chokladskålarna kan du fylla med vad du vill, glass, grädde, kräm, eller färska bär
 
När chokladskålarna hade varit i frysen 15 minuter fyllde jag de med en himmelsk citronkräm.(Receptet kommer ifrån Donna Hay)
Citronkrämen är så fantastisk! Krämig, lagom syrlig och tillsammans med en klick grädde, jamenvisst!
 
CHOKLADSKÅLAR
 
300 g mörk choklad
6 st små ballonger
 
POTS DE CREME CITRON
 
5 dl vispgrädde
110 g socker (1 dl strösocker)
60 ml citronjuice
Rivet skal från 1 citron
 
 
 
GÖR SÅHÄR
 
 

Blås upp 6 ballonger lite grann. Doppa toppen av ballongen i chokladen tills den är täckt av ett jämnt lager choklad. Se till att chokladen inte är för varm så ballongerna smäller.

Ta fram ett bakplåtspapper och gör en rund ring med choklad och tryck till ballongen. In i frysen minst 15 minuter.

Klicka in på den här länken så förklarar den mer: https://www.youtube.com/watch?v=k71g_GojFQ0
 
 
Sedan gör du citronkrämen.
 
Ta fram en kastrull och koka upp socker och grädde i ca 3 minuter.
Tillsätt citronjuice och citronskal. Sänk värmen (kokar lätt över) och låt det småkoka och rör då och då i ca. 20 minuter. När krämen börjar bli tjock så är den klar. Detta tar mellan 20-30 minuter.
 
Låt krämen stå ca. 3 timmar i kylen
Lägg på krämen i dina chokladskålar och lägg på en klick vispgrädde, bär eller chokladägg.
 
 
 

 

 

Kommentarer


  1. Anonym 2 april, 2015 on 03:22 Svara

    Mmm låter som en klockren dessert i Påsk:)

  2. Chips&Choklad 20 april, 2015 on 13:56 Svara

    Men åh så gott det där såg ut! Verkar lite lurigt att göra sådana där chokladskålar bara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna