Då är vi inne på de tredje saffransinlägget, Det blev ett god kombination med maränger och saffran.
Krispiga och sega maränger som smakar jul. Du bakar marängerna som vanligt fast du tillsätter lite saffran i smeten.
Dekorera marängerna i din juldessert, eller i din glass eller ät den bara som den är.
Förvara marängerna i en tätslutande burk så håller dem sig bra (i flera veckor)
Ha lite koll på marängerna i ugnen bara så de inte blir bruna och tråkiga. Jag brukar sätta in en extra plåt längst uppe i ugnen så det inte blir för varmt för de gula marängerna. Sen placerar jag marängerna längst nere i ugnen.
Jag använde mig av en stjärntyll när jag spritsade ut marängsmeten, det blev som små gulliga stjärnor.
Vill du ha mer tips på hur du ska lyckas med dina maränger. Klicka in
här
SAFFRANSMARÄNGER
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft
0,5 g saffran med 1 tsk socker
GÖR SÅHÄR
Mortla saffran och socker
Seperara äggulor och äggvitor.
Vispa upp äggvitorna.
Tillsätt sockret lite i taget.
Ta sist i citronsaften och saffranet. Vispa tills du har en blank maräng (några minuter)
Grädda i ugnen 100 grader ca. 40min-1 h beroende på storlek på marängerna.
Så gott!! Det vill jag testa =)
Det lät ju mumsigt =)
Intressant!
Mums!
Mums!
Mums!
mumsigt ha en fin 2-advent
kram
som små konstverk! ^^
Så gott 🙂
Hej! Kika gärna in på min bligg, har skrivit ett inlägg om barns rättigheter! Kram 😉
Det här måste verkligen testas! 🙂
Åh ser extremt gott ut!
Men GUD så gott 🙂