VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Browniekaka med ferrero rocher

 
 
 
Äntligen är det fredag.
Här på fredagarna brukar vi ha ett lugnt fredagsmys med popcorn, lite godis, plockmat och se på let´s dance.
 
De här fredagsmyset lyxar vi till det lite extra.
En kladdig brownie fylld med ferrero Rocher som toppas med kokos, blommor och bär. Det blir härligt krispigt av pralinen så det blir så krämigt i munnen.
 
Jag bakade mina brownies i vanliga bullformar men sen satte jag i kakan i en lerkruka. Lite roligt serveringsalternativ och passar nu till påsk.
 
BROWNIE
(ca. 8st)
 
100 g smör
2 ägg
100 g mörkt choklad
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 msk kaffe
 
+
8 st ferrero Rocher
 
+
Hallon, röda vinbär, tulpaner, kokosflingor
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret.
Rör ihop torra ingredienserna (kakao, vaniljsocker, socker, mjöl)
Häll i smöret och kaffet och knäck i äggen.
Smält den mörka chokladen och häll i smeten och rör om till en smidig smet.
Häll i 2/3 smet i formar.
Tryck ner en ferrero rocher i varje kaka
Grädda ca. 8-10 minuter 175 grader. (Den ska vara kladdig i mitten)
Dekorera valfritt med blommor, kokos, bär eller
kanske lite påskägg till påsk
 

Kommentarer


  1. Elina 28 mars, 2015 on 12:55 Svara

    Jag känner bara ett stort fett JAAAA till det här.

  2. tommy 29 mars, 2015 on 16:34 Svara

    ser gott ut =)

  3. Malin / Inte vego, men 29 mars, 2015 on 16:39 Svara

    Mums!! Vilket kul serveringsförslag, såg fint ut!

  4. Helen 29 mars, 2015 on 21:12 Svara

    Oj, vad mumsigt!!

  5. Elena 30 mars, 2015 on 18:10 Svara

    Gott!

  6. Anonym 31 mars, 2015 on 09:48 Svara

    Mmm såå gott!!

  7. Anonym 15 maj, 2015 on 11:20 Svara

    Gud vad gott och wow vilken fina bilder du tar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna